Faʻafefea ona faʻaalia le Cyrillic poʻo Cracky i le Windows 10

O se tasi o faafitauli e mafai ona maua i le maeʻa ona tuʻuina atu le Windows 10 o le krakozyabry ae le o tusi Rusia i le faʻaoga o le polokalame, faʻapea foʻi ma pepa. O le tele o taimi, o le faʻamaonia le saʻo o le alafaʻitaʻitusi Cyrillic o loʻo maua i le gagana Peretania muamua ma e le o laisene laiseneina o le polokalama, ae o loʻo i ai tuusaunoaga.

O lenei tusi lesona o loʻo faamatalaina ai le auala e faʻaogaina ai "vavave" (poʻo ata o le mau), poʻo le, o le faʻaaliga o le alafapeta Cyrillic i le Windows 10 i le tele o auala. E mafai foi ona aoga: Le auala e faʻapipiʻi ai ma mafai ai e le gagana Rusia ona faʻaogaina i le Windows 10 (mo faiga i le Igilisi ma isi gagana).

Faʻasaʻoina o faʻaaliga Cyrillic e faʻaaoga ai le gagana ma faatulagaga faʻaitulagi Windows 10

O le auala pito sili ona faigofie ma sili ona galue e aveese ai pupu ma toe foi atu tusi Rusia i le Windows 10 o le faasaʻoina lea o ni tulaga le saʻo i totonu o le faatulagaga.

Ina ia faia lenei mea, o le ae manaomia le faia o laasaga nei (faʻamatalaga: Ou te siiina foi igoa o mea talafeagai i le Igilisi, talu mai nisi taimi o le manaomia o le faasaʻoina o le alafapeta Cyrillic i le gagana Peretania o le polokalama e aunoa ma le manaomia e suia le gagana faʻaoga).

  1. Tatala le laupapa faʻalogo (ia faia lenei mea, e mafai ona e amata tapenaina "Panel Control" poʻo "Panel Control" i le sailiga o galuega.
  2. Ia mautinoa o le "View by" field ua setiina i "Ata" ("Ata") ma filifili "Tulaga Faʻaitulagi" (Region).
  3. I luga o le "Advanced" tab (Administrative) i le "Language for non-Unicode programs", kiliki i luga o le sui o le polokalama Change Change.
  4. Filifili Rusia, kiliki "OK" ma faʻamaonia le toe faʻaleleia o le komepiuta.

A maeʻa ona toe faʻaleleia, siaki pe o le faafitauli i le faʻaalia o tusi Rusia i le polokalame polokalame ma (poʻo) tusitusiga ua foia - e masani lava, o vavave e tumau i le maeʻa o nei taga faigofie.

Faʻafefea ona faʻaleleia ata tusi o le Windows 10 e ala i le suia o itulau faʻailoga

O itulau laitio o ni laulau e faʻasolo ai nisi o faʻamaumauga i nisi otesi, ma o le faʻaalia o Cyrillic e pei o faʻamaufaʻailoga i le Windows 10 e fesoʻotaʻi ma le mea moni o le itulau code e le o le mea e le mafai ma e mafai ona faʻamautu i ni auala e mafai ona aoga pe a manaʻomia aua nei suia le gagana gagana ile vaega.

Faaaogaina o le Resitala Editor

O le auala muamua o le faʻaaoga lea o le faatonu resitala. I loʻu manatu, o le auala aupito sili lea ona agamalu mo le polokalama, ae ui i lea, ou te fautuaina le fatuina o se mea toe faʻafouina aʻo leʻi amataina. O le autu o le toe faʻafesoʻotaʻi e faʻaaoga i metotia mulimuli ane i totonu o lenei taʻiala.

  1. Faasolo le Win + R i luga o le piano, type regedit ma le lolomi Enter, o le a tatala le faatonu o le lisi.
  2. Alu i le faila o le faila HKEY_LOCAL_MACHINE SYSTEM CurrentControlSet Control Nls CodePage ma i le itu taumatau tusi taʻavale e ala i le taua o lenei vaega e oʻo i le iuga.
  3. Faalua fafao le paramita ACPfaatulaga le tau 1251 (Cyrillic code page), kiliki OK ma tapuni le faatonu o le resitala.
  4. Toe amata le komipiuta (o le toe amata, ae le o le tapunia ma le mana i luga, i le Windows 10 atonu e ono tupu).

E masani lava, o lenei mea e faʻaaogaina ai se faafitauli i le faʻaalia o tusi Rusia. O se fesuiaiga o le auala e faʻaaoga ai le faʻamaumauga a le resitala (ae itiiti le manaʻoina) o le vaʻai i le taua o le tulaga o le ACP (e masani lava mo le muamua gagana Igilisi), ona i ai lea i le faila faamaufaʻailoga, saili le tafaoga e igoa i le 1252 ma suia lona tau mai c_1252.nls i luga c_1251.nls.

E ala i le suiina o le faila faila i le itulau c_1251.nls

O le lona lua, e le fautuaina e ala i auala, ae o nisi taimi e filifili ei latou e talitonu o le teuteuina o le resitala e faigata tele pe matautia: suia le faila i le faila i le C: Windows System32 (e manatu oe ua e faʻaogaina le code code Western Western code - 1252, e masani lava o le mataupu lea. E mafai ona e vaʻai i le itulau o loʻo i ai nei i le ACP i le resitala, e pei ona faʻamatalaina i le auala muamua).

  1. Alu i le faila C: Windows System32 ma maua le faila c_1252.NLS, kiliki-i luga, filifili "Mea e teu ai" ma tatala le "saogalemu" tab. I luga o lea mea, kiliki le "Advanced" button.
  2. I le "Owner" fanua, kiliki "Faʻasaʻo."
  3. I totonu o le fanua "Faʻasoa igoa o mea faitino e filifilia" ulufale i lou igoa faʻaaoga (faatasi ai ma aia tatau). Afai e te faʻaaoga se faʻamatalaga Microsoft i luga o le Windows 10, ulufale lau tuatusi imeli nai lo lou igoa ole igoa. Kiliki le "Ok" i le faamalama lea na e faʻamaonia ai le tagata faʻaaoga ma le isi (Advanced Security Settings) window.
  4. O le ae toe maua oe lava i luga o le "Security" tab i le faletusi. Kiliki le "Faʻamau" le button.
  5. Filifili "Pulefaʻatonu" ma faʻatagaina avanoa uma mo i latou. Kiliki "OK" ma faʻamaonia le suiga o faʻatagaga. Kiliki le "Ok" i le faamalama o meatotino faila.
  6. Toe faaigoa le faila c_1252.NLS (mo se faʻataʻitaʻiga, suia le faʻaopoopoga i le .bak ina ia aua le leiloa lenei faila).
  7. Uu i lalo le ki Ctrl ma toso C: Windows System32 faila c_1251.NLS (Cyrillic codepage) i se isi nofoaga i totonu o le matala e suʻesuʻe ai e fatu ai se kopi o le faila.
  8. Toe taʻuina le kopi faila c_1251.NLS i c_1252.NLS.
  9. Toe toe fai le komipiuta.

A maea le toe faʻavaeina o le Windows 10, e le tatau ona faʻaalia le alafapeta o Cyrillic i foliga o tusitusiga o ata, ae pei o tusi masani Rusia.