Matou te faafesootai ni kata vitio se lua i se komepiuta

O le faʻatautaia o faʻamaumauga e ala mai i le FTP e manaʻomia ai se faʻatonuga manino ma le mataʻina. O le mea moni, i polokalama fou o tagata o tausia, o lenei faagasologa e tele lava ina faʻaaogaina. Ae ui i lea, o le manaoga e faia tulaga masani mo le fesoʻotaʻiga na tumau pea. Sei o tatou faia se faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga e iloa ai pe faʻafefea ona faʻapipiʻi FileZilla, le tagata sili ona lauiloa FTP i le asō.

Faʻalogo i le lomiga fou o FileZilla

Tūlaga o fesoʻotaʻiga

I le tele o tulaga, pe afai o lau fesoʻotaʻiga e le o se palala a le uila, ma e le tuʻuina atu e le kamupanī fesoʻotaiga poʻo le faʻafoega faʻapitoa soʻo se tulaga faʻapitoa mo le faʻafesoʻotaʻi e ala i le FTP, ona lava lea e faʻafeiloaʻi ai mea i le Pule o le Nofoaga e faʻafeiloaʻi ai le anotusi.

Mo nei faamoemoega, alu i le pito i luga o le lisi "File", ma filifili le "Pule o le Nofoaga".

E mafai foi ona e alu i le Pule o le Nofoaga e ala i le tatalaina o le afi tutusa i luga o le meafaigaluega.

Ae tatou te leʻi tatalaina le Pule o le Nofoaga. Ina ia faʻaopoopo se fesoʻotaʻiga i le 'auʻaunaga, kiliki le ki "New site".

E pei ona mafai ona e iloa, i le itu taumatau o le faamalama, na avanoa avanoa mo le faasaʻo, ma le itu tauagavale, o le igoa o le fesoʻotaiga fou - "New Site" o loʻo aliali mai. Ae ui i lea, e mafai ona e toe faaigoaina i le auala e te manaʻo ai, ma le auala e sili atu ona faigofie ai lenei fesoʻotaʻiga mo oe. O lenei parakalafa o le a le afaina ai le faatulagaga o fesootaiga.

I le isi itu, alu i le itu taumatau o le Pule o le Nofoaga, ma amata ona faʻatumu tulaga mo le "New Site" account (poʻo se mea lava e te valaʻau i ai). I le koluma "Host", tusi le tuatusi i le alafapeta poʻo le tuatusi IP o le 'upega tafailagi o le a tatou faʻafesootaʻi. O lenei tau aogā e tatau ona maua i luga o le faʻaumau lava ia mai le pulega.

O le faʻafeagaiga o faila faila ua filifilia e lagolagoina e le 'upega tafailagi o loʻo matou fesoʻotaʻi ai. Ae, i le tele o tulaga, matou te tuua lenei tulaga le aoga "FTP - faila o le faila o faila".

I totonu foi o le faʻamatalaga o le koluma, pe a mafai ai, tuʻu le faʻamaumauga o faʻamaumauga - "Faʻaaoga FTP manino mai le TLS pe'āfai e maua." O lenei mea o le a puipuia ai le fesoʻotaʻiga mai tagata faʻalavelave i le tele e mafai ai. Sei vagana o loʻo i ai ni faafitauli i le fesoʻotaʻiina e ala i se mafutaga saogalemu TLS, e talafeagai le filifilia o le "Faaaoga FTP masani masani".

O le faaletonu o le tafaoga i totonu o le polokalama ua setiina i le le amanaiaina, ae o le tele o au ma le tautua e le lagolagoina se sootaga e le o taʻua. O le mea lea, filifili le aitema "Tausaga masani" poʻo le "Talosaga mo le faʻamalosaga". E tatau ona maitauina, pe a filifilia le ituaiga masani o le saini, o le ae faʻafesoʻotaʻi saʻo atu le masini i le teu i totonu o le teu e aunoa ma le faʻaopoopoina o nisi faʻamatalaga. Afai e te filifili "Talosaga le palakafa" i taimi uma e te ulu ai ma le lima. Ae o lenei metotia, e ui lava ina le talafeagai, e sili atu ona matagofie mai se vaaiga saogalemu. O lea e te filifili ai.

I vaega nei "Tagata" ma le "Kupuhipa" e te ulufale ai i le initaneti ma le upega tafaʻilagi na tuʻuina atu ia te oe i luga o le upega tafailagi o le ae fesoʻotaʻi ai. I nisi tulaga, e mafai ona e suiina pe afai e te manaʻo i ai, e ala i le faʻatumu lelei o le pepa talafeagai i luga o le talimalo.

I isi pito o le Pule o le Initaneti "Faʻalautele", "Faʻaliliuga Faʻasao" ma le "Encoding" e leai ni suiga e tatau ona faia. O tau uma e tatau ona tumau pea le faaletonu, ma naʻo le tulaga o soʻo se faafitauli i le fesoʻotaʻiga, e tusa ai ma o latou mafuaaga patino, e mafai ona e faia suiga i nei taʻapa.

A maeʻa ona matou ulufale atu i tulaga uma e faʻasaoina i latou, kiliki i le "OK" button.

I le taimi nei, e mafai ona e faʻafesoʻotaʻi i le tūmau talafeagai e ala i le alu i le pule o le nofoaga i le tala e manaʻomia.

Tulaga lautele

I le faaopoopo atu i tulaga mo le fesoʻotaʻi atu i se 'auʻaunaga patino, o loʻo i ai tulaga lautele i FileZilla. Ona o le lē mafai, o loʻo sili atu ona maualuga le tafaoga o tafaoga, o le tele lava o tagata e le faʻaaogaina lenei vaega. Ae o loʻo i ai tulaga faʻapitoa pe a oʻo i tulaga masani e manaʻomia pea ona e faia ni togafiti.

Ina ia mafai ona e alu i le pule o mea lautele, alu i le pito i luga o le lisi "Faʻasaʻo", ma filifili le "Faʻatonu ...".

I le uluaʻi tatalaina o le "Connection", o ia laina fesoʻotaʻiga ua ulufale mai e pei o le taimi faatalitali, le numera aupito maualuga o taumafaiga o fesoʻotaʻiga ma taofi i le va o le faʻatali.

I le "FTP" o loʻo faʻaalia ai le ituaiga FTP-fesoʻotaʻiga: passive pe faʻamalosi. O le faaletonu o le pasifia ituaiga. E sili atu ona faʻatuatuaina, talu ai ona o loʻo i ai se fesoʻotaʻiga vavalalata, pe a iai ni mea e fai ai le afi ma tulaga e le o ni tulaga faʻasalalau i luga o le itu o loʻo tuʻuina atu, e mafai ona faʻaleagaina sootaga.

I le vaega "Faʻaliliu", e mafai ona e seti le numera o felauaiga tutusa. I lenei koluma, e mafai ona e filifili se tau mai le 1 i le 10, ae o le faaletonu e 2 sootaga. E le gata i lea, afai e te manaʻo ai, e mafai ona e faʻamaonia se tapulaa vave i lenei vaega, e ui e le mafai ona faʻamapulaʻa.

I le "Atinaʻega" e mafai ona e faʻafeiloaʻi foliga vaaia o le polokalama. Atonu e na o le pau lea o le faatulagaga masani lea e faatagaina ai e sui suiga faaletonu, tusa lava pe saʻo le fesootaiga. O iinei e mafai ona e filifilia se tasi o laasaga e fa o loʻo avanoa mo paneta, faʻamaoni le tulaga o le lomitusi savali, faʻatulaga le polokalama e faʻaaoga i le fata, faia isi suiga i foliga o le talosaga.

O le igoa o le "Language" e tautala mo ia lava. O iinei e mafai ona e filifilia le gagana faʻaogaina le polokalame. Ae, talu ai o le filifiliga a le FileZilla o le gagana ua faʻapipiʻiina i le faiga faʻaogaina ma filifili i le lē mafai, i le tele o tulaga, e leai ni faʻatonuga e manaʻomia i lenei vaega.

I le "Faʻatuina Faʻamaumauga," e mafai ona e faʻatulagaina se polokalama e mafai ai ona e faʻaleleia le faasoasoaina saʻo o faila i luga ole masini e aunoa ma le faʻaaogaina.

I totonu o le "Updates" tab o loʻo i ai se avanoa i le faatulagaina o taimi ole siakiina mo faʻamatalaga. O le faaletonu e tasi le vaiaso. E mafai ona e seti le parakalafa "i aso uma", ae mafaufau i le taimi tonu o faʻafouga, o le a avea ma se mea e le masani ai faʻafefe.

I totonu o le "Login" tab, e mafai ona e mafai ai le pueina o se faila log, ma seti lona maualuga.

O le vaega mulimuli - "Debugging" e faʻatagaina oe e mafai ai le lisi o le debug menu. Ae o lenei uiga e naʻo le avanoa mo tagata faʻapitoa tele, e faapena foi mo tagata ua leva ona latou faamasani ma le mafai gafatia o le polokalama FileZilla, e le afaina lava.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, i le tele o tulaga, mo le saʻo o le faʻaogaina o FileZilla, ua lava lava le faia o tulaga i le Pule o le Nofoaga. O tulaga lautele o le polokalame ua le mafai ona maua, ua uma ona filifilia le sili ona lelei, ma ua i ai se lagona o le fefinauai ma i latou pe afai ei ai ni faafitauli i le faagaoioiga o le talosaga. Peitai, e tusa lava pe i lenei tulaga, o nei tulaga e tatau ona faʻatulagaina taʻitoʻatasi, faʻatasi ai ma le mata i foliga o le faʻaogaina o le polokalama, manaoga o le 'auʻaunaga ma le' auʻaunaga, faʻapitoa foi ma mea faʻapipiʻi ma faʻamalama.