Suʻe ma faʻapipiʻi le laʻititi ole OSQ


Faʻafesoʻotaʻi le fesoʻotaiga, faʻatasi ai ma a latou mea uma, e le o iai ni faʻamaʻi, e oʻo atu ai i faʻafitauli i ituaiga uma o faʻafitauli e pei o le leai o se fesoʻotaʻiga poʻo se fesoʻotaʻiga i se nofoaga avanoa. E eseese fomaʻi, e tele lava le le mauaina o tuatusi ip ma / poʻo feʻau e leai se avanoa e faʻafesoʻotaʻi ai i le fesoʻotaiga. O lenei tusiga e tuuto i le talanoaina o mafuaʻaga ma foia lenei faafitauli.

Le mafai ona faʻafesoʻotaʻi i le avanoa

Malfunctions e mafua ai le le mafai ona faʻafesoʻotaʻi se komepiuta i se nofoaga e mafai ona mafua mai i itu nei:

  • Faʻasagaina le ki ole puipuiga.
  • I tulaga o le router na mafai ai ona faʻamamaina MAC tuatusi o masini.
  • E le o lagolagoina e le komepiuta le tulaga faʻafesootai.
  • Faʻasalaga fesoʻotaʻiga fesoʻotaiga i totonu o Windows.
  • Faʻaleagaina o le mea faʻapipiʻi poʻo le alalaupapa.

Ae e te leʻi foia le faafitauli i isi auala, taumafai e faʻaletonu le paʻu (palola) pe a faʻapipiʻi i lau komepiuta. Masalo o poloka ai le avanoa i le fesootaiga. Atonu e saofaga lenei mea i le faʻaaogaina o le polokalame.

Mafuaʻaga 1: Faʻamatalaga Puipuiga

O le mea lona lua e taua le taulaʻi i le maeʻa o le antivirus. Atonu na e sao i totonu o le code code protection. Faʻasesega mai lea taimi i lea taimi e tafiesea ai tagata uma. Siaki le faʻaogaina o le komepiuta e le o faʻaalia "Nofoaga Faʻailoga". Ina ia aua le paʻu i ia tulaga, suia le tulafono i numera, o le a sili atu ona faigata le faia o se mea sese.

Mafuaʻaga 2: Mataitusi Faʻamatalaga MAC

O lenei faamama e mafai ai e oe ona faʻaleleia atili le saogalemu o le fesoʻotaʻiga e ala i le ulufale atu i le lisi o faʻatagaga faatagaina (pe faʻasaina) MAC o masini. Afai e maua lenei galuega, ma ua faʻaaogaina, e le mafai ona faʻamaonia lau komepiuta. O lenei mea o le a matua moni lava pe afai oe taumafai e faʻafesoʻotaʻi mai lenei masini mo le taimi muamua.

O le fofo o mea nei: faʻaopoopo le MAC i komepiuta i le lisi o nofoaga faʻatagaina i le alalaupapa pe faʻamaeʻa atoatoa le fufulu pe afai e mafai ma talia.

Mafuaaga 3: Faʻasologa o Fesootaiga

I tulaga o lau router e mafai ona seti e galue 802.11nlea e le o lagolagoina e se komepiuta, poʻo se mea, e ala i se fausaga a le WI-FI ua le toe fausia. O le fesuiaiga i le tulaga o le a fesoasoani e foia le faafitauli. 11bgnlea e mafai ona galue ai le tele o masini.

Mafuaʻaga 4: Faʻasinomaga o Fesootaiga ma Faʻamaumauga o Auaunaga

Ma le isi, mafaufau i se faʻataʻitaʻiga pe'ā faʻaaogaina se komepiuta e avea o se nofoaga avanoa. A e taumafai e faʻafesoʻotaʻi isi masini i le fesoʻotaiga, e faʻaalia le faʻamaoniga saʻo pe o se faʻatalatalanoaga faʻatasi ma se mea e fesoʻotai ai. Ina ia foia lenei faafitauli, e tatau ona e fetuutuunai laina fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga i le komepiuta lea e te fuafuaina e tufatufaina le Initaneti.

  1. Kiliki tasi i luga o le 'upega tafailagi i luga o le faʻailoga. A maea lena, o le a faʻaalia se faamalama matala ma se mea e tasi. "Lisi o Fesootaiga".

  2. I le faamalama e tatala, filifili "Faʻatulagaina o Faʻatonu Faʻatonu".

  3. Lenei, o le laasaga muamua o le siakiina pe afai o le avanoa faʻasoa i le fesoʻotaiga o loʻo e tufatufa atu ua faʻaalia. Ina ia faia lenei mea, kiliki le PCM i luga o le mea faifaʻaili ma alu i ona meatotino. O le isi, tatou te tuʻuina le atigipusa i autafa o le mea e mafai ai ona faʻaogaina lenei komepiuta e faʻafesoʻotaʻi ai i le Initaneti, ma i le lisi "Fefaʻatauaiga o Aiga" filifili se sooga.

    A maeʻa nei gaioiga, o le a faʻaalia le telefoni, e pei ona molimauina e le tusiga tutusa.

  4. O le isi laasaga i le tulaga e leʻi faavaeina le fesoʻotaʻiga o le faʻapipiʻiina o IP ma tuatusi DNS. E tasi le togafiti, pe leai, o se ata. Afai e maua le otometi o tuatusi, ona tatau ai lea ona sui i le tusi lesona ma le isi itu. O suiga e faatoa aoga pe a uma le toe faʻafouina o le komepiuta.

    Faataitaiga:

    Tatala meatotino o le fesoʻotaʻiga (PCM - "Meatotino"), lea na faʻaalia o se fesoʻotaʻiga fale i le fuaiupu 3. Ma le isi, filifili le vaega e igoa "IP version 4 (TCP / IPv4)" ma, i le itu, alu i ona meatotino. O le IP ma le DNS faʻamaufaʻailoga tatalaina. O iinei tatou te fesuiaʻi ai i le ulufale mai tusi (pe a filifilia le otometi) ma ulufale i tuatusi. Aipi e tatau ona faʻatulagaina e pei ona taua i lalo: 192.168.0.2 (o le tagata mulimuli e tatau ona ese mai le 1). I le DNS e mafai ona e faʻaaogaina le tuatusi lautele a Google - 8.8.8.8 poʻo le 8.8.4.4.

  5. Alu i le auʻaunaga. I le taimi masani o le faʻaogaina o le polokalama, o auaunaga uma e tatau ona vave amataina, ae o loʻo i ai foʻi faʻaletonu. I ia tulaga, e mafai ona taofi le tautua pe suia a latou suiga i se mea e ese mai i le otometi. Mo le mauaina o masini talafeagai e te manaʻomia e taʻalo ai le kulupu autu Manumalo + R ma ulufale i totonu o le fanua "Tatala" le au

    services.msc

    O mea nei e faʻamaonia:

    • "Taʻitaʻia";
    • "Fetufaaiga o le Initaneti (ICS)";
    • "WLAN AutoConfig Service".

    Faalua ona kiliki i le igoa o le auaunaga e ala i le tatalaina o ana meatotino, e tatau ona e siaki le ituaiga o le lakapi.

    Afai e leai "Aunoa"ona e sui lea ma toe toe faʻaoga le komepiuta.

  6. A maeʻa le faatinoga o le fesoʻotaʻiga e le i faʻamautuina, e aoga le taumafai e faʻamalo le fesoʻotaʻiga oi ai nei (saʻo "Aveesea") ma toe faia. Faamolemole ia matau e aoga lenei mea pe afai e faʻaaogaina "Wan Miniport (PPPOE)".

    • A maeʻa ona e alu e alu "Lisi Pulea".

    • Alu i le vaega "Mea e teu ai mea e teu ai".

    • Le isi, tatala le lisi "Sooga" ma kiliki "Faaopoopo".

    • Filifili "Maualuga maualuga (faatasi ai ma le PPPOE)".

    • Ulufale mai le igoa o le tagata faʻapipiʻi (faʻaaogaina), avanoa i le faʻaupuga ma le lomitusi "Fesoʻotaʻi".

    Manatua e faʻavae le fefaʻasoaʻiga mo le fesoʻotaʻiga fou fou (silasila i luga).

Mafuaʻaga 5: Faʻatonu poʻo le faʻalautaina o le telefoni

Afai ua maeʻa mea uma e faʻavae ai fesoʻotaiga, e tatau ona e mafaufau e uiga i le faaletonu faaletino o le WI-FI poo le router. E mafai ona faʻamaonia faʻamaʻi i totonu o le nofoaga o tautua ma sui ma toe faʻaleleia iina.

Faaiuga

I le faaiuga, matou te matauina o le "togafitiga mo faʻamaʻi uma" o se toe faʻaleleia o le faiga faʻaogaina. I le tele o tulaga, pe a maeʻa lenei faʻatinoga, o le a vaʻaia faʻafitauli fesoʻotaʻiga. Matou te faʻamoemoe o le a le oʻo mai lenei mea, ma o le faʻamatalaga o loʻo i luga o le a fesoasoani e faasaʻo le tulaga.