E faʻapefea ona iloa le vevela o se kata vitio

Lelei lelei i tagata uma.

O se kata vitio o se tasi o vaega autū o soʻo se komepiuta (faʻaopopo atu, o mea fou e faʻaaogaina) e le seasea ona tupu, o le mafuaaga mo le taofiga o le PC o loʻo i le maualuga o le vevela o lenei masini.

O faʻapogai autu o le faʻaogaina o le PC o: faʻafeiloaʻiga masani (aemaise lava pe a faʻaaogaina polokalame eseese ma polokalame "mamafa"), o mea e faʻaaogaina, o mea e ono faʻaalia i luga o le lau. I luga o komepiuta, e mafai ona e faʻalogoina le ala e amata ai le alaga o le pisa o le falemaʻi, ma lagona le faʻavevelaina o le mataupu (masani i le itu tauagavale o le masini). I lenei tulaga, e fautuaina, muamua lava, ia gauai atu i le vevela (faʻafefe o le masini e aafia ai lona olaga galue).

I lenei tusiga laititi, na ou manao e paʻi i le mataupu o le fuafuaina o le vevela o se kata vitio (i luga o le auala, ma isi masini). Ma o lea, ia tatou amata ...

Piriform Speccy

Fale Faʻasaite: //www.piriform.com/speccy

O se faʻaoga lelei e mafai ai e oe vave ona maua le tele o faʻamatalaga e uiga i le komepiuta. Muamua, e leai se totogi, ma lona lua, o le aoga e vave ona galue - o lona uiga. E leai se mea e manaʻomia e faʻatautaia ai se mea (na o le tamoe), ma, lona tolu, e mafai ai ona e fuafuaina le vevela e le gata o le kata vitio, ae o isi foi vaega. O le faamalama autu o le polokalama - tagaʻii le fig. 1.

O le mea lautele, ou te fautuaina, i loʻu manatu, o se tasi lenei o punaoa aupito sili ona saoloto mo le mauaina o faʻamatalaga e uiga i le polokalama.

Fig. 1. Faamatalaina o le t i le polokalame Speccy.

CPUID HWMonitor

Upega Tafaʻilagi: //www.cpuid.com/softwares/hwmonitor.html

O se isi mea faʻalelei e mafai ai ona maua se mauga o faʻamatalaga e uiga i lau polokalama. E galue i luga ole komepiuta, komepiuta (upega taʻavale) ma isi masini. E lagolago uma polokalame faʻapitoa Windows: 7, 8, 10. E i ai lomiga o le polokalama e le manaʻomia ona faʻapipiʻiina (o le telefoni feaveaʻi).

I le auala, o le a se isi mea e faigofie i ai: o loʻo faaalia ai le maualalo ma le maualuga o le vevela (ma e le gata i le taimi nei, e pei o le aoga muamua).

Fig. 2. HWMonitor - o le vevela o le kata video ma e le gata ...

HWiNFO

Upega Tafaʻilagi: //www.hwinfo.com/download.php

Masalo, i lenei aoga e mafai ona e maua ai se faʻamatalaga e uiga i lau komepiuta! I la matou mataupu, matou te fiafia i le vevela o le kata vitio. Ina ia faia lenei mea, pe a uma ona e faʻaaoga lenei aoga, kiliki le ki o le Sensosi (silasila i le Fig 3 i se taimi mulimuli ane i le tusiga).

Ma le isi, o le aoga o le a amata ona mataitu ma mataʻituina le tulaga o le vevela (ma isi faailoga) o vaega eseese o le komepiuta. E i ai foi tulaga faatapulaa aupito maualalo ma maualuga, lea e manatuaina e aunoa ma le aoga (lea e matua faigofie lava, i nisi tulaga). I le lautele, ou te fautuaina e faʻaaoga!

Fig. 3. O le vevela i le HWiNFO64.

Fuafuaina le vevela o le kata vitio i le taaloga?

Faigofie lava! Ou te fautuaina e faʻaaoga le aoga sili ona lata mai na ou fautuaina i luga - HWiNFO64. O le algorithm e faigofie:

  1. lauiloa le aoga HWiNFO64, tatala le Sensor vaega (tagai i le fig 3) - ona tuuitiitia lea o le faamalama i le polokalama;
  2. ona amata lea o le taaloga ma taaalo (mo sina taimi (ia le itiiti ifo i le 10-15 min.));
  3. ona faaitiitia lea o le taaloga pe tapunia (tapuni ALT + TAB e faaitiitia le taaloga);
  4. i le koluma pito i maualuga o le maualuga o le vevela o le kata vitio na i ai i le taimi o lau taʻaloga o le a faʻaalia.

O le mea moni, o se mea faigofie ma faigofie lenei filifiliga.

O le a le mea e tatau ona i ai ile vevela o le vitio vitio: masani ma taua

Se fesili faigata, ae e le mafai ona paʻi atu i totonu o le faʻavae o lenei tusiga. I se tulaga aoao, o le "tulaga masani" o le vevela e masani lava ona taʻu mai e le tagata gaosi oloa ma mo ata eseese o kata vitio (o le mea moni) - e ese. Afai tatou te faia atoa, ona ou filifilia lea o ni avanoa:

masani: o le a manaia pe afai e le faʻamafanafanaina lau kata vitio i le PC i luga atu o le 40 Gy. (i taimi le tumau), ma i se uta e le sili atu i lo le 60 Fa. Mo le komepiuta, o le tulaga e laʻititi maualuga: faʻatasi ma le 50 Gy. Ts., I taaloga (ma se mamafa mamafa) - e le sili atu nai lo le 70 Gy. I le lautele, ma le komepiuta, e le o manino mea uma, atonu e tele naua le eseesega i le va o tagata gaosia ...

e le fautuaina: 70-85 Gr.TS. I sea vevela, o le kata vitio o le a foliga mai o le a galue i le auala lava lea e tasi ma se mea e masani ai, ae o loʻo i ai se tulaga lamatia o se toilalo muamua. E le gata i lea, e leai se tasi na faalēaogāina le fesuiaiga o le vevela: pe a fai, mo se faʻataʻitaʻiga, i le taumafanafana o le vevela i fafo atu o le faamalama e maualuga maualuga nai lo le masani - o le vevela i totonu o le masini masini e otometi lava ona oso aʻe ...

taua: mea uma i luga 85 gr. O le a ou faatatau i le ogaoga o le vevela. O le mea moni o le i ai nei i le 100 Gr. Ts. I le tele o kata NVidia (mo se faʻataʻitaʻiga), ua afaina ai se leo (e ui lava o le mea moni e fai mai le gaosiga i le 110-115 Gr.C). I le vevela i luga aʻe o le 85 Fa. Ou te fautuaina e mafaufau e uiga i le faafitauli o le vevela ... I lalo ifo o le a ou tuuina atu ni sootaga, aua o lenei autu e matua lautele lava mo lenei tusiga.

O le a le mea e fai pe a fai e sili atu le komepiuta:

Faʻafefea ona faʻaitiitia le vevela o vaega o le PC:

Faʻamāina le komepiuta ile komepiuta

Iloiloina o le kata vitio mo le mautu ma le faatinoga:

Ua ou maua uma lava. Galuega faʻataʻitaʻi lelei ma taaloga malulu 🙂 Lelei!