Faʻasalalau Windows Update Issues

O le Windows operating system o le a le aoga ma leai se puipuiga pe afai o ona atinaʻe, Microsoft Corporation, e leʻi faʻasaʻoina faʻafouina faʻafou. Naʻo nisi taimi pe a taumafai e faʻafou le OS, e tusa lava pe o le a lona faʻapotopotoga, e mafai ona e feagai ma le tele o faafitauli. E tusa lava o latou mafuaaga ma filifiliga mo le faʻamaina o le a tatou talanoa i lenei tusiga.

Aiseā e le faʻapipiʻi ai faʻamatalaga Windows

O le le mafaia ona faʻapipiʻi se faʻafouga o le faiga faʻaogaina atonu e mafua mai i se tasi o mafuaaga e tele. Mo le tele o vaega, e foliga tutusa mo lomiga sili ona lauiloa - "fitu" ma le "sefulu" - ma e mafua mai i polokalama faʻapitoa poʻo faʻalavelave faʻapitoa. I soʻo se tulaga, o le sailiga ma le faʻamamaina o le faʻapogai o le faafitauli e manaʻomia ai tomai faapitoa, ae o mea o loʻo faʻaalia i lalo o le a fesoasoani ia te oe e malamalama ai i mea uma ma foia lenei galuega faigata.

Windows 10

O le lata mai i le taimi nei (ma i le lumanaʻi lata mai) o le faʻaogaina o le faiga faʻavavega mai Microsoft o loʻo vave ona maua le malosi i le lauiloa, ma o le kamupani atinaʻe e le o malosi le faʻaleleia, faʻaleleia ma faʻaleleia. E lua le faʻavauvau pe afai e le mafai ona toe faʻaleleia se isi faʻalauiloa taua. E masani lava ona mafua ona o se toilalo Faʻafou le Nofoaga, tapuni i lalo le tautua o le igoa lava e tasi, faʻaogaina le mea faʻapipiʻi masini poʻo le masini masini, ae o loʻo i ai isi mafuaaga.

E mafai ona e foia le faafitauli i le avea ai o se tino e faʻaaoga, mo se faʻataʻitaʻiga, "Faʻamaumauga o komepiuta", ma le faʻaaogaina o le tuatusi faʻatasi ma se leo tele Faʻamaumauga o le faʻalauteleina o le Windows Update. E le gata i lea, o loʻo i ai isi filifiliga, ma o ia mea uma o loʻo faʻamatala auʻiliʻili i se mea eseese i la tatou 'upega tafaʻilagi. Ina ia mafai ona mautinoa le faʻamautuina o le mafuaʻaga e le o toe faʻafouina ai le Windows 10, ma faʻamamaʻo ai, alu i le sootaga i lalo:

Faitau atili: Aisea e le faʻapipiʻi ai faʻamatalaga i luga o fafine ua oti a latou tane 10

E tupu foi le faʻafeagai o tagata faʻaoga ma le faʻafitauli o le siiina mai o se faʻamatalaga fou. E moni lenei mea mo le faʻamatalaga 1607. Na matou tusia pe faapefea ona foia lenei faafitauli.

Faʻatele: Faʻafou Windows 10 i le 1607

Windows 8

O mafuaʻaga mo faafitauli i le faʻapipiʻiina o faʻamatalaga i lenei mea, i soʻo se itu, o le vavalalata o le faiga faʻaogaina e tutusa ma tutusa o le "sefulu" ma le "fitu" o loʻo talanoaina i lalo. O lea la, o filifiliga e faʻaumatia ai e faapena foi. I le avea ai o se tusiga i luga o le fesoʻotaiga i luga, o lea o le sootaga o le a tuʻuina atu i lalo (i le vaega e uiga i le Windows 7) o le a fesoasoani e taulimaina le faafitauli.

I le tulaga lava e tasi, afai e te manao e toe faafou le G8, faʻafouina i le version 8.1, poʻo le sili atu foi ona faʻalelei ma alu i le 10, matou te fautua atu ia e faitauina mataupu nei:

Faʻamatalaga auiliili:
Siʻitia o fafine ua oti a latou tane 8 ma faʻalelei i le 8.1
Le suiga mai le Windows 8 i le Windows 10

Windows 7

O le faasea e uiga i faafitauli i le faapipiiina o faʻamatalaga i le "fitu" e le talafeagai uma. O lenei version o le polokalama a Microsoft ua silia ma le sefulu tausaga le matutua, ma e leʻo mamao le taimi pe a lafoaia atoatoa e le kamupani lana lagolago, ae na o le faʻamalolo o pateni faʻafuaseʻi ma patches i tagata e faʻaogaina. Ae ui i lea, o le tele o tagata latou te filifilia le Windows 7, ma le le naunau e sui i se taimi nei, e ui e le atoatoa, "sili ona sefulu".

Manatua o mafuaʻaga o faʻafitauli i faʻamatalaga i lenei lomiga o le OS e leʻo ese mai lona sui moni. Faatasi ai ma na faafitauli ma faaletonu Faʻafou le Nofoaga poʻo le tautua e nafa ma le faʻapipiʻiina o mea, sese le resitala, leai se avanoa vaʻaia, poʻo se faʻalavelave faʻapipiʻi. E mafai ona e aoao atili e uiga i nei mafuaʻaga taʻitasi, faʻapea foʻi ma le auala e faʻaaogaina ai ma faʻalauiloa ai se faʻalautelega ua leva ona faʻamoemoeina, mai se isi mea.

Faʻamatalaga: Aisea e le faʻapipiʻi ai faʻaleleia i le Windows 7

E pei ona i ai i le tulaga o le sefulu, i le lomiga muamua o le polokalama sa i ai se nofoaga mo faafitauli taʻitasi. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le "fitu" atonu e le o amataina le auaunaga e nafa ma le faʻamatalaga. O le isi mea sese sese o le code 80244019. I le faʻamamaina o faafitauli muamua ma le lua, na matou tusia muamua.

Faʻamatalaga auiliili:
Faʻafouina le sese o le faʻamatalaga i le code 80244019 i le Windows 7
Faʻasologa o Auaunaga Faʻafou i le Windows 7 OS

Windows xp

Ua le o lagolagoina e Microsoft le telefoni feaveaʻi ma le technicically outdated Windows XP mo se taimi umi. O le mea moni, o loʻo faʻapipiʻi pea i luga o le tele, aemaise lava i le maualalo o le komipiuta. E le gata i lea, o le "piggy" o loo faʻaaogaina pea i le vaega faʻasoa, ma i lenei tulaga e le mafai ona lafoaia.

E ui lava i le matua o le matua o lenei faiga faʻaogaina, e mafai ona maua nisi faʻamatalaga mo lea mea, e aofia ai faʻamaumauga sili ona lata mai. Ioe, e tatau ona e faia ni taumafaiga e foia ai lenei faafitauli, ae afai o nisi mafuaʻaga po o se isi ua faʻamalosia oe e faʻaauau pea ona faʻaaoga le XP, e leai se filifiliga tele. O le tusiga i luga o le fesoʻotaʻiga o loʻo i lalo e le o talanoa e uiga i le folasia, ae ua na o le avanoa e mafai ai ma mafai ona fai mo le faʻapipiʻiina o faʻamatalaga mo lenei OS.

Faitau atili: Faʻapipiʻi faʻamatalaga fou i le Windows XP

Faaiuga

E pei ona manino mai i lenei tusiga laitiiti, e le na o ni mafuaʻaga e le mafai ai ona faʻafouina Windows o lenei tupulaga poʻo lena tupulaga. O le mea e lelei ai, e faigofie lava ona iloa ma faʻaumatia ia mea taʻitasi. I le faʻaopoopoga, pe a manaʻomia, e mafai ona e faʻasalalau le faʻamatalaga e oo lava mo le faʻataʻitaʻiga o le faiga faʻaoga, o le lagolago lea ua leva ona teena e le atiae.