E faʻapefea ona tuʻuina se faʻaupuga i luga o se kiliuli flash USB ma faʻapipiʻi ai ona anotusi e aunoa ma polokalama i le Windows 10 ma le 8

O tagata faaaoga o polokalama o le Windows 10, 8 Pro ma Enterprise na latou mauaina le tomai e seti ai se upega tafaila i luga o se masini flash flash USB ma faʻapipiʻi ai ona anotusi i le faʻaaogaina o tekonolosi BitLocker. E tatau ona maitauina e ui lava i le mea moni o faʻamalamalamaga ma le puipuiga o le masini komepiuta e na o le vaega OS ua faʻamaonia, e mafai foi ona maimoa i totonu o komepiuta ma isi faʻaaliga o le Windows 10, 8 ma le Windows 7.

I le taimi lava e tasi, o faʻamaufaʻailoga i luga o se kiliva afi e mafai ona faʻamaonia i lenei auala e matua talitonuina, a itiiti mai mo se tagata masani. Ole palaka ole Bit passworder e le o se mea faigofie.

Faʻasolo le BitLocker mo le faʻasalalauga faʻafefe

O le tuʻuina o se faʻaupuga i luga o le pulou flash USB e faʻaaoga ai le BitLocker, tatala le tagata sailiili, kiliki i luga-saʻo i luga o le faʻamaufaʻailoga e mafai ona aveeseina (e le gata o le pulou flash USB, ae o se puʻupuʻu aveesea), ma filifili le mea autu "Enable BitLocker".

E faʻapefea ona tuʻuina se faʻaupuga i luga o se kiliuli flash flash

A maeʻa lena, siaki le pusa "Faaaoga le upu faila e tatala ai le disk", seti le saini ole manaʻoga ma kiliki "Next."

I le isi laasaga, o le a talosagaina oe e teu le ki e toe faʻaleleia ai i le tulaga e te faʻagaloina ai le upu moni mai le kiliva afi - e mafai ona e teuina i lau teugatupe a Microsoft, i se faila pe lolomi i luga o pepa. Filifili le filifiliga e manaʻomia ma toe alu i luma.

O le isi aitema o le a ofoina atu e filifili ai le filifiliga faʻailoga - e naʻo le nofoaga nofo i luga o le pulou (lea e tupu vave) pe faʻapipiʻi ai le atoa o le pu (faagasologa uumi). Seʻi ou faʻamatalaina le uiga o lenei mea: afai na o sau faʻataʻitaʻiga taavale, ona pau lea o le mea e te manaʻo e fai, ua naʻo le nofoaga e nofo ai. Mulimuli ane, pe a kopiina faila fou i se masini flash USB, o le a otometi lava ona lolomiina e BitLocker ma o le a le mafai ona e mauaina i latou e aunoa ma se uputusi. Afai e iai nisi faʻamaumauga a lau uila, pe a maeʻa ona e tapeina pe faʻapipiʻiina le moliuila, ona sili atu lea i le inomiina o le kiona atoa, aua a le o lea, o vaega uma sa i ai faila, ae o loʻo avanoa i le taimi nei, aua faʻailogaina ma o faʻamatalaga mai ia i latou e mafai ona aveesea mai le faʻaaogaina o le polokalama o le toe faʻaleleia o mea.

Faʻamatalaga Flash

A maeʻa ona e faia lau filifiliga, kiliki "Amata Faʻasalaga" ma faʻatali mo le faʻagasologa e faʻaeʻa.

Faʻasagaina le upu faʻamalo e tatala ai le moli uila

O le isi taimi e te faʻafesoʻotaʻi ai se masini komepiuta USB i lau komepiuta poʻo soʻo se isi komepiuta e faʻaaogaina le Windows 10, 8 poʻo le Windows 7, o le a e vaʻai i se faʻamatalaga o le eletise e puipuia e BitLocker ma e te manaʻomia le ulufale i se faʻaupuga e galue ai ma ona mea. Ulufale i le upu faʻamaufaʻailoga muamua, mulimuli ane o le a maua ai le avanoa atoa i lau vaʻa. Faʻamaumauga uma pe a kopiina mai se taʻavale afi ma o loʻo natia ma vavae "i luga o le lele."