Suia le font i luga o se komepiuta ma le Windows 7

O nisi tagata faaaoga e le faamalieina i le ituaiga ma le tele o le vai papatisoga lea o loo faʻaalia i le atinaʻe o le faiga faʻaoga. Latou te mananao e suia, ae latou te le iloa pe faapefea ona faia. Sei o tatou tilotilo i auala autu e foia ai lenei faafitauli i komepiuta o loʻo taʻavale Windows 7.

Vaʻai foi: Faʻafefea ona suia le font i luga o se komipiuta Windows 10

Auala e suia ai fonuka

O le taimi nei tatou te fai atu i lenei tusiga o le a tatou le mafaufau i le avanoa e sui ai le vai papatisoga i totonu o polokalame eseese, mo se faataitaiga, Upu, e pei o le suiga i le Windows 7, o lona uiga, i faamalama "Saili"i luga "Papamaa" ma isi elemene taua o le OS. E pei o le tele o isi faafitauli, o lenei galuega e lua ni ituaiga o fofo autu: e ala mai i totonu o le faiga faʻaogaina o le polokalama ma faʻaaogaina isi talosaga. I luga o metotia patino, matou te nonofo i lalo.

Metotia 1: Microangelo On Display

O se tasi o polokalame aupito sili ona talafeagai mo le suia o faʻamaumau i luga "Papamaa" o le Microangelo On Display.

Download Microangelo On Display

  1. A maeʻa ona e sii mai le mea na faʻapipiʻi i lau komepiuta, taʻe. O le a faʻagaoioia le faʻapipiʻi.
  2. I totonu o le faamalama faʻafeiloaʻi Faʻamatalaga Faʻamatalaga Faʻaalia le Microangelo On Display "Lisi".
  3. O loʻo tatalaina le atigi falesa. Palo le alaleo leitio i le tulaga "Ou te taliaina tuutuuga i totonu o le maliega o laisene"ia talia tuutuuga ma aiaiga "Lisi".
  4. I le isi pusa, ulufale i le igoa o lou igoa. Ona o le lē mafai, e alu ese mai le faʻasologa o le OS user profile. O le mea lea, e leai se manaʻoga e fai ni suiga, na o le lolomi "Lelei".
  5. O le isi, o se faamalama e matala i le tusi faʻamaumauga. Afai e leai ni mafuaʻaga tatau e sui ai le faila i le mea e tuʻu ai e le inisiua e faʻapipiʻi le polokalama, ona kiliki "Lisi".
  6. I le laasaga e sosoo ai, e amata ai le faʻatulagaga faʻapipiʻi, kiliki "Faʻamau".
  7. O le faʻatulagaina o le faʻagasologa o loʻo taʻavale
  8. Ina ua maea lona faauuga "Faʻasalalau Faʻatonu" O se faʻamatalaga e uiga i le maeʻa manuia o le faʻatinoga ua faʻaalia. Kiliki "Faauma".
  9. Le isi, faʻatautaia le polokalama faʻapipiʻi Microangelo On Display. O lona faamalama autu o le a tatalaina. E sui ia ata o le font i luga "Papamaa" kiliki le mea "Icon Text".
  10. O le vaega mo le suia o le faʻaali o faʻamaufaʻailoga e tatala ai. Muamua lava, faʻamalo "Faaaoga le Seti Faʻasalalau Windows". O le mea lea, ua e faʻaaogaina le faʻaogaina o faʻafanua Windows e fetuunai le faʻaaliga o igoa igoa. I lenei tulaga, o le a faʻaalia le faʻalapotopotoga i lenei faamalama, o lona uiga, avanoa mo le faasaʻo. Afai e te filifili e toe foi i le tulaga masani o le faʻaaliga, ona mafai lea ona lava le seti o le atigipusa o loʻo i luga.
  11. E sui le ituaiga o elemene i "Papamaa" i poloka "Upu" kiliki i le lisi pa'ū "Font". O se lisi o filifiliga e amata, pe mafai ona e filifilia le mea e te manatu sili ona fetaui. O fetuunaiga uma e faia e vave ona faaalia i le vaega o le vaʻaia i le itu taumatau o le faamalama.
  12. O lenei kiliki i luga o le lisi pa'ū. "Tele". O se seti o laumei tele. Filifili le filifiliga e fetaui ma oe.
  13. E ala ile siakiina o siaki "Lototele" ma "Itali", e mafai ona e faʻamalosi le tusiga poʻo le faʻamaufaʻailogaina, i le faasologa.
  14. I poloka "Papamaa"E ala i le toe faʻalauteleina o le leitio, e mafai ona e suia le paolo o le tusitusiga.
  15. Ina ia faia suiga uma i le faamalama oi ai nei, ia kiliki "Faaaoga".

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le faʻaaogaina o le Microangelo On Display e faigofie tele ma faigofie ona sui le faʻailoga o elemene elemene o le Windows 7 OS. Ae, o le mea e leaga ai, o le avanoa e suia ai e na o mea lava e tuʻuina atu "Papamaa". E le gata i lea, o le polokalama e leai se atinaʻe gagana Rusia ma o lona taimi faʻaaogaina e naʻo le tasi le vaiaso, lea e manatu le toʻatele o tagata o se faʻafitauli taua o lenei tali i le galuega.

Metotia 2: Faʻaliliuina le faʻataʻitaʻi e faʻaaogaina ai le Faʻasalalauga

Ae ina ia mafai ona sui le mamanu o elemene faʻailo o le Windows 7, e le manaʻomia le faʻapipiʻiina o togafitiga faʻapitoa a le tolu-tolu, aua o le masini e faʻaaogaina ai le tali o lenei galuega e faʻaaoga ai meafaigaluega na fausia, e aofia ai galuega "Faʻatinoga".

  1. Tatala i luga "Papamaa" komepiuta ma kiliki i lona nofoaga avanoa faʻatasi ma le ki o le kuki saʻo. Mai le lisi o le pa'ū, filifili "Faʻatinoga".
  2. O le vaega mo le suia o le ata i luga o le komepiuta, lea e taua o le faamalama ua tatalaina. "Faʻatinoga". I le pito i lalo, kiliki le mea. "Lanu mata".
  3. O se vaega mo le suia o lanu o faamalama ua matala. I le pito i lalo, kiliki le igoa "Faʻasologa o mamanu faʻaopoopo ...".
  4. Tatala le faamalama "Lanu ma foliga vaaia o le faamalama". O le mea lea o le a faia ai le fetuunaiga saʻo o le faʻaalia o tusitusiga i elemene o le Windows 7.
  5. Muamua lava, e tatau ona e filifilia se mea faitino, lea e te suia ai le vai papatiso. Ina ia faia lenei mea, kiliki i le fanua "Element". O le a tatalaina le lisi o le faasologa. Filifili i totonu le mea faitino o lona faʻaaliga i le faʻamatalaga e te manaʻo e suia. O le mea e leaga ai, e le o elemene uma o le polokalama ma lenei metotia e mafai ona suia ai mea e manaʻomia tatou te manaʻomia. Mo se faʻataʻitaʻiga, e le pei o le metotia muamua, galue e ala i le galuega "Faʻatinoga" e le mafai ona tatou suia tulaga tatou te manaʻomia "Papamaa". E mafai ona e suia le faʻaaliga o faʻamatalaga mo elemene atinaʻe nei:
    • Pusa feʻau;
    • Amo;
    • Le igoa o le faamalama malosi;
    • Meafaigaluega;
    • Igoa o le laulau;
    • Ulutala o le faamalama le aoga;
    • Menu bar.
  6. A maeʻa ona filifilia le igoa elemene, o le tele o faʻasologa o faʻamaumauga o le falesa o loʻo faʻaaogaina, e aofia ai:
    • Ituaiga (Segoe UI, Verdana, Arial, ma isi);
    • Toa;
    • Lanu;
    • Tusi leotele;
    • Faatu seti.

    O mea muamua elemene e tolu o lisi o le pa'ū, ma o le lua mulimuli o kulupu. A uma ona e setiina uma tulaga talafeagai, kiliki "Faaaoga" ma "Lelei".

  7. A maeʻa lena mea, i le atunuʻu filifilia o le faʻaogaina o le polokalama, o le a suia le mamanu. Afai e tatau ai, e mafai foi ona e suia i isi mea faʻatautaia Windows i le auala lava e tasi e ala i le filifilia i totonu o le lisi pa'ū "Element".

Metotia 3: Faʻaopoopo se vai papatisoga fou

E tupu i totonu o le lisi faʻasologa o fonuka telefoni feaveaʻi e leai se filifiliga e te fia talosaga i se mea patino Windows. I lenei tulaga, e mafai ona faʻapipiʻi ni siaki fou i le Windows 7.

  1. Muamua lava, e manaʻomia lou suʻeina o le faila e te manaʻomia ile faʻaopoopoga o le TTF. Afai e te iloa lona igoa patino, e mafai ona e faia i luga o nofoaga faapitoa e faigofie ona maua e ala i so o se masini suʻesuʻe. Ona ave lea o lenei tagavai i lau kesi malo. Tatala i luga "Saili" i le tusi faʻasologa o loʻo tuʻu ai faila faila. Faalua-kiliki i luga (Pepa).
  2. O se faamalama e tatalaina i se faataitaiga o le faʻaalia o le vai papatisoga ua filifilia. Kiliki i le pito i luga o le ki "Faʻamau".
  3. A maeʻa lena, o le a faʻatulaga le faʻatulagaga, lea o le a na o ni nai sekone e alu ai. O le taimi lenei o le a avanoa mo le filifiliga i le faamalama o faʻataʻitaʻiga o mamanu faaopoopo ma e mafai ona e faʻaaogaina i elemene maoti a le Windows, faʻaauau i le algorithm o taga na faʻamatalaina i Metotia 2.

O loʻo i ai se isi auala e faʻaopopo ai se faʻailoga fou i le Windows 7. E tatau ona e faʻanofo, kopi pe toso se mea na ave i luga o se PCT i le PC i totonu o se pusa faʻapitoa mo le teuina o masini komepiuta. I le OS tatou te suʻesuʻeina, o lenei lisi o loʻo i le tuatusi e sosoo ai:

C: Windows Fonts

Aemaise lava le filifiliga mulimuli o le gaioiga e taua le faʻaaoga pe afai e te manaʻo e faʻaopoopo nisi fonuka i le taimi e tasi, talu ai e le faigofie ona tatala ma kiliki faʻavae taʻitasi eseese.

Metotia 4: Suiga i totonu o le resitala

E mafai foi ona e suia le font e ala i le resitala. Ma ua faia lenei mea mo elemene uma i le taimi lava e tasi.

E taua le maitau ao leʻi faʻaaoga lenei metotia, e tatau ona e mautinoa ua uma ona faʻapipiʻi le faʻasaʻo saʻo i luga o le komepiuta ma o loʻo i totonu o le pusa "Font". Afai e le o iai iina, ona tatau lea ona faʻapipiʻiina e soʻo se tasi o filifiliga na fuafuaina i le metotia muamua. E le gata i lea, o lenei metotia o le a aoga lava pe afai e te leʻi suia ma le lima ia faʻamatalaga faʻaali o elemene o elemene, o lona uiga, o le faaletonu e tatau ona "Segoe UI".

  1. Kiliki "Amata". Filifili "Polokalama uma".
  2. Alu i le lisi "Tulaga Faataatia".
  3. Kiliki le igoa Tagalaʻau.
  4. O le a tatalaina se faamalama Tagalaʻau. Fai le faʻamatalaga lenei:


    Resitara Registry Editor Version 5.00
    [HKEY_LOCAL_MACHINE SOFTWARE Microsoft Windows NT CurrentVersion Fonts]
    "Segoe UI (TrueType)" = ""
    "Segoe UI Bold (TrueType)" = ""
    "Segoe UI Italic (TrueType)" = ""
    "Segoe UI Bold Italic (TrueType)" = ""
    "Segoe UI Semibold (TrueType)" = ""
    "Segoe UI Light (TrueType)" = ""
    [HKEY_LOCAL_MACHINE SOFTWARE Microsoft Windows NT CurrentVersion FontSubstitutes]
    "Segoe UI" = "Verdana"

    I le faaiuga o le code nai lo le upu "Verdana" E mafai ona e ulufale i le igoa o se isi faila ua faʻapipiʻi i lau PC. E faʻalagolago i lenei parakalafa pe faapefea ona faʻaalia le tusitusiga i elemene o le polokalama.

  5. Next kiliki "File" ma filifili "Faasaoina ... ...".
  6. A sei vagana ai le faamalama e tatalaina le mea e tatau ona e alu ai i soo se nofoaga i luga o lau disiki e te manatu e talafeagai. Ina ia faia la matou galuega, e le taua se nofoaga faapitoa, e tatau lava ona manatuaina. O se tulaga e sili atu ona taua o le fesuiaiga o fomu i totonu o le fanua "Pusa o Faiga" e tatau ona siitia i le tulaga "Faʻamaumauga uma". A maeʻa i totonu o le fanua "Igoa ole igoa" ulufale i soo se igoa e te manatu e fetaui. Ae o lenei igoa e tatau ona ausia ni taʻiala se tolu:
    • E tatau ona aofia ai na o tagata latina Latina;
    • E tatau ona aunoa ma avanoa;
    • I le faaiuga o le igoa e tatau ona tusia le fausaga ".reg".

    Mo se faʻataʻitaʻiga, o se igoa talafeagai o le a "smena_font.reg". Ina ua uma lena kiliki "Faasaoina".

  7. O lenei e mafai ona e tapunia Tagalaʻau ma tatala "Saili". Faʻafesoʻotaʻi i le faʻailoga pe o fea na e faʻasaoina le mea faitino ma le faʻaopoopoga ".reg". Faalua ona kiliki i luga Pepa.
  8. O suiga talafeagai i le resitala o le a faia, ma o le vai papatisoga i mea uma o le OS interface o le a suia i le tasi na e lesitalaina i le fausiaina o le faila i totonu Tagalaʻau.

Afai e tatau ona e toe foi atu i le faaletonu o le tulafono, ma e masani ona tupu lenei mea, e tatau ona sui le toe ulufale i totonu o le resitala, faʻaaoga le algorithm o loʻo i lalo.

  1. Taumafai Tagalaʻau e ala i le faamau "Amata". Fai mea nei i lona faamalama:


    Resitara Registry Editor Version 5.00
    [HKEY_LOCAL_MACHINE SOFTWARE Microsoft Windows NT CurrentVersion Fonts]
    "Segoe UI (TrueType)" = "segoeui.ttf"
    "Segoe UI Bold (TrueType)" = "segoeuib.ttf"
    "Segoe UI Italic (TrueType)" = "segoeuii.ttf"
    "Segoe UI Bold Italic (TrueType)" = "segoeuiz.ttf"
    "Segoe UI Semibold (TrueType)" = "seguisb.ttf"
    "Segoe UI Light (TrueType)" = "segoeuil.ttf"
    "Segoe UI Symbol (TrueType)" = "seguisym.ttf"
    [HKEY_LOCAL_MACHINE SOFTWARE Microsoft Windows NT CurrentVersion FontSubstitutes]
    "Segoe UI" = -

  2. Kiliki "File" ma filifili "Faasaoina ... ...".
  3. I totonu o le pusa afi toe tuʻuina i le pusa "Pusa o Faiga" fesuiaiga i le tulaga "Faʻamaumauga uma". I totonu o le fanua "Igoa ole igoa" faʻafesoʻotaʻi i soʻo se igoa e tusa ai ma le tulaga lava e tasi lea na taʻua i luga pe a faʻamatalaina le fatuina o le faila o le resitala muamua, ae le tatau i lenei igoa ona faʻaaluaina le muamua. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e faia se igoa "standart.reg". E mafai foi ona e teuina se mea faitino i soʻo se pusa. Kiliki "Faasaoina".
  4. Ia tatala nei i totonu "Saili" faalua ona kiliki le lisi a lenei faila Pepa.
  5. A maeʻa lena, o le tusi talafeagai e faia i totonu o le resitala o le polokalama, ma le faʻaalia o fonuka i elemene eletise Windows o le a faaitiitia i le tulaga masani.

Metotia 5: Faateleina le tele o tusitusiga

E i ai tulaga pe ae manaʻomia le suia o le ituaiga o le vai papatiso poʻo isi mea faʻataʻitaʻi, ae na o le faʻateleina o le tele. I lenei tulaga, o le auala pito sili ma sili ona vave e foia ai le faafitauli o le auala lea o loʻo faamatalaina i lalo.

  1. Alu i le vaega "Faʻatinoga". E faʻapefea ona fai lenei mea o loʻo faʻamatalaina i totonu Metotia 2. I le tulimanu pito i lalo o le faamalama e tatala, filifili "Mata".
  2. O le a tatalaina se faamalama lea e mafai ai ona e faateleina le fuainumera mai le 100% i le 125% poo le 150% e ala i le fesuiaʻiina o leitio i tafatafa o mea e tutusa. A uma ona e faia se filifiliga, kiliki "Faaaoga".
  3. O le anotusi i elemene uma o le faʻaoga o le polokalame o le a faʻaleleia e le tau filifilia.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, e tele lava ni auala e suia ai faʻamatalaga i totonu o elemene fesoʻotaʻiga a Windows 7. O filifiliga taʻitasi e sili ona faʻaaogaina i lalo o nisi tulaga. Mo se faʻataʻitaʻiga, ina ia faʻateleina le vai papatiso, e na o le pau lava le mea e te manaʻomia e suia ai le numera filifili. Afai e te manaʻomia le suia o lona ituaiga ma isi faatulagaga, ona i lea tulaga, e tatau ona e alu i totonu o tulaga faʻasalalauga maualuga. Afai e le faʻapipiʻiina le font i luga o le komepiuta, ona muamua manaʻomia lea ona maua i le Initaneti, sii mai ma faʻapipiʻi i totonu o se pusa faapitoa. E sui le faʻaaliga o tusi i luga o ata "Papamaa" E mafai ona e faʻaaogaina se polokalame faʻasaga lona tolu.