Faʻafefea ona toe faʻaleleia le Disabilities Yandex

Meafaigaluega tau fesoʻotaʻiga mai le ZyXEL ua faʻamaonia i le maketi ona o lona faʻamaoni, taugofie le tau, ma le faigofie o le faʻatulagaina e ala i se nofoaga tutotonu i Initaneti. O le asō o le a tatou talanoaina le faʻatulagaga o le alalaupapa i totonu o le upega tafaʻilagi a le kamupani, ma o le a tatou faia lenei mea e faʻaaoga ai le faʻataʻitaʻiga o le Keenetic Start model.

Matou te saunia meafaigaluega

O le taimi lava lea ou te fia tautala ai e uiga i le taua o le filifilia o le nofoaga tonu o le alalaupapa i le fale. O lenei mea o le a sili ona aoga mo i latou o le a faʻaaogaina se avanoa Wi-Fi. Afai e na o se uumi talafeagai ole fesootaiga fesootaiga e manaʻomia mo se fesoʻotaiga fesoʻotaʻi, ona fefe lea o le fesoʻotaiga i le puipui puipui ma le faʻaaogaina o masini eletise. O ia itu e faʻaitiitia ai le gafatia o le gaogao, e mafua ai le faʻaitiitia o le faailoilo.

A maeʻa le tapenaina ma filifili le nofoaga o le router, ua oʻo i le taimi e faʻafesoʻotaʻi ai laina uma. E aofia ai le uaea mai le e tuʻuina atu, mana ma le LAN-cable, o le itu lona lua e fesoʻotaʻi atu i le tinaboard o le komepiuta. O fesoʻotaʻiga uma ma fesoʻotaʻiga e mafai ona maua i tua o le masini.

O le laasaga mulimuli ao le i ulufale i le firmware o le siakiina o tau fesoʻotaʻiga i totonu o le polokalama faʻaoga Windows. E iai se protovols IPv4, lea e taua ai le seti o laina mo le toe maua mai o tuatusi IP ma le DNS. Faitau atili e uiga i lenei mea i isi a tatou meafaitino i luga o le sootaga i lalo.

Faitau atili: Windows 7 Network Network

Faʻapipiʻiina o le uila ZyXEL Keenetic Start

O luga na matou fuafuaina le faʻapipiʻi, fesoʻotaʻiga, foliga o le OS, o lea e mafai ona e alu sao i le vaega o le polokalama. O le faagasologa atoa e amata i le taina i totonu o le upega tafailagi:

  1. I soʻo se ituaiga o suʻega suʻesuʻe ile laina talafeagai192.168.1.1, ona kiliki lea o le ki Ulufaler.
  2. O le tele lava o taimi, e le o setiina le faʻailoga sese, o le mea lea o le a tatala vave ai le initaneti, ae o nisi taimi o le a manaʻomia pea ona e ulufale i lau inisiua ma lau puipuiga - i itu uma e lua e tusipule.

O le a faʻaalia se faamalama fiafia, mai le mea e amata ai fetuunaiga uma o le galuega a le telefoni. O le ZyXEL Keenetic Start e faʻatulagaina i le lima poʻo le faʻaaogaina o le masini ua fausia. O auala uma e lua e aoga tele, ae o le lona lua e faʻatapulaʻa na o mea autu, o nisi taimi e le faatagaina ai oe e fatuina le fetaui lelei. Ae ui i lea, matou te mafaufau i filifiliga uma, ma ua uma ona e filifilia le mea sili.

Faʻamatalaga vave

O le faʻatulagaga vave e lelei mo tagata e le o faʻapitoa pe leai foi. O iinei e tatau ona e faʻamaʻoina na o tulaga sili ona taua, ae le o taumafai e saili le manoa e manaʻomia i le atinaʻe uma o le initaneti. O le faʻatulagaina o le seti uma e faʻapenei:

  1. I le faamalama faʻafeiloaʻi, kiliki le ki. "Faatulagaina vave".
  2. I se tasi o lomiga fou fou, ua faaopoopoina ai se faiga fou fesoʻotaiga i luga ole initaneti. Ua e faʻamaonia lou atunuu, tagata e tuʻuina atu, ma le faʻamaoniga o le ituaiga o fesoʻotaʻiga e otometi lava ona tupu. A uma lena kiliki "Lisi".
  3. A faʻaaogaina ituaiga eseese o fesoʻotaʻiga, e tuʻuina atu e le au foaʻi se teugatupe mo tagata taʻitoʻatasi. E ulufale atu i totonu e ala i le faʻasinomaga na tuʻuina atu ma le upega tafailautusi, a maeʻa ona tuʻuina atu o ia i le Initaneti. Afai o le a faʻaalia sea faamalama, e pei ona faʻaalia i le screenshot i lalo, faʻatumu ia laina e tusa ai ma faʻamaumauga na e maua pe a e ulu atu i se maliliega ma se 'auʻaunaga ile Initaneti.
  4. O le auaunaga Yandex.DNS o loʻo i ai nei i le tele o faʻataʻitaʻiga o tagata taʻavale. Na ia fautua mai ia e faʻaaogaina se faʻainitaneti tulaga ese i le Initaneti ua mamanuina e puipui ai masini uma mai masini masalomia ma faila leaga i luga oi latou. I le mataupu pe ae manaʻo e faʻagaoioia lenei galuega, siaki le pusa talafeagai ma kiliki "Lisi".
  5. E maeʻa lenei faʻatinoga, e mafai ona e faʻamaonia faamatalaga tusia, ia mautinoa o maua le Initaneti, ma alu foi i le tuatusi faakomepiuta.

O le toesea o le Wizard o le leai lea o se fetuutuunaiga le lelei o le laina eletise. O le mea lea, o tagata faʻaaoga e fia faʻaaogaina le Wi-Fi o le a manaʻomia le faʻafetaui lelei o lenei faiga. Ina ia iloa pe faapefea ona faia lenei mea, tagaʻi i le vaega talafeagai i lalo.

Faʻatulagaga o le faʻaaogaina o le initaneti

I luga, na matou talanoa e uiga i le faasologa vave o se fesoʻotaiga fesoʻotai, ae ui i lea, e le o tagata uma e faʻaogaina le tele o faʻamaufaʻailoga i le taulaitu, o lea e i ai se manaʻoga mo fetuunaiga o tusi lesona. E pei o lenei:

  1. I le taimi lava e uma ai le toe faʻafeiloaʻi i le initaneti, o le a tatalaina se faamalama eseese lea e te manaʻomia ai e teu ai faʻamatalaga mo se saini fou ma le upufaʻaiga, pe afai e le i setiina muamua pe leai foi le tulagapule. Faʻamau se ki malu puipuia ma teu suiga.
  2. Alu i le vaega "Initaneti"i le kilikiina o le faailo i le foliga o se paneta i le pito i lalo. I totonu o le lisi, filifili le fesoʻotaʻiga talafeagai e tatau ona faʻamaonia mai e le 'auʻaunaga, ona kiliki lea "Faʻaopoopo le fesoʻotaʻiga".
  3. O se tasi o faʻalauiloa ma faʻalavelave faʻapitoa o le PPPoE, o lea o le a matou faʻamatalaina auʻiliʻilia ia mea. A uma le kilikiina o le ki, o le a tatalaina se lisi faʻaopoopo, o fea e te manaʻomia ai le siakia o pusa "Enable" ma "Faaaoga e faʻafesoʻotaʻi le Initaneti". O le isi, ia mautinoa e te filifilia le saʻo saʻo, setiina se igoa ole igoa ma le upega tafaila (o nei faʻamaumauga o loʻo tuʻuina atu e lau ISP), ona faʻaoga lea o suiga.
  4. Ole taimi nei o loʻo faʻaaogaina le tulafono IPoE. O lenei fesoʻotaʻiga faigofie e faigofie ona faʻatutuina ma e leai ni faʻamatalaga. O lona uiga, na o oe e tatau ona e filifilia lenei faiga mai i latou o loʻo auai ina ia mautinoa o loʻo lata i le tulaga "Faʻatulagaina o Tautuga IP" taua le tau "Aunoa le Tuatusi IP", ona faʻaalia lea o le fesoʻotaʻiga faʻaaoga ma faʻaoga suiga.

O isi vaega o le vaega "Initaneti" Ou te fia taʻuina atu le galuega a DNS. O lenei auaunaga e tuʻuina atu e le kamupani e tuʻuina atu auaunaga mo le totogifuapauina, ma o le igoa o le igoa ma le tala e maua mai i le maeʻa ai o le konekarate. O le faʻatauina o sea auaunaga e na o le pau lava le mea e tatau ai pe'ā e faʻaaogaina se mea e teu ai lou fale E mafai ona e faʻafesoʻotaʻiina e ala i se isi faʻamau i le initaneti, faʻapipiʻi faʻamatalaga talafeagai i le fanua.

Faʻatulagaina o se mea e faʻaogaina ai le leai se laina

Afai na e gauai atu i le faʻatulagaina vave o faʻatulagaga, e tatau ona e maitauina iina o le leai o soʻo se vaega o le aila. I lenei tulaga, e tatau ona e faia mea uma i le lima e faʻaaogaina ai le atinaega faʻainitaneti tutusa, ma e mafai ona e faia le seti e pei ona taua i lalo:

  1. Alu i le vaega "Wi-Fi fesoʻotaiga" ma filifili iina "2.4 GHz avanoa avanoa". Ia mautinoa e faʻaagaoioia le manatu, ona tuʻuina atu lea o se igoa talafeagai i le fanua "Igoa o Fesootaiga (SSID)". Faatasi ai, o le a faʻaalia i le lisi o fesoʻotaʻiga avanoa. Puipui lau fesoʻotaiga i le filifiliina o se faʻasalalauga "WPA2-PSK"ma suia ai foi le upu moni i se isi mea e sili atu ona malupuipuia.
  2. Ua fautuaina oe e le au atinaʻe o le uila e te faia se faletalimalo faʻaopoopo. E ese mai le autu i le mea e vavae ese mai le fesoʻotaʻiga o fale, e ui lava e maua ai le Initaneti. E mafai ona e tuʻuina atu ia te ia soo se igoa faʻamaonia ma tuʻuina le malupuipuia, mulimuli ane o le a maua i le lisi o fesoʻotaʻiga e leai ni fesoʻotaʻiga.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, e naʻo ni nai minute e faʻataʻitaʻia ai le Wi-Fi ma e oʻo lava i se tagata e leai se poto masani e mafai ona taulimaina. I le iʻuga, e sili atu le toe amataina o le alalaupapa ina ia faʻaaogaina suiga.

Faletonu o fale

I le parakalafa o loʻo i luga, matou te faia se faʻamatalaga o le fesoʻotaʻiga o fale. E fesoʻotaʻi atu i mea uma e fesoʻotai i le uila e tasi, faʻatagaina i latou e fefaʻasoaai faila ma faatino isi faiga. O le firmware o le ZYxel Keenetic Start router e aofia ai parakalafa mo ia. Latou te foliga faapenei:

  1. Alu i "Meafaigaluega" i le vaega "Fefaʻatauaiga o Aiga" ma kiliki "Faʻaopoopo le masini"pe afai e te manaʻo e faʻaopopo se masini fesoʻotaʻi fou i le lisi. I le faamalama e amata, e tatau ona e filifili mai le lisi ma faʻaaoga suiga.
  2. Mo i latou o loʻo faʻaaogaina se faʻauluuluga o le DHCP mai le 'auʻaunaga, matou te fautuaina oe e alu i le vaega "Toe faia o le DHCP" ma seti ai i luga laina tutusa e saunia mo le faʻatulagaina o le fesoʻotaʻiga o fale. Faʻamatalaga auiliiliga e mafai ona e mauaina e ala i le faʻafesoʻotaʻi o le laina telefoni i le kamupani.
  3. Ia mautinoa le aoga "NAT" i le lava lava taua e mafai. E mafai ai e tagata uma o le kulupu o le aiga ona maua le Initaneti i le taimi e tasi e faʻaaoga ai le tuatusi IP fafo.

Saogalemu

E taua tele le faia o se Initaneti, ae ia tuʻuina atu foi le puipuiga mautu i sui uma o le kulupu. I le firmware o le telefoni e fesiligia o loʻo i ai ni tulafono malupuipuia, lea ou te fia nofo i luga:

  1. Alu i le vaega "Saogalemu" ma filifili le tab "Faʻasalalauga o Faʻasalalauga Tuʻu (NAT)". Faʻafetai i lenei meafaigaluega e mafai ona e faʻasalalau le faʻaliliuga tuai o tuatusi, toe faʻasalalau pepa, ma faʻamautinoa ai le puipuiga o le kulupu o le aiga. Kiliki "Faaopoopo" ma faʻapipiʻi le tulafono taʻitasi mo au manaʻoga.
  2. I le lisi "Palola" o masini taʻitasi taʻitasi o loʻo tuʻuina atu tulafono e mafai ai pe faʻasaina le faʻailoga o nisi pepa. O lea, e te puipuia ai masini mai le mauaina o faʻamatalaga e le manaʻomia.

Sa matou talanoa e uiga i le galuega Yandex.DNS i le taimi o le laasaga vave o le faʻatulagaga, o lea o le a matou le toe faia ai; o le a maua uma faʻamatalaga talafeagai e uiga i lenei meafaigaluega i luga.

Faiga o mea

O le laasaga mulimuli i le fetuunaʻi o le faʻaogaina o le ZYXEL Keenetic Start router o le faʻataʻitaʻia o laina eletise. E mafai ona e faia mea nei:

  1. Alu i le vaega "Faiga"e ala i le kiliki i luga o le afi. I totonu o le lisi "Filifiliga" E avanoa e suia le igoa o le masini i luga o le Initaneti ma le igoa o le vaega galulue. E aoga lenei mea pe a faʻaaoga le kulupu o le fale. E le gata i lea, matou te fautua e suia le taimi o le polokalama ina ia saʻo le aoina o faamatalaga ma faʻamaumauga.
  2. Le isi, agai i le lisi "Faiga". Iinei e mafai ona e suia le ala o le uila. I totonu o le faamalama lava e tasi, o tagata atiae e tuuina atu se faamatalaga puupuu o latou taitasi, ona faitau lea ma filifili le filifiliga talafeagai.
  3. Fuaiupu "Pātini" o iinei o le mea sili ona manaia. Na te faatulagaina se ki ua taʻua "Wi-Fi"i luga o le masini lava ia. Mo se faʻataʻitaʻiga, mo se pati puupuu, e mafai ona e tofia le WPS amata function, lea e mafai ai ona fesoʻotaʻi vave ma le saogalemu i se laina leai se laina. Faalua pe umi ona lolomi e tape Wi-Fi ma isi mea faaopoopo.

Vaʻai foi: O le a le WPS i luga o se alatele ma aisea?

Ua maeʻa ai le faʻatulagaina o le faʻatulagaina mo le alatele. Matou te faʻamoemoe o aoga na tuʻuina atu i lenei tusiga na aoga ia te oe ma na mafai ona e feagai ma le galuega e aunoa ma ni faʻafitauli faapitoa. Afai e manaʻomia, ole atu mo se fesoasoani i faʻamatalaga.