Toe maua mai faamaumauga ua leiloloa i luga o le kata manatua


O se tasi o mafuaʻaga e sili ona masani ai o faʻafitauli a tinaboard ua le mafai ai ona faʻaaogaina ni masini. O le asō o le a matou taʻu atu ia te oe le auala e suia ai.

Galuega sauniuni

O le mea muamua e matauina o le faʻagasologa mo le suia o kaisa o se mea faʻapitoa, toetoe o le gasegase, lea o le a manaʻomia ai tomai talafeagai ma le poto masani. Afai e te le o mautinoa i ou tomai, ona sili lea le tuʻuina atu o le sui i se fomaʻi.

I le tulaga o loʻo maua le poto masani talafeagai, ia mautinoa e faaopoopo i ai o loʻo ia oe le suʻega talafeagai.

Suiga suia
Le mea sili ona taua. O nei vaega e eseese i vaega autu e lua: voltage ma le gafatia. O le eletise o le eletise o le eletise o le elemene, o le gafatia o le aofaiga lea o le tau e mafai ona aofia ai se pu. O le mea lea, o le filifilia o vaega fou, ia mautinoa o la latou eletise e tutusa ma pe laʻititi foi le matua (ae leai se mea e itiiti ifo!), Ma o le gafatia e fetaui tonu lava ma i latou na le manuia.

Faʻamaʻu uʻamea
O lenei faiga e manaʻomia ai se uʻamea faʻamalosi i le mana e oo atu i le 40 W faatasi ai ma se pito i lalo. E mafai ona e faʻaaogaina se nofoaga faʻapipiʻi ma le mana faʻafetaui. E le gata i lea, ia faʻamautinoa e faʻatau mai se uʻamea faʻapipiʻi.

Apalai uʻamea po o se fasi uaea
O le lalagaina o sela poʻo se fasi uaea uʻamea e faʻaaogaina e faʻapipiʻi ma faʻalautele le pu i totonu o le ipu i lalo o le malosi o vae. E le manaʻomia le faʻaaogaina o mea lanu mimiti e faia i isi metala, talu ai e mafai ona uuina e le solder, lea o le a faia ai ni faʻafitauli faaopoopo.

Faʻamautinoa e ausia e le suʻega manaʻoga, e mafai ona e alu tuusaʻo i le faiga e suitulaga ai.

Suia o le mea e faaletonu

Lapataiga! Isi gaioiga e te faia i lou lava tulaga lamatia! E le aʻafia i matou i soʻo se mea leaga i le laupapa!

O lenei faʻatinoga e tupu i ni vaega se tolu: o le faʻasaʻoina o taʻavale tuai, tapenaga o nofoaga, faʻapipiʻiina o elemene fou. Manatunatu taʻitasi i le faasologa.

Vaega 1: Fafagaina

Ina ia aloese mai le toilalo, ua fautuaina e aveese muamua le masini CMOS aʻo leʻi amataina le manipulations. O le taualumaga o loʻo mulimuli mai.

  1. Saili le nofoaga o le gaioiga sese i tua o le laupapa. O se taimi faigata lea, o lea ia matua faʻaeteete.
  2. I le mauaina o le mauga, faʻaaoga se vaʻa i luga o lenei nofoaga, ma vevela le uʻamea faʻatasi ma se tasi o vae o le condenser, faʻafesoʻotai lemu i le itu o le elemene. A uma ona liusua le soli, ona tatala lea o le vae.

    Ia mataala! O le vevela umi ma le tele malosi e mafai ona faaleagaina le laupapa!

  3. Toe fai nei laasaga mo le vae lona lua ma faʻalelei le pu, ia mautinoa e le alu le vevela vevela i le laupapa.

Afai e tele ni taʻavale, toe fai le taualumaga o loʻo i luga mo mea taʻitasi. Fagogo i fafo, alu i le laasaga e sosoo ai.

Vaega 2: Faʻatulagaga nofoa

O le vaega sili lea ona taua o le faʻatinoga: e faʻalagolago i gaioiga faʻatautaia pe mafai ona faʻapipiʻi se gafatia fou, o lea ia matua faʻaeteete. I le tele o tulaga, pe a aveesea ia elemene, ona pa'ū lea o le solder i totonu o le pu mo le vae ma palu ai. Ina ia faamama le nofoaga, faʻaaoga se nila poʻo se uaea e pei ona taua i lalo.

  1. Mai totonu, faʻapipiʻi le pito o le meafaigaluega i totonu o le lua, ma mai le pito i fafo, faʻamafanafana le nofoaga ma se uʻamea soli.
  2. Mama ma faʻalauteleina le pu i le vaʻaia ma le faʻaeteete suiga o suiga.
  3. I le tulaga, e le afaina le pu mo le soli, faʻaleʻaleʻaleʻa faʻaleleia i se nila poʻo se uaea.
  4. Faamama le nofoa faʻamaʻi mai le solder solder - o lenei mea o le a aloese ai mai le faʻalavelave faʻafuaseʻi o auala taʻitaʻia e ono faʻaleagaina le laupapa.

I le mautinoa ua saunia le komiti, e mafai ona e alu i le vaega mulimuli.

Vaega 3: Faʻatulagaina Tagata Fou

E pei o faʻataʻitaʻiga, o le tele o mea sese e faia i lenei laasaga. O le mea lea, afai ua le lava le taimi ua mavae, matou te fautuaina oe taofi, ma na ona e alu i le vaega mulimuli o le taualumaga.

  1. Aʻo leʻi faʻapipiʻi ni gaosi fou i le laupapa, e tatau ona latou saunia. Afai o loʻo e faʻaaogaina se faʻataʻitaʻiga lua, tataʻi vae o le paʻu tuai ma faʻafefe faʻafefe i latou i se uʻamea soli. Mo ni taʻavale fou, ua lava lea e faʻasolo ai i latou i rosin.
  2. Faʻaofi le masini i luga o le nofoa. Ia mautinoa o ona vae e fetaui saʻo i totonu o pupu.
  3. Ufiufi vae i le fuga ma faʻapipiʻi ma le faaeteete i le laupapa, matauina uma togafitiga.

    Ia mataala! Afai e te faʻafefiloi le polarity (soli le vae mo le lelei fesoʻotaʻiga i le lua o le lua), e mafai ona paʻu le malosi, faaleagaina le laupapa poʻo le faia o se afi!

A maeʻa le faʻagasologa, tuʻu le faʻamalolo ma faʻamalo ma siaki iuga o lau galuega. Afai e te mulimulitai i faatonuga o loʻo i luga, e le tatau ona i ai ni faafitauli.

Sui sui

I nisi tulaga, ina ia aloese ai mai le soona inu o le laupapa, e mafai ona faia e aunoa ma le faʻamalosia o se gaioiga le atoatoa. O lenei metotia e sili atu ona leaga, ae e talafeagai mo tagata faʻapitoa e le o talitonuina o latou tomai.

  1. Nai lo le soliina o le elemene, e tatau ona vavae ese ma le totoa vae. Mo le faia o lenei mea, taumafai e sui le vaega le atoatoa i itu uma ma faʻamalosi ma le faʻaeteete e vavae ese muamua mai le fesoʻotaʻiga muamua ona sosoo ai lea ma le lua. Afai o le faagasologa o le tasi o vae e alu ese mai le nofoaga i luga o le laupapa, e mafai ona suia i se fasi uamea apa uila.
  2. Aveese ma le faʻaeteete le pito i luga o vae o loʻo totoe ma ni uiga o mea faʻapipiʻi i le malosi.
  3. Ia saunia vae o le koneteina fou e pei o le laasaga 3 o le laasaga mulimuli o le auala masani ma faapipii i toe o vae o le mea tuai. E tatau ona avea ma se ata faapena.

    E mafai ona gaugau ma le gaogao le condenser angled.

Pau lava lena. Ma le mea mulimuli, matou te toe fia faamanatu atu ia te oe - afai e te manatu e le mafai ona e taulimaina le faʻatinoga, e sili atu le tuʻuina atu i le matai!