Auala e faʻafaigofie ai le Puipuiga Puipuia i le PIOS komepiuta

Le aso lelei.

E masani lava, o le tele o tagata e fesiligia fesili e uiga i Secure Boot (mo se faʻataʻitaʻiga, o nisi taimi e manaʻomia ai le le atoatoa pe a faʻaeʻeina le Windows). Afai e le maʻi, o le mea lea o le a puipuia ma sailia e le vaega lenei le puipuiga (faʻavaeina e Microsoft i le 2012). Kiʻo e naʻo avanoa i le Windows 8 (ma maualuga atu). E tusa ai ma lea, e le mafai ona e faʻamalosi le komepiuta mai soʻo se meaola ...

I lenei tamai tusiga ou te fia vaʻavaʻai i nisi o laupepa lauiloa o le laptops (Acer, Asus, Dell, HP) ma faʻaalia i le faʻataʻitaʻiga pe faʻapefea ona faʻafitiina le Secure Boot.

Faʻailoga taua! Ina ia faʻafaigofie Secure Boot, e manaʻomia lou ulufale i le BIOS - ma mo lenei mea e tatau ona e kiliki i le afifi talafeagai i le taimi lava e uma ai le laulau komipiuta. O se tasi o aʻu tusiga e tuuto atu i lenei lomiga - O loʻo i ai faʻamau mo maketi eseese ma faʻamatala auiliili pe faapefea ona ulufale i le BIOS. O le mea lea, i lenei tusiga o le a ou le mafaufau i lenei mataupu ...

O le anotusi

  • Acer
  • Asus
  • Dell
  • HP

Acer

(Screenshots mai le ASPire V3-111P POSOS komepiuta)

A maeʻa ona e ulufale atu i le BIOS, e tatau ona e tatalaina le "BOOT" faʻaali ma vaai pe o loʻo i ai le '' Safure Boot '. E foliga mai, o le a le toaga ma e le mafai ona suia. E tupu lenei mea ona o le pule o le upega tafailagi e le o setiina i le vaega ole Puipuiga ole BIOS.

Mo le faʻapipiʻiina, tatala lenei vaega ma filifili le "Faʻasaʻo le Faʻamatalaga Mataʻituina" ma faʻasalaga Faʻasaga.

Ona ulufale lea ma faʻamaonia le upu faʻaulu ma lolomi Ulufale.

O le mea moni, pe a uma lena, e mafai ona e tatalaina le vaega "Boot" - o le a faʻaaogaina le tabula "Fale Puipuia" ma e mafai ona fesuiaʻi i le tagata ua le atoatoa (o lona uiga, tape, vaai i le faʻamalama i lalo).

A maeʻa tulaga, aua neʻi galo e teu ai - le kulini U10 e faʻatagaina oe e teu uma suiga na faia i le BIOS ma alu ese.

A maeʻa ona toe faʻafouina le komepiuta, e tatau ona taʻavale mai soʻo se mea faʻasolosolo (mo se faʻataʻitaʻiga, mai se pulou flash USB i le Windows 7).

Asus

O nisi o faʻataʻitaʻiga o Asus komipiuta (aemaise lava i mea fou) o nisi taimi e fenumiai ai tagata faʻapitoa. O le mea moni, e faʻapefea ona e faʻamaloina masini saogalemu i totonu ia i latou?

1. Muamua, alu i le BIOS ma tatala le vaega "Puipuiga". I le pito i lalo o le a avea le aitema "Taofia le Puipuiga o Poto" - e tatau ona suia i le faʻaletonu, o lona uiga. tape.

Le isi, kiliki le ki U10 - o le a faʻaogaina tulaga, ma o le a toe faʻaleleia le komepiuta.

2. A maeʻa ona toe faʻaleleia, toe ulufale atu i le BIOS ona sosoo ai lea ma le vaega o "Boot", fai mea nei:

  • O le anapogi vave - seti i le faʻafitauli faʻafitauli (e pei o le, faʻamalo le puʻe puʻe. O le laulau e le o se mea uma! Afai e te le maua, tau lava o le faamutaina o lenei fautuaga);
  • Faʻatulaga CSM - fesuiaiga i le Faʻatonuina o le faʻatulagaina (faʻaauau, mafai ona fesoasoani ma fesoʻotaʻiga ma "OS tuai" ma le polokalama);
  • Ona toe kiliki lea U10 - faʻasaʻo tulaga ma toe faʻafou le komepiuta.

3. A maeʻa ona toe faʻaleleia, matou te ulufale atu i le BIOS ma tatala le "Boot" vaega - i le vaega o le "Boot Option", e mafai ona e filifilia le aufaasālalau e fesoʻotaʻi atu i le port USB (mo se faʻataʻitaʻiga). Le faʻamalamalamaga i lalo.

Ona matou faʻapolopoloina lea o le BIOS ma toe faʻaofi le komepiuta (F10 button).

Dell

(Faʻaaliga mai le komepiuta Dell Inspiron 15 3000 Series)

I totonu o le komepiuta Dell, o le le mafai ona maua le Secure Boot atonu o se tasi o mea sili ona faigofie - na o le tasi le asiasiga i Bios ua lava ma e leai ni faʻaupuga e manaʻomia mo pule, ma isi.

A maeʻa ona ulufale atu i le BIOS - tatala le "Boot" vaega ma seti vaega nei:

  • Filifiliga o le Pusa Lisi - Faʻasalaga (e aofia ai le lagolago mo le OS maualuga, o lona uiga o le fetaui);
  • Puipuiga Puipuiga - ua le atoatoa (faʻaaogaina le mafutaga saogalemu).

O le mea moni, ona mafai lea ona e faʻasolo le tiliva o le tilivaga. O le tele lava o le faʻapipiʻiina o se Windows OS fou mai masini komepiuta puʻepuʻe USB - o lea i lalo ifo ou te tuʻuina atu se faʻamalamalamaga o le laina e te manaʻomia e te agai i luga i le pito i luga ina ia mafai ai ona e taʻavale mai le pulou flash USB (USB Storage Device).

A maea le ulufaleina, kiliki U10 - o le a faʻaolaina ai le mea na ulufale ai, ona fai ai lea o le ki Esc - faʻafetai i ai, e te alu ese mai le BIOS ma toe faʻafou le komepiuta. O le mea moni, o le mea lea e maeʻa ai le motusia o le faʻamautuina o se pele i luga o se komepiuta Dell!

HP

A maeʻa ona e ulufale atu i le BIOS, tatala le vaega o le "Seti Faʻasinomaga", ona alu lea i le "Boot Option" tab (silasila ataata i lalo).

I le isi itu, ia fesuiaʻi le "Pusa Puipui" i le ua le atoatoa, ma le "Lagolago Totogi" i le Enabled. Ona faasaʻo ai lea o tulaga ma toe amata le komepiuta.

A maeʻa ona toe faʻaleleia, o le faʻamatalaga "O se suiga i le faiga faʻaogaina o loʻo faʻamautu ai le faʻavae o le taʻavale o loʻo faʻatali ...".

Ua lapataiina i tatou e uiga i suiga i tulaga ma ofoina atu e faamaonia a latou tulafono. E na ona e manaʻomia e te ulufale i le numera o loʻo faʻaalia i luga o le lau ma kiliki le Ulufale.

A maeʻa lenei suiga, toe faʻafou le komepiuta, ma Faʻamama le 'olo o le a le atoatoa.

Faʻasologa mai se taavale afi po o se vaʻa: pe ae faʻaaoga le komepiuta HP, kiliki i le ESC, ma i le lisi amata filifili "F9 Boot Device Options", ona mafai lea ona e filifilia le masini lea e te manaʻo e faʻamalosi.

PS

Ae, i isi ituaiga o laptops e leai Faʻamama le 'olo pasi tutusa, e leai ni eseesega eseese. Pau le mea: i nisi o faʻataʻitaʻiga, o le ulufale i le BIOS e "faigata" (mo se faʻataʻitaʻiga, i le komepiuta Lenovo - E mafai ona e faitau e uiga i ai i lenei tusiga: O loʻo ou faʻatalanoaina lenei mea, o mea uma e sili ona lelei!