Faia o se itulau ulutala i se pepa a le Microsoft Word.

I nisi tulaga, o loʻo faʻafeagai le tagata faʻaaoga ma le galuega o le toe foʻi atu i le cellular target from another cell, o nisi numera o faʻamaumauga, e amata i le faʻailoga o loʻo faʻaalia i luga o le teugatupe i le agavale. O le galuega o loʻo faia se galuega tele i lenei galuega. PSTR. O lona faʻatinoga e faʻapupulaina atili pe a faʻaogaina isi faʻapipiʻi faʻatasi ma ia, mo se faʻataʻitaʻiga Suʻe poʻo Suʻe. Seʻio tatou tilotilo totoa i mea o foliga o le galuega. PSTR ma iloa pe faʻapefea ona aoga i ni faʻataʻitaʻiga faʻapitoa.

Faaaogaina o le PSTR

O le galuega autu a le tagata faʻapipiʻi PSTR o le aveesea mai le elemene o le pepa se numera faapitoa o faʻamaumauga lolomi, e aofia ai avanoa, amata i le amio o loʻo faʻaalia i le agavale o le faailoga. O lenei faʻatinoga e aofia ai i le vaega o tagata faʻamatalaina tusitusiga. O lona faʻailoga e faapenei:

= PSTR (tusiga; initial_position; numera o mataitusi)

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o lenei taʻiala e aofia ai ni finauga se tolu. E manaʻomia mea uma.

Feteenaʻiga "Upu" o loʻo i ai le tuatusi o le elemene o le pepa o loʻo i ai le faʻamatalaga tusitusia i faʻamaufaʻailogaina.

Feteenaʻiga "Amataina le Tulaga" na tuʻuina atu i le faʻasologa o se fuainumera, o loʻo faʻaalia ai po o le a le faʻailoga i luga o le teugatupe, amata mai le agavale, e tatau ona aveese. O le amio muamua e taua e pei "1"lua mo "2" ma isi E oo lava avanoa e faitauina i le faʻatusatusaga.

Feteenaʻiga "Numera o tagata" o loʻo i ai se faʻamaumauga numera o le numera o tagata, amata mai i le uluaʻi tulaga ina ia maua mai i le cell target. I le faʻatusatusa tutusa ma le finauga muamua, o loʻo vaʻaia avanoa.

Faataʻitaʻiga 1: faʻamavae faʻatasi

Faamatala faataitaiga o le faʻaaogaina o le galuega. PSTR Seʻi o tatou amata i le tulaga sili ona faigofie pe a manaʻomia ona aveeseina se fuaitau se tasi. O le mea moni, o nei filifiliga i le faiga masani e seasea ona faʻaaogaina, o lea matou te tuʻuina atu ai lenei faʻataʻitaʻiga e na o se faʻamuamua i taʻiala o le faʻatinoga a le tagata faʻatonuina.

O lea, o loʻo iai la matou laulau o tagata faigaluega. O le uluaʻi koluma o loʻo i ai igoa o tagata faigaluega. Matou te manaʻomia le faʻaaogaina o le faʻatonuga PSTR naʻo le igoa o le tagata muamua mai le lisi o Peter Ivanovich Nikolayev i totonu o le telefoni faʻamaonia.

  1. Filifili le elemene o le pepa lea o le a faia ai le toesea. Kiliki le ki "Insert function"lea e tu latalata i le faʻasologa o le pa.
  2. Ua amata le faamalama. Pule sili. Alu i le vaega "Upu". Filifili iina le igoa "PSTR" ma kiliki le ki "Lelei".
  3. Ua faʻalauiloa le matala o le faʻatautaia o faʻamatalaga. "PSTR". E pei ona mafai ona e vaʻaia, i lenei faamalama o le numera o fanua e fetaui ma le numera o finauga o lenei galuega.

    I totonu o le fanua "Upu" ulufale i faʻamaumauga o le cell, lea e aofia ai le igoa o tagata faigaluega. Ina ia le mafai ona e faʻauluina le tuatusi i le lima, tuʻu le mala i le fanua ma kiliki le kata i le itu tauagavale i le elemene i luga o le pepa, lea o loʻo i ai faʻamaumauga tatou te manaʻomia.

    I totonu o le fanua "Amataina le Tulaga" e tatau ona e faʻamaonia le numera o le numera, faitau mai le agavale, e amata ai le igoa mulimuli o le tagata faigaluega. Tatou te mafaufau foi i avanoa pe a faʻatusatusa. Tusi "H", lea e amata ai le igoa o le tagata faigaluega Nikolaev, o le sefululima faailoga. O le mea lea, i totonu o le fanua tuʻu le numera "15".

    I totonu o le fanua "Numera o tagata" E tatau ona e faʻamaonia le numera o mataʻitusi e maua ai le igoa mulimuli. E aofia ai le valu tagata. Ae manatu a maeʻa le igoa mulimuli e leai nisi faʻamatalaga i totonu o le potu, e mafai ona matou faʻaalia se numera sili atu o mataitusi. O lona uiga, i la matou tulaga, e mafai ona e tuʻuina se fuainumera e tutusa ma sili atu i le valu. Matou te tuu, mo se faataitaiga, le numera "10". Ae afai e sili atu upu, fuainumera poʻo isi tagata, pe'ā maeʻa le igoa o le cell, ona tatau loa lea ona matou seti le numera tonu o mataitusi ("8").

    A maeʻa uma faʻamatalaga, kiliki le ki "Lelei".

  4. E pei ona mafai ona e vaʻaia, pe a maeʻa lenei gaioiga, o le igoa o le tagata faigaluega na faʻaalia i le tasi o loʻo taʻu mai i le laasaga muamua. Faataitaiga 1 cell

Lesona: Excel function magic

Faataʻitaʻiga 2: Faʻatonuina o vaega

Ae, ioe, mo faamoemoega aoga, e sili atu ona faigofie le ulufale ma le lima i se igoa mulimuli se tasi nai lo le faaaogaina o se fua faatatau mo lenei mea. Ae o le faʻafefeina o le faʻamaumauga faʻatasi e faʻaaoga ai le galuega o le a talafeagai.

E iai a matou lisi o smartphones. Aʻo leʻi i ai le igoa o faʻataʻitaʻiga taʻitasi o le upu "Telefoni feaveai". E tatau ona tatou tuʻuina i totonu o se isi ituaiga naʻo igoa o faʻataʻitaʻiga e aunoa ma lenei upu.

  1. Filifili le muamua elemene elemene avanoa lea o le a faʻaalia ai le iuga, ma faʻafesoʻotaʻi le faitioga a le tagata faʻatonu PSTR i le auala lava lea e pei o le faʻataʻitaʻiga muamua.

    I totonu o le fanua "Upu" faʻamaʻoti le tuatusi o le elemene muamua o le koluma ma faʻamatalaga muamua.

    I totonu o le fanua "Amataina le Tulaga" matou te manaʻomia le faʻamaonia le numera o le numera o le a maua mai ai faʻamatalaga. I la tatou tulaga, i totonu o potu taʻitasi ao lei i ai le igoa o le ata o le upu "Telefoni feaveai" ma avanoa. O le mea lea, o le fasifuaitau e te manaʻo e tuʻuina i totonu o se masini eseese i soo se mea e amata i le sefulu tagata. Seti le numera "10" i lenei tulaga.

    I totonu o le fanua "Numera o tagata" e tatau ona e seti le numera o tagata e aofia ai le fuaitau ua faʻaalia. E pei ona mafai ona e vaʻai, i le igoa o faʻataʻitaʻiga taʻitasi o se numera ese o tagata. Ae o le mea moni e faapea, i le maeʻa ai o le faʻataʻitaʻiga o le igoa, o le tusitusiga i totonu o siaki e muta, o le teuina o le tulaga O le mea lea, e mafai ona tatou seti i lenei fanua soʻo se numera e tutusa pe sili atu nai lo le numera o tagata i le igoa sili ona umi i lenei lisi. Faatu se numera o tagata e le mautonu. "50". O le igoa o soʻo se lisi o smartphones e le sili atu 50 tagata, ona o lenei filifiliga e fetaui ma i tatou.

    A maeʻa ona tuʻuina atu faʻamatalaga, kiliki le ki "Lelei".

  2. A maeʻa lena, o le igoa o le faʻataʻitaʻiga muamua o le telefoni o loʻo faʻaalia i totonu o se laulau faila muamua.
  3. Ina ia aua le faʻaaogaina le fua faʻatatau i totonu o potu taʻitasi o se koluma ese, matou te faia lana kopi e ala i se pepa faʻatumu. Ina ia faia lenei mea, tuu le fetuu i le tulimanu pito i lalo o le cell ma le fua. Le liu ua liua i se mea e faatumuina i foliga o se koluse. Faʻamau le faamaumatau i le agavale ma toso i le pito o le koluma.
  4. E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le koluma atoa pe a uma lenei mea o le a faʻatumu i faʻamaumauga matou te manaʻomia. O le mealilo o le finauga lena "Upu" o se fesoʻotaʻiga vavalalata ma e fesuisuiai foi pei o le tulaga o fesuiaiga ua suia.
  5. Ae o le faafitauli o le afai tatou te filifili faafuasei e suia pe tape se koluma faatasi ai ma le uluai faʻamatalaga, o faʻamatalaga i le koluma faʻatulagaina o le a le faʻamaonia saʻo, talu ai e fesootaʻi le tasi i le isi i le fua.

    Ina ia "tatalaina" le iuga mai le uluaʻi koluma, matou te faia le togafiti nei. Filifili le koluma o loʻo aofia ai le fua faʻatatau. Le isi, alu i le lisi "Aiga" ma kiliki le ata "Kopi"i totonu o se poloka "Laupapa laupapa" luga o le pepa.

    I le avea ai o se isi gaioiga, e mafai ona e taʻalo le 'aufaʻatasi autu pe a uma ona filifilia Ctrl + C.

  6. Ma, e aunoa ma le aveeseina o le filifiliga, kiliki-i luga o le koluma. O loʻo faʻamatalaina le lisi autu. I poloka "Filifiliga Faʻatino" kiliki le ata "Taua".
  7. A maeʻa lena, nai lo le faʻasologa, o le a faʻaopopoina faʻamau i le koluma ua filifilia. I le taimi nei, e mafai ona e suia ma le saogalemu le uluaʻi koluma. O le a le afaina ai le taunuuga i soo se auala.

Faataitaiga 3: faʻaaogaina o se tuufaatasiga o tagata faʻatautaia

Ae ui i lea, o le faʻataʻitaʻiga o loʻo i luga ua faʻamapulaaina i le mea moni e faapea o le upu muamua i punavai uma e maua ai le tutusa o numera. Faaaoga ma le galuega PSTR tagata faigaluega Suʻe poʻo Suʻe o le a matua faalauteleina ai avanoa o le faʻaaogaina o le fua.

Faʻamatalaga o tagata Suʻe ma Suʻe toe faafoi le tulaga o le tagata ua faʻamaonia i totonu o le tusitusiga o loʻo vaʻaia.

Faʻasologa o galuega Suʻe isi:

= SEARCH (search_text; text_for_search; initial_position)

Faʻatonuga o le 'aufaigaluega Suʻe foliga faapenei:

= FINO (search_text; view_text; start_position)

O le lautele, o finauga o nei galuega e lua e foliga tutusa. O la latou eseesega tele o le tagata faʻatautaia Suʻe pe a le faʻaaogaina faamaumauga e le amanaia le mataupu o tusi, ma Suʻe - ia amanaʻia.

Sei o tatou vaai i le auala e faʻaaoga ai le tagata faʻatautaia Suʻe tuufaatasi ma galuega PSTR. E iai la matou laulau e faʻaaogaina ai igoa o mamanu eseese o mea komepiuta ma se igoa lautele. E pei o le taimi mulimuli, tatou te manaʻomia le toe maua mai o igoa o faʻataʻitaʻiga e aunoa ma se igoa lautele. O le faigata o le mea lea pe afai i le faʻataʻitaʻiga muamua o le igoa lautele mo avanoa uma lava e tutusa ("smartphone"), ona i ai lea i lenei lisi e eseese ("komepiuta", "mataʻitu", "failauga", ma isi) ma se numera ese o tagata. Ina ia foia lenei faafitauli, matou te manaʻomia le tagata faʻapipiʻi Suʻelea tatou te fao i totonu o se galuega PSTR.

  1. Matou te faia le filifiliga o le muamua cell o le koluma lea o le a avea ai faʻamaumauga ma mea e gaosia, ma i le masani masani ona taua le fenumiai o le faitalia PSTR.

    I totonu o le fanua "Upu"e pei ona masani ai, matou te faʻamaonia le muamua cell o le koluma faʻatasi ai ma faʻamatalaga muamua. E aofia uma.

  2. Ae o le taua o le fanua "Amataina le Tulaga" o le a faʻavaeina le finauga e faʻapea o le faʻatinoga o galuega Suʻe. E pei ona mafai ona e vaʻavaʻai, o faʻamaumauga uma o loʻo i le lisi o loʻo tuʻufaʻatasia e le mea moni o loʻo i ai se avanoa i luma o le faʻataʻitaʻiga igoa. O le mea lea, o le tagata faʻafoe Suʻe o le a suʻeina le avanoa muamua i totonu o le telefoni o le punavai ma lipoti le numera o lenei faʻamaoniga o galuega PSTR.

    Le tatalaina o le matala o le faʻatautaia Suʻe, seti le fetuu i le fanua "Amataina le Tulaga". O le isi, kiliki le ata i le foliga o se tafatolu, taʻalo i lalo. O lenei faʻamaufaʻailoga e maua i luga o le tulaga tutusa o le faamalama o loʻo i ai le faamau. "Insert function" ma le faʻailoga pa, ae i le itu agavale o latou. O se lisi o faʻamaumauga mulimuli na faʻaaogaina. Talu ai e leai se igoa i totonu oi latou "Suʻe", ona kiliki lea o le aitema "Isi mea ...".

  3. Tatala matala Pule sili. I le vaega "Upu" filifili le igoa "Suʻe" ma kiliki le ki "Lelei".
  4. Faʻamataina le faʻatalanoaga o le faʻatautaia. Suʻe. Talu ai o loʻo tatou vaʻavaʻai mo se avanoa, ona tatou vaʻai ai lea i le fanua "Suʻe upu" tuu se avanoa e ala i le setiina o le fetuu iina ma le kilikiina o le ki e fetaui i luga o le komepiuta.

    I totonu o le fanua "Suʻe upu" faamaoti le sootaga i le muamua cell o le koluma faatasi ai ma le uluai faʻamatalaga. O lenei fesoʻotaʻiga o le a faʻapusa tutusa ma le mea lea na matou taʻua muamua i totonu o le fanua "Upu" i totonu o le faʻataʻitaʻiga o le faitotoʻa PSTR.

    Faʻasalaga o fanua "Amataina le Tulaga" e le o manaʻomia. I la matou mataupu, e le tatau ona faʻatumu, pe mafai ona e seti le numera "1". Mo nisi o nei filifiliga, o le a faia le sailiga mai le amataga o le tusitusiga.

    A maeʻa ona tuʻuina atu faʻamatalaga, aua le faanatinati e taomi le ki "Lelei"e pei o le galuega Suʻe ua faʻamaonia. Tau lava kiliki i le igoa PSTR i le fua faʻatatau.

  5. A maeʻa le faʻataunuʻuina o faʻamaumauga mulimuli, matou te otometi lava ona toe foʻi atu i le faʻatalanoaga o faʻatalanoaga. PSTR. E pei ona mafai ona e vaʻai, o le fanua "Amataina le Tulaga" ua uma ona faatumuina i le fua Suʻe. Ae o lenei faiga e taʻu mai ai se avanoa, ma tatou te manaʻomia le tagata e sosoo ai pe a mavae le avanoa, lea e amata ai le igoa faʻalelei. O le mea lea, i faʻamatalaga o loʻo i ai i totonu o le fanua "Amataina le Tulaga" matou te faaiuina le faʻamatalaga "+1" e aunoa ma ni upusii.

    I totonu o le fanua "Numera o tagata"pei o le faʻataʻitaʻiga muamua, tusi ai soʻo se fuainumera e sili atu nai lo poʻo le tutusa ma le numera o tagata i le umi o faʻaaliga o le uluaʻi seti. Mo se faʻataʻitaʻiga, tuʻu le numera "50". I la tatou mataupu, ua lava lea.

    A maeʻa uma le faʻaaogaina o manipulations, kiliki i luga le ki "Lelei" i le pito i lalo o le faamalama.

  6. E pei ona mafai ona e vaʻaia, pe a maeʻa, o le igoa o le masini faʻalelei na faʻaalia i totonu o se isi potu.
  7. I le taimi nei, faʻaaoga le Fill Wizard, e pei o le metotia na muamua atu, kopi le faʻatusa i sulu o loʻo i lalo i lenei koluma.
  8. O igoa o mamanu uma o loʻo faʻaalia i totonu o sosoʻo taulaʻi. I le taimi nei, pe afai e tatau ai, e mafai ona e motusia le sootaga i nei elemene ma le koluma o faamatalaga autu, e pei ona i ai i le taimi muamua, e ala i le faasologa o le faaaogaina o kopi ma le taufaasoa o tau. Ae peitai, e le o taimi uma e manaomia ai lenei gaioiga.

Faʻamasinoga Suʻe faʻaaoga faʻatasi ma le fua PSTR i luga o le mataupu faavae lava e tasi e pei o le tagata faafoe Suʻe.

E pei ona mafai ona e vaʻai, o le galuega PSTR O se meafaigaluega sili ona talafeagai mo le faʻaalia o faʻamaumauga tatau i totonu o se masini e muaʻi faʻamaonia. O le mea moni e le o lauiloa tele i latou o loʻo faʻamatalaina e le mea moni o le tele o tagata faaaoga, e faʻaaoga ai le Excel, sili atu le gauai atu i galuega mathiki, nai lo tusitusiga. A faʻaaogaina lenei faiga i le faʻatasi ai ma isi kamupanī, o lona faʻatinoga e faʻateleina atili.