E faʻafefea ona faʻaleleia le mamā Bios?

A maeʻa ona e kilivaina le komipiuta, Bios, o se tamai masini komepiuta o loʻo teuina i le ROM's motherboard, e faʻafefeina le puleaina.

I luga ole Bios e tele galuega mo le siakiina ma le fuafuaina o masini, faʻafefeina le faʻatonutonu o le OS loader. Via Bios, e mafai ona e suia le aso ma le taimi faatulagaina, seti se upu faʻamaonia mo le siiina mai, fuafua le mea e ave i ai le faamuamua o le faʻaaogaina o masini, ma isi.

I totonu o lenei tusiga o le a tatou iloa ai le auala e sili ona lelei e faafou ai lenei firmware e faʻaaoga ai le faʻataʻitaʻiga a le aiga o Gigabyte ...

O le anotusi

  • 1. Aisea e tatau ai ona ou faʻafouina Bios?
  • 2. Bios Update
    • 2.1 Fuafuaina le faʻataunauga e te manaʻo ai
    • 2.2 Sauniuniga
    • 2.3. Faʻafou
  • 3. Fautuaga mo le galulue faatasi ma Bios

1. Aisea e tatau ai ona ou faʻafouina Bios?

I se tulaga lautele, na o le fia iloa po o le sailia o le fou fou o Bios, e le tatau ona e faafouina. Ae ui i lea, leai se mea sei vagana ai numera o le fou fou o le ae le maua. Ae i mataupu nei, atonu e talafeagai le mafaufau i le toe faʻafouina:

1) O le le mafai e le firmware tuai ona iloa ni masini fou. Mo se faʻataʻitaʻiga, na e faʻatau se puʻupuʻu fou, ma o le tuai o Bios e le mafai ona saʻo le fuafuaina.

2) Faʻasalalauga eseese ma mea sese i le galuega o le tuai o Bios.

3) O le lomiga fou o Bios e mafai ona faʻaateleina le saoasaoa o le komepiuta.

4) Le faʻaalia o foliga fou e lei maua muamua. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le gafatia e faʻamalosi mai faʻamalosi moli.

I le taimi lava lea, ou te fia lapatai tagata uma: ia toe faafou, i mataupu faavae, e tatau, ae tatau ona faia ma le faaeteete. Faʻamataʻu sese, e mafai ona e faʻaleagaina le laupapa!

Ae aua lava nei galo pe afai o lau komepiuta o loo i lalo o le tusi poloaiga - o le faʻafouina o Bios e faʻalavelaveina ai oe i le aia tatau mo le faʻamaonia auaunaga!

2. Bios Update

2.1 Fuafuaina le faʻataunauga e te manaʻo ai

Aʻo lei faʻafouina, e tatau ona e faʻamaonia tonu le mamanu faʻataʻitaʻi ma le Bios version. Talu mai i totonu o pepa i le komepiuta atonu e le o taimi uma e saʻo faamatalaga.

Mo le fuafuaina o le lomiga, e sili ona lelei le faʻaogaina o le aoga Everest (faʻafesoʻotaʻi i le upega tafaʻilagi: //www.lavalys.com/support/downloads/).

A uma ona tuʻuina ma faʻaaogaina le aoga, alu i le lisi o le laupapa ma filifili ana meatotino (silasila i le faʻamalamalamaga i lalo). E mafai ona tatou vaʻai manino i le faʻataʻitaʻiga o le Gigabyte GA-8IE2004 (-L) motherboard (e ala i lona faʻataʻitaʻiga ma o le a tatou sailia Bios i luga o le upega tafaʻilagi a le gaosiga).

E tatau foi ona tatou sailia le lomiga o le Bios faʻapipiʻi saʻo. Ae a tatou alu i luga o le upega tafaʻilagi a le tagata gaosi oloa, atonu e tele ni faʻasalalauga o loʻo i ai - e tatau ona tatou filifilia se mea fou nai lo le tasi i le PC.

Ina ia faia lenei mea, i le vaega "Tinapa", filifili le "Bios" mea. Faʻafeagai i le version Bios tatou te vaʻai i le "F2". E fautuaina e tusi se mea i le faʻataʻitaʻiga o lau api tina ma le BIOS version. O se mea sese e tusa lava pe tasi le numera e mafai ona e taʻitaʻia ai iʻuga faanoanoa mo lau komepiuta ...

2.2 Sauniuniga

O sauniuniga e aofia ai le mea moni e tatau ona e siiina saʻo le lomiga a Bios e le modelboardboard.

I le auala, e tatau ona e lapataʻi muamua atu, ave le firmware mai nofoaga aloaia! E le gata i lea, e fautuaina e le faʻapipiʻi le version beta (faʻataʻitaʻiga i lalo o le suʻega).

I le faʻataʻitaʻiga o loʻo i luga, o le upega tafaʻilagi aloaia a le laupapa: //www.gigabyte.com/support-downloads/download-center.aspx.

I luga o lenei itulau e mafai ona e maua le faʻataʻitaʻiga o lau laupapa, ona e maimoa ai lea i tala fou talu ai nei. Ulufale i le laupapa ("GA-8IE2004") i le laina "Search keywords" ma saili la matou ata. Vaʻai ataata i lalo.

O le itulau e masani ona taʻu mai ai ni nai lomiga o Bios ma faʻamatalaga pe a latou sau, ma faʻamatalaga puupuu e uiga i mea fou i totonu ia i latou.

Sii mai Bios fou.

I le isi itu, e manaʻomia ona tatou suʻeina faila mai le 'upega tafaʻilagi ma tuʻuina i luga o se komepiuta USB poʻo se pulou (atonu o le a manaʻomia se faila mo ni matua matua matua e le mafai ona faʻafouina mai se taavale afi). E tatau ona faʻapipiʻi muamua le taʻavale i le FAT 32.

E taua! I le taimi o le faʻaleleia o le faagasologa, e le tatau ona faʻatagaina le leai o le malosi o le eletise poʻo le malosi. Afai e tupu lenei mea e ono le mafai ona faʻaogaina lou tina matua! O le mea lea, afai ei ai sau manava e le faʻalavelave faʻafuaseʻi, poʻo ni uo - faʻafesoʻotaʻi i se taimi taua. I le avea ai o se mea mulimuli, tolopo le faʻamatalaga i le leva o le toʻafilemu, pe a leai se tuaoi e mafaufau i lenei taimi e faʻaali le masini faʻaleleia poʻo le faʻamafanafana ten.

2.3. Faʻafou

I le lautele, e mafai ona toe faʻafouina Bios i ni auala se lua:

1) Faʻatonu i le OS OS. Ina ia faia lenei mea, o loʻo i ai faʻamaumauga faʻapitoa i luga o le upega tafaʻilagi o le gaosiga o lou tina. O le filifiliga, ioe, e lelei, aemaise lava mo tagata e le masani ai. Ae, e pei ona faaalia i le faatinoga, o faʻasalaga lona tolu, e pei o le anti-virus, e ono faʻaleagaina ai lou olaga. Afai e faafuasei lava ona tau le komepiuta ma lenei faafouga - o le a le mea e fai o se fesili faigata ... E sili atu ona lelei le taumafai e toe faafouina oe lava mai le DOS ...

2) Faaaogaina o le komepiuta Q-Flash e faʻafou ai Bios. Valaauina pe a uma ona e ulufale i totonu o le Bios. O lenei filifiliga e sili atu ona faʻatuatuaina: i le taimi o le faagasologa i le mafaufau o le komepiuta e leai ni mea faʻapipiʻi, avetaavale, ma isi, ioe. leai ni polokalama faʻa-tolu o le a faʻalavelave i le faʻaleleia o le faagasologa. O le a tatou tilotilo i lalo. E le gata i lea, e mafai ona fautuaina e avea ma auala e sili ona lelei.

Pe a susue PC alu i tulaga o le BIOS (masani le F2 poʻo le Del).

O le isi, e manaʻomia le toe faʻafoʻiina o le Bios i mea e sili ona lelei. E mafai ona faia lenei mea i le filifilia o le "Load Optimized default" function, ona faʻasaoina lea o tulaga ("Save and Exit"), ma tuʻu ai le Bios. O le a toe faʻaleleia le komepiuta ma o le ae toe foʻi i Bios.

O lenei, i le pito i lalo o le lau, ua tuuina mai ia i matou se faʻamaoniga, afai matou te lolomiina le "F8" le faamau, o le a amata le Q-Flash aoga - matou te lafoaia. O le a fesili le komepiuta pe faʻalauiloaina saʻo - kiliki i luga o le "Y" i luga o le komepiuta, ona sosoo ai lea ma le "Ulufale".

I laʻu faʻataʻitaʻiga, na faʻalauiloaina se faʻalauiloaina o le ofoina atu e galue ai i se kaseti, talu ai tina matua ua matua.

O le faʻatinoina iinei e faigofie: muamua, faʻasaʻo le faʻasalalauga lata mai o Bios i le filifilia o le "Save Bios ...", ona kiliki ai lea o le "Update Bios ...". O le mea lea, i le tulaga o le le maluelue galuega o le lomiga fou - e mafai ona tatou faʻafouina i se taimi matua, taimi e tofotofoina! Aua nei galo e teu le pepa galue!

I lomiga fou Q-Flash utilities o le ai ai lau filifiliga po o fea o le aufaasālalau e galulue ma, mo se faataitaiga, o se ave taavale afi. O se filifiliga sili ona lauiloa i le asō. Faataitaiga o se fou, vaai i lalo i le ata. O le mataupu faavae o le taotoga e tutusa: muai faʻasaʻo le tuai tuai i le kiliva flash USB, ona faʻaauau lea i le faʻafouga ile kiliki i le "Faʻafou ...".

Ma le isi, o le a talosagaina oe e taʻu mai le mea e te manaʻo e faʻapipiʻi ai Bios mai - faʻamaonia le aufaasālalau. O le ata o loʻo i lalo o loʻo faʻaalia ai le "HDD 2-0", o loʻo faʻatusalia ai le le manuia o se komepiuta flash USB.

E le gata i la tatou ala o faasalalauga, e tatau ona tatou vaai i le Bios lava ia, lea na tatou sii maia se laasaga muamua mai le nofoaga aloaia. Faʻasaga i luga ma kiliki i luga o le "Ulufale" - faitau le faitau, ona fesiliina lea pe saʻo e faʻafou ai Bios, pe ae faʻasalalau "Ulufale" - o le polokalama o le a amata galue. I le taimi nei, aua neʻi paʻi pe taomi se tasi le faamau i luga o le komepiuta. O le faʻamatalaga e tusa ma le 30-40 sekone.

Tagata uma Oe faʻafouina Bios. O le a alu le komipiuta e toe fai, ma afai e lelei mea uma, o le ae galue i le lomiga fou ...

3. Fautuaga mo le galulue faatasi ma Bios

1) A aunoa ma le manaomia e alu ma aua le suia tulaga o Bios, aemaise lava i latou e te le masani ai.

2) Toe faʻafoʻi le tulaga o le Bios i le lelei: aveese le batini mai le laupapa ma faʻatali mo le 30 sekone.

3) Aua le faʻafouina Bios pei o lena, ona o le i ai o se fou fou. O le faʻamatalaga e tatau ona naʻo mataupu e sili ona taua.

4) Aʻo le i faʻafouina, faʻasaʻo le tulaga galue o Bios i luga o se pulou flash USB poʻo se puʻepuʻe.

5) Faasefulu taimi siaki le faʻamatalaga a le firmware na e siiina mai le saite aloaia: o le tasi, mo le motherboard, ma isi.

6) Afai e te le o mautinoa i ou tomai ma e te le masani lelei i le PC - aua e te faafouina oe lava, faalagolago i tagata ua sili atu le poto masani poʻo nofoaga autu o tautua.

O na mea uma, o faʻamatalaga manuia uma!