Tatala Failautusi INDD

O le faʻaleleia tatau o tagata e faʻaleleia le fale mo le faʻaaogaina o le fale o le faʻasaʻoina lea o nisi faʻataʻitaʻiga e ala i le faʻamautuina faʻapitoa E faʻamaonia uma galuega faʻatino ma mea faigaluega faaopoopo a le uila. I le tusiga o lenei aso, o le a tatou talanoaina le meafaigaluega fesoʻotaiga ZyXEL Keenetic Extra, lea e matua faigofie lava ona faʻatutuina.

Galuega muamua

Afai e fesoʻotaʻi le alatele i le naʻo le fesoasoani a le telefoni, e leai ni fesili e uiga i lona nofoaga i totonu o le fale poʻo le fale nofo, talu ai e taua le faʻagaoioia mai se tasi o tulaga - o le umi o le uaea fesoʻotaʻi ma le uaea mai le tagata e tuʻuina atu. Ae peitai, Keenetic Extra e mafai ai ona e faʻafesoʻotaʻi e faʻaaoga ai le tekonolosi Wi-Fi, o lea e taua ai le mafaufau i le mamao i le punavai ma faʻafefe faʻafefe i foliga o puipui.

O le isi laasaga o le faʻafesoʻotaʻi uma o le telefoni. Ua tuʻuina atu i totonu o fesoʻotaʻiga tutusa i le pito i tua. O le masini e naʻo le tasi le WAN port, ae e fa LAN, e pei o le tele o isi faʻataʻitaʻiga, ia na o le faʻaogaina o le uaea fesoʻotaʻi i totonu o soʻo se tasi.

O le tele lava o tagata e galulue i komepiuta o loʻo faʻaaogaina le polokalama o le Windows, o lea e taua tele le siakiina o se tasi mea o fesoʻotaiga o le OS lava. I totonu o meatotino a Ethernet, o le IP IP 4 tulafono e tatau ona talia saʻo. O le ae aʻoaʻo e uiga i lenei mea i la tatou isi tusiga i le fesoʻotaʻiga i lalo.

Faitau atili: Windows 7 Network Network

Faʻapipiʻiina o le uila ZyXEL Keenetic Extra

O le faʻatulagaga o le faʻatulagaga ua maeʻa ona faia e ala i se faʻaogalagi faʻapitoa. Mo faʻataʻitaʻiga uma a le aufaipisinisi o loʻo fesiligia, o loʻo i ai se mamanu tutusa, ma o le saofaga e tutusa lava:

  1. Faʻamau lau masini ma lau i le pusa o le tuatusi192.168.1.1. Alu i lenei tuatusi.
  2. I itu uma e lua, ulufalepuleafai ei ai se faʻamatalaga e le saʻo le upega tafailagi, ona tatau loa lea ona tuʻuina le laina, aua o nisi taimi e le faʻapipiʻiina ai le ki puipui.

A maeʻa ona faʻafesoʻotaʻi lelei i le firmware, e iai lau filifiliga e faʻaaogaina le Wizard Quick Setup pe seti taʻitoʻatasi taʻitasi. O le a matou talanoa auiliili e uiga i nei auala e lua, ma oe, e taialaina e matou fautuaga, o le a mafai ona e filifilia le filifiliga sili.

Faʻamatalaga vave

O le tulaga ese o le Wizard i luga o le ZyXEL Keenetic routers o le le mafai ona fatufatu ma fetuutuunai se laina eletise, o lea tatou te mafaufau na o le galuega ma se fesootaiga fesoʻotaʻi. O faʻatinoga uma e faia e pei ona taua i lalo:

  1. A uma ona e ulufale i le firmware, kiliki i luga le ki. "Faatulagaina vave"e amata le masini faatulagaina.
  2. Le isi, filifili se tausi maʻi e saunia ai oe ile Initaneti. I totonu o le lisi, e tatau ona e filifilia le atunuu, itulagi ma le kamupani, ma o le a otometi le seti o laina o le WAN.
  3. E masani ona faʻaaogaina faʻamatalaga o faʻamatalaga, faʻamaumauga faʻamau. Ua faia i le maeʻa o le konekarate, o lea e tatau ai ona e ulufale i le ulufale ma le upega tafailagi na maua.
  4. O le meafaigaluega puipuia na faia e Yandex e mafai ai e oe ona faʻamautu lau nofo i le fesoʻotaʻiga ma aloese mai faila leaga i lau komepiuta. Afai e te manaʻo e faʻagaoioia lenei galuega, siaki lenei atigipusa ma faʻagasolo i luma.
  5. E totoe na o le faamautinoa ua saʻo le filifilia o mea uma, ma e mafai ona e alu i le upega tafailagi pe vave alu i le initaneti.

Skip le vaega e sosoo ai, pe afai ua saʻo le fetuunaiga o le fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻi, alu tonu i le faʻatulagaina o le Wi-Fi avanoa avanoa. I le mataupu ina ua e filifili e taʻe le laasaga ma le Matai, matou te saunia ni faatonuga mo le fetuunaiga o le WAN.

Faʻasologa o tusi i totonu o le initaneti

Filifiliga tutoatasi o faʻaiuga e le o se mea faigata, ma o le faagasologa atoa o le a na o ni nai minute. Tau lava fai taga nei:

  1. A e muai ulufale i totonu o le Initaneti, e setiina le faʻamaumauga o le faʻamatalaga. Faʻamauina soʻo se kī saogalemu ma manatua. O le a faʻaaoga e faʻafesoʻotaʻi vavalalata ma le 'upega tafailagi.
  2. Le isi e te fiafia i le vaega "Initaneti"lea e vaeluaina ai ituaiga taʻitasi taʻitasi. Filifili le mea e faʻaaoga e le 'auʻaunaga, ma kiliki "Faʻaopoopo le fesoʻotaʻiga".
  3. I se tulaga ese, ou te fia tautala e uiga i le PPPoE, ona o se tasi o sili ona lauiloa. Ia mautinoa ua siaki le siaki. "Enable" ma "Faaaoga e faʻafesoʻotaʻi le Initaneti"ma ulufale i faʻamaumauga na maua mai pe a maeʻa se maliega ma le kamupani e tuʻuina atu auaunaga. A maeʻa le faʻagasologa, alu ese mai le lisi, pe a uma ona faʻaaoga suiga.
  4. O le IPoE foi e vave ona maua le lauiloa, e leai ni tala faʻapitoa poʻo ni faʻamautuga faʻapitoa. I lenei laupepa, na o oe e tatau ona e filifilia le taulaga na faʻaaoga ma maka le mea "Faʻatulagaina o Tautuga IP" i luga "Aunoa le Tuatusi IP".

O le vaega mulimuli o lenei vaega o le "DyDNS". O le DNS faʻamalosia e faʻatulagaina ese mai le 'auʻaunaga ma e faʻaaogaina pe a i ai faʻasalalau i totonu o le komepiuta.

Faʻatulagaina o se mea e faʻaogaina ai le leai se laina

O le taimi nei e tele masini e faʻaaoga tekinolosi Wi-Fi e faʻaoga ai le fesoʻotaiga. O le faʻamaonia o galuega o le a faʻamaoniaina pe afai ua saʻo le seti o laina i totonu o le initaneti. O loʻo faʻaalia i latou nei:

  1. Mai le vaega "Initaneti" alu i "Wi-Fi fesoʻotaiga"e ala i le kiliki i luga o le icon i foliga o anetena, lea o loʻo i luga o le laupapa i lalo. Lenei, faʻaagaoioia le mataitusi, filifili soʻo se igoa faigofie mo ia, faatulaga le feagaiga malupuipuia "WPA2-PSK" ma suia lau faʻaupuga i se mea sili atu ona malupuipuia. Ae e te leʻi alu ese, aua nei galo e faʻaaoga suiga uma.
  2. O le faʻamaufaʻailoga lona lua i lenei lisi o le "Fefaʻatauaʻiga Tagata Faʻatonu. O SSID faaopoopo e faʻatagaina oe e fatuina se vaʻa vavae ese mai le kulupu o le aiga, e aunoa ma le taimi lava e faʻasaʻo ai mai le avanoa i le fesoʻotaiga. E faʻatulagaina e ala i le faʻatusatusaga ma le fesoʻotaʻiga autu.

E maeʻa lenei faʻatulagaga o le WAN fesoʻotaʻiga ma le laina leʻo. Afai e te le manaʻo e faʻagaoioia le puipuiga poʻo le faʻasaʻoina o lau kulupu, e mafai ona e faauma le galuega i le initaneti. Afai e manaʻomia nisi fetuunaiga, faʻalogo lelei i isi taʻiala.

Aiga

O le tele o taimi, e tele mea e fesoʻotaʻi faʻatasi ai le tele o masini i le uila. O nisi oi latou e faaaoga WAN, isi - Wi-Fi. I soo se tulaga, oi latou uma ua tasi i totonu o le tasi falemaʻutuʻu ma e mafai ona fesuiai faila ma faʻaaoga tusi masani masani. O le mea sili o le faia lea o le faʻamautuga saʻo i le uila o loʻo faʻapipiʻiina:

  1. Alu i le vaega "Fefaʻatauaiga o Aiga" ma le tab "Meafaigaluega" sue le faamau "Faʻaopoopo le masini". O lenei faʻatulagaga e mafai ai e oe lava ona aofia ai ni masini faʻapitoa i totonu o le kulupu o le fale, ma maua ai le maualuga o le avanoa.
  2. O le DHCP server e mafai ona maua mai i le taimi lava ia pe saunia e le tagata e tuʻuina atu. Po o le a lava, e mafai e tagata taʻitasi taʻitasi ona faʻagaoioia se taʻaloga DHCP. O lenei tulaga e faʻatagaina ai le faʻaitiitia o le numera o le DHCP ma le faʻaogaina o tuatusi IP ile vaega ole aiga.
  3. Eseesega eseese e mafai ona tupu ona o le mea moni e faʻaaoga e masini taʻitasi le tuatusi IP tuatusi tulaga ese e mafai ai ona maua le Initaneti. O le faʻaoioia o le NAT NATO o le a faʻaaogaina meafaigaluega uma e faʻaaoga le tuatusi lava e tasi aʻo aloese mai feteʻenaʻiga eseese.

Saogalemu

O le faʻatulagaina lelei o faiga faʻavae mo le saogalemu e mafai ai e oe ona faʻamamaina fefaʻatauaiga ma faʻatapulaaina le faʻafeiloaʻi o nisi faʻamatalaga o faʻamatalaga. Sei o tatou iloiloina mea autu o nei tulafono:

  1. Mai le pito i lalo o le initaneti, tatala le vaega "Saogalemu" ma luga o le faʻamau muamua "Faʻasalalauga o Faʻasalalauga Tuʻu (NAT)" faʻaopoopo tulafono e faʻavae i luga o manaʻoga a le tagata lava ia e mafai ai ona faʻatautaia le tele o fesoʻotaʻiga poʻo tuatusi IP taʻitasi.
  2. O le vaega e sosoo ai e nafa ma le paʻu o le afi ma e ala atu i ai ua faaopoopo ai tulafono e taofia ai le faʻailoaina o paʻu faʻamaumauga e ala i lau fesoʻotaʻiga e pau i lalo o aiaiga o le faiga faʻavae.

Afai i le faʻavaveina o le seti e te le mafai ai le faʻatonuina o le DNS mai Yandex ma ua i ai nei se manaʻoga ua aliali mai, o le faʻaagaga e faia e ala i le faʻamau talafeagai i totonu o vasega "Saogalemu". Faʻatoa tuʻu le maka i tafatafa o le mea o loʻo manaʻomia ma faʻaoga suiga.

Faʻataunuuina o gaioiga i totonu o le initaneti

O le faʻatulagaga atoatoa o le ZyXEL Keenetic O le telefoni faʻapitoa o loʻo oʻo mai i le iʻuga. E tumau pea na o le fuafuaina o le mea e gata mai ai le polokalama, pe a maeʻa e mafai ona e alu saogalemu mai le Initaneti ma amata galue i luga o le upega tafailagi. Ia mautinoa ia gauai atu i nei manatu:

  1. I le vaega "Faiga" kiliki i le tab "Filifiliga", faʻamalamalamaina le igoa o le masini - o le a fesoasoani lea e galue lelei i totonu o le kulupu o le fale, ma faʻatulagaina ai le taimi sao fesoʻotaiga.
  2. Faʻapitoa faʻapitoa e manaʻomia le fetuunaiga o le alalaupapa. Ua faʻataʻitaʻi ma faʻamatala auʻiliʻili e le au atinaʻe le faʻatinoga o ituaiga taʻitasi. E naʻo oe e te manaʻomia le faʻamalamalamaina o oe lava i le faʻamatalaga ua tuʻuina atu ma filifili le ala talafeagai.
  3. Afai tatou te talanoa e uiga i foliga o faʻataʻitaʻiga o le ZyXEL Keenetic routers, ona avea lea o se tasi o uiga iloga autu o le Wi-Fi multifunctional. O ituaiga eseese o masini lomitusi e nafa ma nisi o gaioiga, e pei o le tapunia i lalo, suia o se nofoaga avanoa, poʻo le faʻamalosia o WPS.
  4. Vaʻai foi: O le a le WPS ma aiseā e manaʻomia ai?

Aʻo lei taina le laupapa, ia mautinoa o loʻo lelei le 'upega o fesoʻotaʻiga a le Initaneti, o loʻo faʻaalia i le lisi o fesoʻotaʻiga le fesoʻotaʻiga o fesoʻotaʻiga ma o loʻo faʻasalalau se faʻamaoniga. A maeʻa lena, e mafai ona e faʻaumaina le galuega i le 'upega tafaʻilagi ma le faʻatulagaga o le ZYXEL Keenetic Extra router o le a uma.