O a kuki i totonu o le masini?

O se tagata e faʻaaogaina se komepiuta ma, aemaise lava le Initaneti, e tatau ona fetaui ma le upu kuki. E ono mafai ona e faʻalogo, faitau e uiga ia i latou, pe aisea ua faamoemoe ai kuki ma e manaʻomia ona faamama, ma isi. Ae peitai, ina ia mafai ona malamalama lelei i lenei mataupu, matou te fautuaina oe e faitau a matou tusiga.

O le a le kuki?

Kuki o se seti o faʻamaumauga (se faila) lea e maua ai e se 'upega tafaʻilagi le faʻamatalaga talafeagai mai le' auʻaunaga ma tusi ai i le PC. A e asiasi i itulau o le Initaneti, o le fesuiaiga e faia i le faʻaaogaina o le HTTP protocol. O lenei faila faila o loʻo teuina ai faʻamatalaga nei: faʻapipiʻi patino, logins, passwords, fuainumera o tagata asiasi, ma isi. O lona uiga, pe ae ulufale i se saite patino, e auina atu e le masini le kuki o loʻo i ai nei i le 'auʻaunaga mo le faʻamaonia.

E muta le kuki i se tasi o sauniga (sei maeʻa le tapuni), ona otometi lava lea ona tape.

Ae ui i lea, o loʻo i ai isi kuki e teuina umi. Ua tusia i se faila faapitoa. "cookies.txt". E mulimuli ane faʻaaogaina e le masini lenei faʻamaumauga faamaumau. E lelei tele, aua o le uta i luga o le upega tafaʻilagi ua faʻaitiitia, talu ai e le manaʻomia ona e maua i taimi uma.

Aisea e te manaʻomia ai kuki

Cookies e aoga tele, latou te faia galuega i le Initaneti sili atu ona talafeagai. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le faʻatagaina i luga o se saite patino, e le tatau ona e faʻamaonia le upu motusia ma le nofo i le faitotoa i lau teugatupe.

Tele o le 'upega tafaʻilagi e aunoa ma kuki, e le atoatoa pe leai foi. Sei o tatou vaʻai tonu pe o fea e mafai ona maua mai ai kuki:

  • I tulaga - mo se faataitaiga, i masini suʻesuʻe e mafai ona seti le gagana, itulagi, ma isi mea, ae ia latou le se ese, e manaomia kuki;
  • I faleoloa i luga o le initaneti, kuki e faʻatagaina oe e faʻatau ai ni oloa, e leai se mea o le a sau. Mo faʻatau i luga o le initaneti, e tatau ona teuina faʻamaumauga i luga o le filifilia o oloa pe a faimalaga atu i se isi itulau o le 'upega tafaʻilagi.

Aisea e mama ai kuki?

E mafai foi e kukisi ona aumaia le le mautonu i le tagata e faaaogaina. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻaaogaina, e mafai ona e mulimuli i le talafaasolopito o au asiasiga i luga o le Initaneti, faʻapea foʻi ma se tagata ese e mafai ona faʻaaoga lau PC ma ia i lalo o lou igoa i luga o soʻo se nofoaga. O le isi mea le lelei o le mafai ona faaputuputuina kuki ma ave avanoa i luga o le komepiuta.

I lenei itu, o nisi e filifili e faʻamalosi kuki, ma o lauiloa lauiloa e maua ai lenei uiga. Ae a maeʻa ona faia lenei faʻatinoga, o le a le mafai ona e asiasi i le tele o uepisaite, talu ai latou te talosagaina oe e faʻatagaina kuki.

E faʻapefea ona tape kuki

E mafai ona faia faʻamalosiga taʻitasi i totonu o le 'upega tafaʻilagi ma faʻatasi ai ma le fesoasoani a polokalama faʻapitoa. O se tasi o vaifofo faʻaleagaina masani o le CCleaner.

Download CCleaner mo le leai o se totogi

  • Aʻo amata le CCleaner, alu i le lisi "Talosaga". Faʻatalata i le siakiina o le siaki siaki kuki ma kiliki "Faʻamaonia".

Lesona: Faʻafefea ona faʻamamā le komepiuta mai le lapisi e faʻaaoga ai CCleaner

Seʻio tatou tilotilo i le faagasologa o le tapeina o kuki i le masini Mozilla firefox.

  1. I le lisi tatou te kiliki ai "Faʻatonu".
  2. Alu i le lisi "Faalilolilo".
  3. I le palakalafa "Talafaasolopito" saili mo se sootaga "Aveese kuki taʻitasi".
  4. I totonu o le ata tatala o kuki uma na faʻapolopolo o loʻo faʻaalia, e mafai ona faʻaaogaina faʻatasi (tasi i le taimi) pe tape mea uma.

E le gata i lea, e mafai ona e aoao atili e uiga i auala e fufulu kuki i luga o sailiga lauiloa e pei o Mozilla firefox, Yandex Browser, Google chrome, Internet Explorer, Opera.

Pau lava lena. Matou te faʻamoemoe ua e maua lenei tusiga e aoga.