Matte po o le lamolemole mata - o le fea e filifili pe afai o le ae faʻatau se komepiuta po o se mataʻitu?

O le toʻatele o tagata, pe a filifilia se masini fou poʻo se komepiuta, o loʻo latou mafaufau po o le fea foliga e sili atu - matte pe faʻafiafia. Ou te le faafoliga o aʻu o se tagata tomai faapitoa i lenei lomiga (ma e masani lava ou te manatu ou te lei vaai i ni ata e sili atu nai lo laʻu Mitsubishi Diamond Pro 930 CRT monitor), ae o le a ou taʻu atu pea ia te oe aʻu mea na matauina. O le a ou fiafia pe a fai mai se tasi i faʻamatalaga ma lona finagalo.

I le tele o iloiloga ma iloiloga o ituaiga ituaiga o LCD, e mafai e se tasi ona matauina le le manino i taimi uma le manatu o se matte display e sili atu le lelei: o lanu e le o manino, ae mafai ona vaaia i le la ma le tele o moli i le fale poo le ofisa. I le tagata lava ia, o foliga matagofie e foliga mai e sili atu ona lelei ia te au, talu ai ou te le o lagonaina ni faafitauli ma mea taua, ma o lanu ma le eseesega e sili atu ona manino i luga o mea lanu. Vaʻavaʻai foi: IPS poʻo le TN - o le fea o matrix e sili atu ma oa latou eseesega.

Na ou mauaina ni sikuea se 4 i loʻu falemautotogi, o ni mea se lua e sili ona manaia ma lua matte. E faʻaaoga uma taugofie TN matrix, o lona uiga, e le o Apple Ata tifaga Faʻaali, leai IPS poo se mea faapena. O ata o loʻo i lalo o le a na o nei sikuea.

O le a le eseesega i le va o se matte ma le lauulu lanu?

O le mea moni, pe a faʻaaogaina se tasi matrix i le gaosia o le mata, o le eseesega e naʻo le ituaiga o lona ufiufi: e tasi le mea e manaia, i le isi - matte.

O le mea lava lea e tasi o loʻo i ai siaki, komepiuta ma popo faʻatasi ma ituaiga uma o laulaau i la latou laina oloa: pe a filifilia se faʻamatalaga lanuʻu pe matte mo le isi oloa, o le avanoa e faʻaaogaina ai i tulaga eseese e faʻatusatusaina, ou te le mautinoa.

E talitonuina o le lanu e sili atu le ata, foliga maualuga, lanu uliuli loloto. I le taimi lava e tasi, o le susulu o le la ma le malamalama susulu e mafai ona mafua ai le pupula lea e faalavelaveina ai le masani ai i tua o se mea e mataʻutia.

O le puipui o le matte o le a faʻafeoloolo, ma o le mea lea e galue ai i le malamalama susulu i tua o lenei ituaiga o mata e tatau ona sili atu le toʻa. O le pito i luga o le lanu o laʻau, o le a ou fai atu, e pei o oe o tilotilo i se mataʻitua i se lanu paʻepaʻe paʻepaʻe.

Ma o fea e filifilia?

O le tagata lava ia, ou te fiafia i lauulu lapopoa mo le lelei o foliga, ae ou te le nofo i se komepiuta i le la, e leai se faamalama i tua atu o au, ou te susulu le malamalama e pei ona ou manatu ai. O lona uiga, e leai ni ou faafitauli ma mea taua.

I le isi itu, afai e te faʻatauina se komepiuta mo le galue i fafo i le tele o tau poʻo le mataʻituina i le ofisa, o loʻo i ai le tele o moli susulu po o moli, o le faʻaaogaina o se faʻamatalaga matagofie e ono le faigofie.

I le faaiuga, e mafai ona ou fai atu e mafai ona ou fautuaina sina mea itiiti iinei - e faalagolago uma lava i tulaga o le ae faʻaaogaina ai le lau ma oe lava manaʻoga. I le tulaga lelei, taumafai i ni filifiliga eseese ae e te leʻi faʻatau ma vaʻai mea e sili ona e fiafia i ai.