Aisea e le matala ai le mataala pe a ou liliuina le komepiuta

O nisi taimi o tagata faʻaaogaina komepiuta patino ma komepiuta feaveaʻi ei ai faafitauli i le mea moni e faapea, a maeʻa ona tuʻuina atu le eletise i le PC, e le otometi le amataina o le masini. O lenei faigata e mafai ona i ai se numera tele o mafuaʻaga, lea o le a tatou faʻamatala atili auʻiliʻilia, faʻatasi ai ma se faamamafa i metotia toe faaleleia.

Le mataʻituina e le o faʻaogaina i le PC

Muamua lava, e taua le taʻuina atu o siaki e sau i le tele o ituaiga eseese ma faʻataʻitaʻiga, ae tutusa uma i latou i faafitauli e tasi. O le mea lea, o lenei tusiga o le a fetaui ma oe tusa lava pe o le a le ituaiga o lau lau.

Matou te aafia naʻo ituaiga o siaki faʻaonaponei na faʻaaoga e le toatele o tagata faʻaogaina komepiuta patino.

O mea uma o loʻo i totonu o le tusiga ua tuʻuina atu mo le foia o faafitauli ma se matapiuta komepiuta na galue muamua. Afai na e faʻatauina se faʻataʻitaʻiga fou ma pe a uma ona faʻaaoga le PC, e le tatau ona e faʻafesoʻotaʻi saʻo le nofoaga o le faʻatau.

O le vaitaimi o le tusi talosaga o le masini e faʻatapulaʻaina i le tagata lava ia i lana galuega poʻo se taimi atofaina mai le aso o le faʻatau - manatua lenei.

Liliu atu i le iloiloga o mafuaʻaga o ma auala e foia ai faafitauli i le mataʻituina, matou te maitauina e mafai ona e faʻafesoʻotaʻi faʻapitoa i tagata tomai faʻapitoa mo suʻesuʻega ma le toe faaleleia o le lau. Ae peitai, e tatau ona faia lenei mea e na o le mulimuli mulimuli, pe a leai se faʻamaoniga pe a maeʻa se iloiloga tutoʻatasi ma taumafai e faʻafefe eseʻese faafitauli.

Mafuaʻaga 1: Faʻalavelave faʻalavelave

O le faʻalavelave sili ona taatele lea e le otometi le amataina o le matapiuta pe a liliu le komepiuta o le leai o se malosi. I lenei tulaga, o lenei sese e mafai ona faʻaalia i auala eseese, ae i se tulaga aoao, o le a le mafai ona faʻaaogaina le mata lava ia.

Ina ia mafai ona iloa lenei ituaiga le mafai ona gafatia e aunoa ma ni faafitauli, ia eʻi totoʻa atu i faailo o le LED mo le mana ma le faʻatinoga o le faʻatulagaga. Afai o le mataʻituina o loʻo faʻaalia ai le i ai o le mana mai le fesoʻotaʻiga, e mafai loa ona e alu i le isi auala.

O lenei metotia e le i lalo ifo o soʻo se tulaga e faʻaaogaina i le matrix o le komepiuta, sei vagana ai le faʻaogaina o mata i fafo.

Vaʻai foi: Faʻafefea ona faʻafesoʻotaʻi se mataʻi mamao i se komepiuta

I na tulaga pe a leai ni faʻaʻailoga i luga o le lau, taumafai e togi le laina eletise mai le komepiuta komepiuta. Ae a faʻapea o le masini e otometi lava ona amata ma tuʻuina atu se laupepa ma se faʻamatalaga sese, e mafai ona e alu saogalemu e iloilo faafitauli i le vitio vitio poʻo le faatulagaga o mea.

Mafaufau i le mea o loʻo i luga, afai e le faʻaalia e le mataʻituina faailoga o le faʻatinoina o galuega, e tatau ona e taumafai e sui le laina eletise mai le mata.

Atonu o se tulaga e suia ai le uaea eletise o le a le aumaia ai ni taunuuga talafeagai, ma o le pau lava le auala e foia ai le faafitauli o le faʻafesoʻotaʻi lea o se tagata atamai poʻo le suia o le masini.

I le faaopoopo atu i le sese o igoa, e tatau ona faia se maliega e mafai ai ona tape le mata i le faʻaaogaina o le kulini.

I le mulimuli ai i faatonuga, e matua faigofie lava ona iloa le mana o le tino. O le mea autu e le o le faʻagalo e uiga i le siakiina o faʻafitauli uma e mafai ona maua i totonu o le eletise, e aofia ai le eletise eletise ma le punavai.

Mafuaʻaga 2: Faʻasologa o le Cable

O lenei metotia e sili atu i le filifiliga, aua o se vaega e fesootaʻi ma le mafuaʻaga muamua o le le manuia o le mataʻituina. Ae ui i lea, i lenei tulaga, o le lamatiaga o le aluese mai fafo o le lau e tele mea e maualalo nai lo faafitauli i le eletise.

O le faafitauli e ono tulai mai o le cable, e masani ona fesoʻotaʻi i luga o le interface HDMI, e mafai ona faaleagaina. Ina ia iloa ma foia lenei faigata, taumafai e sui le uaea e sosoo ai le iunite ma le mata.

Ia mautinoa ia mautinoa o loʻo faʻafesoʻotaʻi fesoʻotaʻi fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga i fesoʻotaʻiga talafeagai.

O nisi taimi, i le tulaga o le faʻafesoʻotaʻiina o se vaaiga faʻaonapo nei i mamanu matutua o tina mamanu poʻo kata vitio, atonu e talafeagai le faʻaogaina o mea faʻapitoa. O le faʻamoemoe o le faʻafesoʻotaʻiga, faʻapea foʻi ma le soifua maloloina o sea faʻailoga e tatau ona faalua ona siakiina.

Afai e mafai, taumafai e faʻafesoʻotaʻi i le polokalama le isi laupepa e faʻaogaina ai le telefoni ma fesoʻotaʻiga.

Siaki le faʻatinoina o le mataʻituina e ala i le tuʻuina atu i se isi PC.

Afai e mafai ona e tatalaina le lau ma le faʻamatalaga ua faʻamatalaina, e maeʻa lenei tusiga mo oe.

A uma ona faʻamaeʻa fautuaga ma faʻamaonia le leai o ni faaletonu o le uaea, e mafai ona e alu atu i le faafitauli faʻapitoa faʻatautaia.

Mafuaaga 3: Ata Vitio

O le faʻamaoni, o lenei faafitauli e mafai ona vaevaeina i le taimi e tasi i ni vaega se lua, e faatatau i kata vitio manino ma le tuufaatasia. I lenei tulaga, o le auala i le suʻesuʻega ma le fofoina o le faaletonu, e pei o le tulafono, e tutusa lava.

Faitau atili: Faʻamatalaga lapataʻi card card

O le mea moni, e tatau ona e faʻaaoga le mafaufauga maʻoti e fai ma suʻega ona o le faʻaaogaina o le vitio faʻatasi i totonu o le laupapa. Afai e le mafai, e tatau ona e maua se sui talafeagai mo lau motherboard, e taialaina e faatonuga talafeagai.

Faitau atili: Faʻafefea ona filifili ma sui le laupapa

I le tulaga o se komepiuta pe a paʻu le mafaufau i totonu, o le a le mafai ona e fesuiaiga i le faʻaaogaina o se kata faʻataʻitaʻi.

Faʻamatalaga auiliili:
Faaleaogaina o toilalo pe a faʻaaogaina se kata vitio manino i se komepiuta
Suʻe GPU i totonu o se komepiuta

Afai e faigata ia oe ona faʻafesoʻotaʻi le mataʻituina i se faʻatautaia ata gaosi, e tatau ona e faʻaaogaina le iunite faʻaletupe ma suʻesuʻe ma le totoa le fesoʻotaʻiga o le vitio. O le asiasia ma le faʻamamaina o fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga a card, faʻapea foʻi ma lona faʻatulaga lelei, e mafai ona fesoasoani e foia faafitauli ma le lau.

Faʻamatalaga auiliili:
Faʻamuta le kata vitio mai le komepiuta
Faʻafesoʻotaʻi le vitio i le laupapa

I lenei itu, faatasi ai ma lenei vaega o le tusiga, e mafai ona e faaumaina, aua afai e tumau pea faafitauli, na o le pau lava le vaifofo o le suia atoa lea o le kata vitio.

Aua e te taumafai e toe faaleleia le masini sese oe lava - o lenei mea e mafai ai e nisi vaega o le PC ona le manuia.

Vaʻai foi: Auala e filifili ai se faʻasologa ata

Mafuaaga 4: Faʻamatalaga mataʻituina le lelei

E toetoe lava o soʻo se mataʻitu o se komepiuta a le tagata lava ia e faʻapipiʻi ona o ni faʻagata faapitoa e mafai ai ona faʻasolo nisi o faʻaaliga. Ona o le paʻu o lalo, e mafai ona tumau le laulau pe faʻaalia se ata fenumiai i le taimi o le faʻalauiloaina o lau PC.

Ina ia foia lenei tulaga, e tatau ona e faʻaogaina le faʻamatalaga faʻapitoa o lau mata ma, e tusa ai ma lea mea, toe faatulaga ia tulaga ile faatulagaga o fausaga. I le taimi lava e tasi, ia manatua o ia mea e le mafai ona mafua ai ni faigata, talu ai o mea uma lava e manaʻomia e tu saʻo i luga o le mataupu ma ia i ai faʻataʻitaʻiga talafeagai.

I le tulaga e le mafai ona e faʻaaoga le faʻamatalaga, matou te fautua atu ia e faamasani ia oe lava ia matou faatonuga faapitoa.

Faitau atili: Faʻamatalaga mata mo le faʻalelei ma le saogalemu

I le faaopoopoina i luga, e taua le gauai atu i faatulagaga a le BIOS, lea e mafai ai ona faʻamalosi le faʻatautaia ata faʻatautaia ua fausiaina i totonu o le laupapa i le le mafai. Afai e faʻapipiʻi lau komepiuta i se kata eseese o ata vitio, tape le mafaufauga o loʻo i ai i totonu o le BIOS poo, toe suia le tulaga lautele.

Faitau atili: Faʻafefea ona toe faʻavaeina le BIOS i faatulagaga o fausaga

Mafuaaga 5: Faʻafitauli Taʻavale

I nisi o tulaga, lea e masani lava ona fetaiaʻi, e mataituina lelei e le aufaipisinisi le siaki ia lava, ae o nisi taimi o le ata e matua fesuisuiaʻi, o loo faaalia ai ituaiga eseese o mea taua. O le mafuaʻaga e ono avea ma se avetaʻavale ua leiloloa pe ua misi foi mo le manatuaina o le vitio.

O avetaʻavale e taua tele i totonu o le polokalama, e tusa lava poo le a le ituaiga GPU o loʻo faʻaaogaina.

Taʻitaʻia e se faʻapitoa faʻapitoa i luga o la matou 'upega tafaʻilagi, faʻataʻitaʻi le suʻega faʻapitoa mo le le lava o avetaavale talafeagai.

Faʻamatalaga: Suʻesuʻe ma faʻafou le avetaavale faʻaaoga DriverMax

Mulimuli ane, download ma faʻapipiʻi le masini faʻapitoa mo lau faʻasologa ata.

Faitau atili: Faʻafefea ona toe faʻaleleia avetaavale

I tulaga ogaoga, e mafai ona e faʻaaogaina se polokalama faʻapitoa mai isi tagata atinaʻe, faʻatulagaina mo suʻesuʻega loloto o le ata vitio mo soʻo se toilalo.

Faʻamatalaga auiliili:
Polokalama mo le suʻeina o ata vitio
GPU siaki maloloina

Mafuaaga 6: OS le mautonu

O le le faʻaaogaina o le faʻaogaina o le polokalama e mafai ona mafua ai faafitauli e le gata i le mataʻituina, ae faʻapea foʻi ma le tele o isi vaega o le komipiuta. Talu ai ona o lenei tulaga, e taua tele le faʻamaonia i le taimi o faafitauli talafeagai i le galuega ma faʻaitiitia ai lenei ituaiga o mea e le lelei.

E ui o fesoʻotaʻiga e fesoʻotaʻi tonu ma le OS, o loʻo latou vavaeese pea le polokalama.

Mo se faʻataʻitaʻiga o le le lelei o le OS OS, e mafai ona e taʻua se tulaga o le a paʻu ai le lauulu aʻo leʻi oʻo i le faʻafeiloaʻiga. I le taimi lava lea e tasi, o le faʻalauiloaina o le eletise, faʻapea foi ma puleʻaga uma a le BIOS, o loʻo tumau pea i tulaga faigaluega.

E mafai ona e maua ni nai auiliiliga ma auala e foia ai lenei tulaga mai se mea faapitoa.

Faitau atili: Faʻamataina o Faʻamatalaga Mataʻutia o le Black When Booting Windows

I le faʻaopoopoga i faatonuga ua tuʻuina atu, e tatau foi ona e faʻaaogaina le tautua o le siakiina o le masini faʻaogaina mo viruses. O lenei mea e mafua mai i le mea moni e faapea o nisi ituaiga o mea leaga e mafai ona mafua ai le le atoatoa o le faʻatulagaina atoa o le polokalama.

Faitau atili: Auaunaga i le Initaneti mo le siakiina o Windows mo siama

I le faʻaopoopoga, e mafai ona e faʻaaogaina le avanoa e te alu ai i se auala saogalemu ma mai iina e faia se faʻaogaina o le tino mo siama ona aveeseina lea ma le fesoasoani o polokalama feaveaʻi feaveaʻi.

Faitau atili: Faʻapefea ona maua faʻamaʻi i totonu o le masini e aunoa ma se antivirus

Aua nei galo o faigata e mafai foi ona mafua mai i le le talafeagai o le faagaioiga o le ofisa.

Faitau atili: Faʻafefea ona faʻamamaina le faʻaoga e faʻaaoga ai CCleaner

E mafai ona faia lenei mea i lenei metotia, talu ai ua tatou mafaufau i auala uma e mafai ai mo le faasaʻoina o mea sese i le faʻaogaina o le polokalama faʻaogaina o Windows.

Mafuaʻaga 7: Faʻasalaga Faʻatonu Faʻamau

O le auala mulimuli e foia ai faafitauli ma se tagata e le o faigaluega e tatau ona toe faʻatulagaina le OS OS e ala i le faʻaaoga tutusa o le tufatufaga tutusa. Ia vave matauina o lenei auala o se ituaiga mulimuli mulimuli mo na mataupu pe a le o aumaia ni auala talafeagai i isi metotia.

O le auala o le a aoga pe afai o le faʻalauiloaina o le mata mai lalo o le polokalama e le aoga pe a lelei le galuega.

Ina ia faafaigofieina le faagasologa o le aveeseina ma le faapipiiina o Windows, ia faaaoga faatonuga faapitoa i luga o la matou upega tafaʻilagi.

Faitau atili: Faʻafefea ona toe faʻatulaga le masini faʻaogaina

Faaiuga

I le faapipiiina i luga, e taua le faia o se maliega e faapea o faatonuga uma e tuuina atu i le taimi o le tusitusiga e manaomia ai le tausisia atoatoa o pepa. A le o lena, o le faia o nisi o gaioiga e aunoa ma le malamalama lelei e mafai ona tupu ai nisi faʻafitauli faʻaletonu.

Aua neʻi galo o nisi faafitauli e manaʻomia ai se tagata taʻitoʻatasi, lea e mafai ai ona matou fesoasoani ia te oe i le nofoaga o loʻo i lalo ma faʻamatalaga.