Logo mai le Telegram application

ASUS fausiaina ni masini eseese, vaega faakomepiuta ma pipiʻi. O le lisi o oloa ma o loʻo i ai ma meafaigaluega fesoʻotaiga. O faʻataʻitaʻiga taʻitasi o tagata taʻavale a le kamupani o loʻo taʻua i luga ua faʻataʻatia i luga o le mataupu faavae lava e tasi e ala i se atinaʻe initaneti. O le asō o le a tatou taulai atu i le ata RT-N12 ma faʻamatala auʻiliʻilia pe faʻapefea ona fetuʻunaʻi lenei router ia oe lava.

Galuega sauniuni

A maeʻa le tapena, faʻapipiʻi le masini i soʻo se nofoaga talafeagai, faʻafesoʻotaʻi i le fesoʻotaʻiga, faʻafesoʻotaʻi le uaea mai le 'auʻaunaga ma le LAN cable i le komepiuta. O fesoʻotaʻiga uma ma fesoʻotaʻiga e mafai ona maua i le tua o le uila. O loʻo i ai a latou lava faʻamaumauga, o lea o le a faigata ai ona fenumiai se mea.

O le maua o le IP ma le DNS o faʻamaumauga faʻapitoa e faʻatautaia i le masini komepiuta, ae e taua foi le siakiina o nei laina i le faiga o le polokalama ina ia leai ni feeseeseaiga pe a taumafai e faʻafesoʻotaʻi le Initaneti. IP ma le DNS e tatau ona maua aunoa, ma pe faapefea ona seti lenei tau, faitau le sootaga lea.

Faitau atili: Windows 7 Network Network

Faʻasalalau le ASUS RT-N12 Lanu

E pei ona taʻua i luga, ua faʻatūina le masini e ala i se atinaʻe telefoni faapitoa. O lona faʻaalia ma lona faʻatinoga e faʻatatau i luga ole masini faʻapipiʻi. Afai o loʻo e feagai ma le mea moni o lau lisi e ese mai le mea o loʻo e vaʻaia i totonu o mataʻitusi o lenei tusiga, faigofie lava ona maua mea tutusa ma seti ia tusa ai ma a tatou faʻatonuga. Po o le a lava le faʻamatalaga o le atinaega o le initaneti, o le initaneti e tutusa:

  1. Tatala se 'upega tafaʻilagi ma se siaki i le pusa o le tuatusi192.168.1.1, ona mulimuli lea i lenei ala e ala i le kiliki i luga Ulufale.
  2. O le ae vaaia se pepa e ulufale ai i le lisi. Faatumu laina e lua i le initaneti ma le upega tafaʻi, e faʻaalia ai i le tau umapule.
  3. E mafai loa ona e alu i le vaega "Mapiga o Fesootaiga", filifili i ai iina se tasi o ituaiga fesoʻotaʻiga ma faʻaauau i lona faʻatulagaina vave. O se faamalama faaopoopo o le a tatalaina le mea e tatau ona e setiina ai mea e talafeagai. O faʻamatalaga o loʻo i ai o le a fesoa- soani i le taulimaina o mea uma, ma mo faʻamatalaga e uiga i le ituaiga o fesoʻotaiga I le Initaneti, faʻafesoʻotaʻi le faʻamaumauga na maua pe ae faia se konekarate ma se tagata e tausia.

O le faʻaaogaina o le inisiua ua fausiaina e le o se mea talafeagai mo tagata uma, o lea na matou filifili ai e nonofo i luga o le faasologa o le faasologa o tusi ma faʻamatala auiliili uma i le faasologa.

Lisi tusi

O le faʻaaogaina o le fetuʻutuʻunaiga o le alalaupapa i luga o le anapogi, o lenei filifiliga e mafai ai e oe ona fatuina se fetuutuunaiga sili atu ona lelei e ala i le setiina o isi mea e masani ona aoga i tagata masani. Matou te amataina le faʻasalalauga faʻatasi ma se sootaga WAN:

  1. I le vaega "Faʻatulagaina Autu" filifili le vaega "WAN". I totonu, e tatau ona e fuafua muamua le ituaiga o fesoʻotaʻiga, talu ai o le a faʻalagolago i ai. Vaʻai i faʻamaumauga aloaia mai le 'auʻaunaga e suʻeina po o fea fesoʻotaʻiga e fautuaina e faʻaaoga. Afai na e faʻafesoʻotaʻi le IPTV auaunaga, ia mautinoa e faʻamaonia le taulaga lea o le a faʻafesoʻotaʻi ai le atigipusa seti. Faʻafoʻi le DNS ma le IP i le taʻavale e ala i le makaina o maka "Ioe" faʻafeagai "Maua le IP WAN IP" ma "Fesoʻotaʻi saʻo i le DNS server".
  2. Faʻasaga i lalo lalo o le lisi ma saili vaega o loʻo faʻaogaina ai le faʻamatalaga o le faʻamatalaga o le Initaneti. Faʻamaumauga o faʻamaumauga e tusa ai ma faʻamaumauga i totonu o le konekarate. A maeʻa le faʻatinoga, kiliki i luga "Faaaoga"faasaoina suiga.
  3. Ou te fia maka "Tagata Faigofie". E le tatalaina ports. O le 'upega tafaʻilagi' ua i ai se lisi o taaloga ma tautua ua iloa, o lea e mafai ai ona e faʻasaolotoina oe mai le ulufale ma le lima i mea taua. Faitau atili e uiga i le faʻagasologa o le faʻalauiloaina o le taulaga i totonu o la tatou isi tusiga i le sootaga i lalo.
  4. Vaʻai foʻi: Tatala ports i le router

  5. Le faʻamau mulimuli i le vaega "WAN" valaau "DDNS" (DNS malosi). Faʻatoagaina o sea ituaiga tautua e faia e ala i lau kamupanī, e te maua ai le saini ma le upega tafailautusi mo le faatagaga, ona faʻaalia lea i le lisi talafeagai. A maeʻa le tusia, manatua e faʻaaoga suiga.

I le taimi nei ua maeʻa le fesoʻotaʻiga a le WAN, e mafai ona matou faʻaauau le fatuina o se laina leai se laina. E faʻatagaina ai masini e faʻafesoʻotaʻi i lau telefoni i le Wi-Fi. Faʻasalalauga faʻafesoʻotaʻi eletise e faapenei:

  1. Alu i le vaega "Lelei" ma ia mautinoa oei totonu "Aoao". Lenei, tuu le igoa o lou mataitusi i le laina. "SSID". Faatasi ai, o le a faʻaalia i le lisi o fesoʻotaʻiga avanoa. Le isi, filifili le filifili puipui. O le maliega sili lava o le WPA poʻo le WPA2, pe a fai o le fesoʻotaʻiga e faia e ala i le ulufale atu i se ki puipui, lea e suia ai foi i lenei lisi.
  2. I le lisi "WPS" O lenei tulaga o loʻo faʻatulagaina. O lea e mafai ona e tapeina pe faʻamalosia ai, toe faʻagasolo tulaga e suia ai le PIN, pe faia se faʻamaoniga vave o le masini e te manaʻomia. Afai e te naunau e aoao nisi faʻamatalaga e uiga i le WPS tool, alu i isi mea i le fesoʻotaʻiga i lalo.
  3. Faitau atili: O le a le WPS i luga o se uila ma aisea?

  4. E mafai ona e faʻafesoʻotaʻi fesoʻotaʻiga i lau fesootaiga. E faia e ala i le faʻamautuina o tuatusi o le MAC. I le lisi talafeagai, faʻaagaga le faamama ma faʻaopopo se lisi o tuatusi o le a faʻaaoga ai le tulafono faʻagata.

O le mea mulimuli i le faatulagaga autu o le a avea ma faʻalaiga LAN. Faʻataʻitaʻia o ona tapulaa e pei ona taua i lalo:

  1. Alu i le vaega "LAN" ma filifili le tab "LAN IP". Lenei e mafai ona e suia le tuatusi IP ma le mask otaota o lau komepiuta. E manaʻomia le faia o se faʻafitauli i se tulaga e seasea tutupu, ae o lenei ua e iloa le mea e faʻamautuina ai le faʻalapotopotoga LAN IP.
  2. Le isi, tusi le laulau "Tūmau DHCP". DHCP e faʻatagaina oe e otometi ona maua nisi faʻamatalaga i totonu o lau 'upega tafaʻilagi. E le talafeagai le suia o ona faatulagaga, e na o le taua lava le mautinoa o le a faʻaogaina lenei meafaigaluega, o lona uiga, o le faailoga "Ioe" e tatau ona faʻafeagai "Faʻamaonia le Tūmau DHCP".

Ou te manao e tusi lou gauai i le vaega "Faʻatonuina o le Faʻasalalauga o EzQoS". E aofia ai ni ituaiga eseese se fa. I le kilikiina i luga o se tasi oi latou, e te aumaia i le setete malo, e tuʻuina atu le mea e ave i ai le faamuamua. Mo se faʻataʻitaʻiga, ua e faʻaaogaina le mea i vitio ma musika, o lona uiga o lenei ituaiga talosaga o le a sili atu le saoasaoa nai lo le isi.

I le vaega "Faʻataʻitaʻiga o Faʻamaumauga" filifili se tasi o auala o le router. E ese si eseesega ma e faʻamoemoe mo faamoemoega eseese. Faʻasaga i totonu o faʻamau ma faitau faʻamatalaga auiliili o tulaga taʻitasi, ona filifili lea e sili ona talafeagai mo oe.

O le mea lea e oʻo mai ai i le mutaʻaga le faʻavaega masani. O loʻo i ai nei lau fesoʻotaiga i luga o le initaneti e ala i se fesoʻotaiga fesoʻotaʻiga poʻo le Wi-Fi O le a tatou talanoa e uiga i auala e maua ai lau lava 'upega tafaʻilagi.

Polokalama saogalemu

O le a tatou le faʻalagolago i faiga faʻavae uma mo puipuiga, ae naʻo le mafaufau i mea taua e mafai ona aoga i le tagata lautele. Ou te fia faamamafa mea nei:

  1. Alu i le vaega "Palola" ma filifili le laupepa iina "Aoao". Ia mautinoa ua faʻafesoʻotaʻi le afi ma o isi faailoga uma o loʻo makaina i le faasologa o loʻo faʻaalia i le screenshot i lalo.
  2. Alu i "Filiga a le URL". Ma e le gata ina mafai ona e faʻaaogaina le faʻaogaina i upu autu i totonu o fesoʻotaʻiga, ae faʻatautaia foi le taimi e faʻatino ai. E mafai ona e faaopoopoina se upu i le lisi i se laina faapitoa. A maeʻa le faʻasologa, kiliki i luga "Faaaoga"o lea o le a faʻaolaina ai suiga.
  3. I luga, ua uma ona tatou talanoa e uiga i le masini MAC mo se Wi-Fi, ae ui i lea, o loo i ai pea le meafaigaluega e tasi o le lalolagi. Faatasi ai ma le fesoasoani i ai, o le avanoa i lau fesoʻotaiga e faʻatapulaʻa i na masini, MAC-adresiga e faʻaopoopo i le lisi.

Faʻatonu le seti

O le laasaga mulimuli o laasaga o le uila o le ASUS RT-N12 o le faasaʻoina lea o mea tau pulega. Muamua alu i le vaega "Pulega"i totonu o le lisi "Faiga", e mafai ona e suia le upu faila e te ulufale ai i le initaneti. E le gata i lea, e taua le fuafuaina o le taimi sao ma le aso ina ia saʻo le faʻatulagaga o tulafono o le saogalemu.

Ona tatala "Faʻafoʻisia / Faasaoina / Faʻatulagaina le Faʻatonu". O iinei e mafai ona e faʻasaoina le faʻaopoopoina ma toe faʻaleleia tulaga faʻavae.

A maeʻa le faʻatinoga atoa, kiliki le ki. "Toefaʻatonu" i le pito i luga taumatau o le lisi e toe faʻafou ai le masini, ona faʻaaogaina ai lea o suiga uma.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, e leai se mea faigata i le faʻatulagaina o le faʻaogaina o le uila o le ASUS RT-N12. E naʻo le taua le faʻatulagaina o taʻiala e tusa ai ma faatonuga ma faʻamaumauga mai le 'auʻaunaga i le Initaneti, faʻapea foʻi ma le faaeteete.