Faʻafefea ona faʻamalamalama le mafaufau i le Android

O se tasi o faafitauli i le telefoni ma telefoni feaveaʻi o le leai o se mafaufauga i totonu, ae maise lava i le "paketi" ma le 8, 16 po o le 32 GB i totonu o le masini: o lenei tele o manatua e vave ona faʻatautaia talosaga, musika, pueina o ata ma vitio ma isi faila. Ole mafuaʻaga masani o se sese o se feau lea e le lava le avanoa i le masini i le mafaufau pe a faʻapipiʻi le isi talosaga poʻo le taʻaloga, i taimi o faʻafouga ma isi tulaga.

O lenei faʻasalalauga mo amataga e faʻamatalaina pe faʻapefea ona faʻamalamalama le mafaufau i totonu o se masini Android ma fautuaga faaopoopo e ono fesoasoani ia te oe e seasea ona feagai ma le leai o se avanoa e teu ai.

Faʻaaliga: o auala agai atu i faʻaoga ma faʻataʻitaʻetaʻi mo le "mama" Android OS, i luga o telefoni ma papamaʻa ma pulou lapopoa atonu e ese le eseese (ae o se tulafono, e faigofie ona maua mea uma e tusa ma nofoaga tutusa). Faʻafou 2018: O Faʻamaumauga aloaia i le Google application e faʻamalo ai le manatuaina o le Android, ua ou fautuaina e amata i ai, ona faʻaauau lea i metotia o loʻo i lalo.

Faʻamaumauga e teuina ai totonu

I lomiga lata mai nei o le Android, o loʻo i ai meafaigaluega na mafai ona e faʻataʻitaʻia ai le mea o loʻo pisi ai le mafaufau i totonu ma fai laasaga e faʻamamā ai.

O laasaga mo le iloiloga o mea o loʻo faia e le mafaufau i totonu ma fuafuaina gaoioiga e faʻaalu avanoa avanoa:

  1. Alu i Faʻatonu - Teuina ma le USB-masini.
  2. Kiliki i luga o le "Fale teu oloa".
  3. A maeʻa se taimi puupuu o le faitauina, o le a e vaʻavaʻai pe o le a tonu le nofoaga i le mafaufau loloto.
  4. E ala i le kiliki i luga o le aitema "Talosaga" o le a ave oe i le lisi o talosaga na fuaina e le aofaiga o avanoa avanoa.
  5. E ala i le kiliki i luga o mea "Ata", "Vitio", "Audio", o le a amata le pule o le faila faila o le Android, faʻaalia le ituaiga faila fetaui.
  6. O le kiliki "Isi" o le a tatalaina le faila faila faila ma faaali atu le faʻailoga ma faila i le mafaufau i totonu o Android.
  7. I totonu foi o le teuina o filifiliga ma le USB i le pito i lalo e mafai ona e vaʻai i le "Cache data" aitema ma faʻamatalaga e uiga i avanoa latou te nonofo ai. O le kilikiina o lenei mea o le a mafai ai e oe ona faʻamalo le faʻaoga o talosaga uma i le taimi e tasi (i le tele o tulaga e saogalemu atoatoa).

O isi gaioiga faʻamamaina o le a faʻalagolago i mea e maua ai avanoa i luga o lau masini Android.

  • Mo talosaga, e ala i le alu i le lisi o tusi talosaga (e pei o le vaega 4 o loʻo i luga), e mafai ona e filifilia se talosaga, iloilo le tele o avanoa e maua e le tusi, ma le tele o lona faʻamatalaga ma faamaumauga. Ona kiliki lea o le "Clear cache" ma le "Aveese faamatalaga" (po o le "Puleaina avanoa", ona "Delete all data") e faamama ai lenei faamatalaga, pe afai latou te le faitio ma ave ni avanoa se tele. Manatua o le tapeina o le cache e masani ona saogalemu atoatoa, o le tapeina o faʻamatalaga, e mafai ona taʻitaʻia ai le manaʻomia e toe ulufale atu i totonu o le talosaga (pe a manaʻomia oe e teu i totonu) poʻo le tapeina o au lavea i taaloga.
  • Mo ata, vitio, otio ma isi faila i le faila o faila fai-faila, e mafai ona e filifilia i latou i le taimi umi, ona tape, pe kopi i se isi nofoaga (mo se faataitaiga, i luga o se SD card) ma tape pe a uma. E tatau ona manatuaina o le aveeseina o nisi o laupepa e mafai ona oʻo atu ai i le le mafai ona faʻaogaina o nisi faʻasalaga tolu. Ou te fautuaina le taulaʻi faapitoa i le Faʻamaumauga o le Downloads, DCIM (o loʻo i ai au ata ma vitio), Ata (o loʻo aofia ai faʻamatalaga).

Iloiloina o mea o loʻo i totonu o le mafaufau i totonu o le Android e faʻaaoga ai mea faʻapitoa a isi

E le gata i lea mo Windows (silasila i le auala e iloa ai le tele o le avanoa avanoa), mo le Android o loʻo i ai talosaga e faʻatagaina ai oe e iloa le mea tonu o le maua o le avanoa i le mafaufau loloto o se telefoni po o se papa.

O se tasi o nei tusi talosaga, saoloto, ma se igoa lelei mai le fausiaina o Rusia - DiskUsage, lea e mafai ona sii mai mai le Faleoloa Taaloga.

  1. A maeʻa ona tuʻuina atu le talosaga, pe afai o iai uma sou mafaufau i totonu ma se kalama, o le a uunaia oe e filifili se tietiega, ae mo nisi mafuaaga, i loʻu tulaga, pe a e filifilia le Teuina, faʻapipiʻi se tagamalama (faʻaaogaina e ave ese, ae le o le mafaufau i totonu), ma pe ae filifilia " Card card "tatalaina le mafaufau i totonu.
  2. I le tusi talosaga, o le a e vaʻavaʻai i faʻamatalaga i luga o le a le mea tonu e teu ai avanoa i le mafaufau o le masini.
  3. Mo se faʻataʻitaʻiga, pe ae filifilia se tusi talosaga i le vaega o Polokalama (o le a faʻavasegaina e le tele o avanoa avanoa), o le a e iloa le tele o le faila o talosaga apk, o le faʻamatalaga (data) ma lona cache (cache).
  4. E mafai ona e tape nisi o laupepa (e le o fesoʻotaʻi ma tusi talosaga) saʻo i le polokalama - lolomiina le 'autu o le lisi ma filifili le mea "Aveese" mea. Faʻaeteete i le faʻamamaina, e pei ona manaʻomia nisi o faila e faʻatino ai talosaga.

O loʻo i ai isi tusi talosaga mo le suʻeina o mea o loʻo i totonu o le mafaufau o le Android, mo se faʻataʻitaʻiga, ES Disk Analizer (e ui lava e manaʻomia se seti ese o faʻatagaga), "Disks, Storage and Cards SD" (o mea lelei uma iinei, faila faiva e faʻaalia e faigata ona iloa i lima, ae faasalalauga).

O loʻo i ai foi mea aoga mo le fufuluina vave o faila e le manaʻomia mai le manatuaina o le Android - e faitau afe ia faʻaaogaina i le Faleoloa Play ma e le o faʻamaoni uma. Mo i latou ua uma ona tofotofoina, e mafai lava ona ou fautuaina Norton Clean mo tagata faʻaoga - e na o faʻatagaga e manaʻomia ai le avanoa i faila, ma o lenei polokalama e le mafai ona soloia se mea ogaoga (i le isi itu, e aveese mea uma e mafai ona aveeseina lima i tulaga o le Android ).

E mafai ona e tapeina ma le lima ia faila ma laupepa e le tatau ai mai lau masini e faʻaaoga ai soʻo se tasi o nei tusi talosaga: Pule sili ona lelei faila mo le Android.

Faʻaaogāina o se kata e fai ma faʻamanatuga i totonu

Afai o le Android 6, 7 poʻo le 8 faʻapipiʻi i luga o lau masini, e mafai ona e faʻaogaina se kalama e teu ai i totonu, e ui lava i nisi tapulaʻa.

O le mea aupito sili ona taua ia i latou - o le tele o le kalama memori e le o faʻamaopoopoina i le mafaufau i totonu, ae sui ai. Ie Afai e te manaʻo e maua atili le mafaufau i totonu o le telefoni i le 16 GB o le teuina, e tatau ona e faʻatauina se kata e 32, 64 ma le sili atu GB. Faʻamatalaga atili i lenei mea i faatonuga: Faʻafefea ona faʻaaogaina le kalama e fai ma mafaufau i totonu o le Android.

Le tele o auala e faʻamaonia ai le mafaufau loloto i totonu ole Android

I le faaopoopo atu i metotia faʻalauiloa mo le faamamaina o le mafaufau i totonu, e mafai ona e fautuaina mea nei:

  • Faʻafesoʻotaʻi ata faʻatasi ma Google Photos, i se faaopoopoga, o ata e oʻo atu i le 16 megapixels ma le 1080p vitio ua teuina e aunoa ma ni tapulaa i luga o le nofoaga (e mafai ona e faʻamaopoopoina i totonu o lau faʻamaumauga Google poʻo le ata Photo). Afai e te manaʻo ai, e mafai ona e faʻaogaina isi faʻavelaina o le kululu, mo se faʻataʻitaʻiga, OneDrive.
  • Aua nei teuina musika i luga o lau masini e te leʻi faʻalogo ai mo se taimi umi (i le auala, e mafai ona e sii maia i le Taʻaloga Musika).
  • Afai e te le faʻatuatuaina le teuina o ao, o nisi taimi e na o le faʻafeiloaʻiina o mea o loʻo i totonu o le komipiuta DCIM i lau komepiuta (o lenei pusa e aofia ai au ata ma vitio).

Fai se mea e faaopoopo? Ou te faafetai pe afai e mafai ona e faʻasoa i faʻamatalaga.