Galuega a Microsoft Excel: faʻatulagaga o le komipiuta

O se module o se tulaga aoga atoatoa o soo se fuainumera. E oo lava i se numera le lelei o le ai ai pea se tulaga lelei. Sei o tatou sailia pe faʻapefea ona fuafua le taua o se module i Microsoft Excel.

ABS galuega

Ina ia fuafuaina le taua o se module i Excel, o loʻo i ai se galuega faapitoa e taʻua o ABS. O le syntax o lenei galuega e faigofie lava: "ABS (numera)". Pe, o le fua faʻatatau e mafai ona ave ai le pepa "ABS (tuatusi tuatusi i numera)".

Ina ia mafai ona fuafua, mo se faataitaiga, le module mai le numera -8, e tatau ona e aveina i totonu o le fagu poo le i totonu o soo se masini i luga o le pepa, le faiga lenei: "= ABS (-8)".

Ina ia fuafua, kiliki le button ENTER. E pei ona mafai ona e vaʻaia, e tali le polokalama i se tulaga lelei o le numera 8.

E i ai se isi auala e faʻatatau ai le module. E fetaui mo i latou e le o masani e manatua manatu eseese. Tatou kiliki i luga o le masini lea tatou te mananao e teuina le iuga. Kiliki i luga le ki "Insert function", o loʻo i le itu tauagavale o le faʻailoga pa.

Ua amata le Wizard Function. I le lisi, o loʻo i totonu, e manaʻomia ona e maua le function ABS, ma filifili. Ona kiliki lea i le "OK" button.

O le matala o le felafolafoaiga matala. O le ABS galuega e na o le tasi le finauga - o se numera. Matou te ulufale i ai. Afai e te manaʻo e ave se numera mai faʻamatalaga o loʻo teuina i totonu o se masini o le pepa, ona kiliki lea o le kulomi o loʻo i le itu taumatau o le pepa o loʻo i totonu.

A maeʻa lena, ona faʻaititia lea o le faamalama, ma e tatau ona e kiliki i le cell o loʻo i ai le numera mai le mea e te manaʻo e faʻatatau i le module. A maea ona faaopoopo le fuainumera, toe kiliki le ki i le taumatau o le mea e ulufale ai.

O le faʻamalama faʻatasi ai ma faʻamatalaga tautua ua toe faʻalauiloaina. E pei ona mafai ona e vaʻai, o le "numera" fanua ua tumu i se tau. Kiliki i le "OK" button.

I le mulimuli ai, o le faʻaogaina o le numera na e filifilia o loʻo faʻaalia i totonu o le cell na e faʻamaonia muamua.

Afai o le tau o loʻo i totonu o le laulau, ona mafai lea ona kopiina le mamanu i isi siama. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e tu i le tulimanu pito i lalo o le cell, lea o loʻo i ai se fua faʻatatau, taofi i lalo le kulimi o le kio ma toso i le pito i lalo o le laulau. O le mea lea, i lenei koluma, o le faʻaaogaina o modulo faʻamaumauga o le a faʻaalia i totonu o sela.

E taua le matauina o nisi tagata e taumafai e tusi se module, e pei o le aganuu i le matematika, o lona uiga, | (numera) |, mo se faataitaiga | -48 |. Ae, i le tali, latou te maua se mea sese, ona o le Excel e le malamalama i lenei sopo.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, e leai se mea faigata i le fuafuaina o se module mai se numera i Microsoft Excel, talu ai o lenei gaioiga e faia e faʻaaoga ai se galuega faigofie. Naʻo le pau lava le tulaga e na ona e manaʻomia ona e iloa lenei galuega.