Faʻafefea ona faʻapipiʻi se puʻe vaivai e ala i le BIOS

Talofa

Toeitiiti lava o tagata uma e faʻaaogaina lata mai pe mulimuli atu i le toe faʻaleleia o Windows (viruses, sese system, faʻatau mai o se puʻe fou, fesuiaiga i meafaigaluega fou, ma isi). A o leʻi faʻapipiʻiina le Windows - e tatau ona faʻapipiʻiina le diskette (modern Windows 7, 8, 10 Oses fautuaina e te faia saʻo i le taimi o le faʻatulagaga, ae o nisi taimi e le aoga lenei auala ...).

I lenei tusiga o le a ou faʻaalia ai le auala e faʻapipiʻi ai le disaki i le auala masani e auala atu i le BIOS (pe a faʻatulagaina le Windows), ma se isi filifiliga - faʻaaogaina se taavale afi faʻafuasei.

1) Faʻapefea ona fatuina se masini faʻapipiʻi (boot) Kepu flash USB i le Windows 7, 8, 10

I le tele o tulaga, o le disks hard disk HDD (ma le SSD foi) e faigofie ma vave faʻatulagaina i le vaitaimi o le faʻatulagaina o Windows (e tatau ona e alu i tulaga maualuga i le taimi o le faʻatulagaga, lea o le a faʻaalia mulimuli ane i le tusiga). Faatasi ai ma lenei, ou te fautuaina e amata lenei tusiga.

I se tulaga lautele, e mafai ona e faia uma se pulou pulou USB ma se DVD puʻeina (mo se faʻataʻitaʻiga). Ae talu mai talu ai nei, o le a vave ona mou atu le lauiloa o le DVD (i nisi PC latou te le o iai, ma i totonu o komepiuta, o nisi e tuu se isi pulou i totonu o le komepiuta), o le a ou taulai atu i se avetaavale eletise ...

O le mea e te manaʻomia e faia ai se taʻaloga afi faʻataʻavalevale:

  • faʻailoga ata ISO i le saʻo OS OS (lea e mafai ona ave, faʻamatala, atonu e le manaʻomia? 🙂 );
  • o le taavaletoso faʻamalosi, ia le itiiti ifo i le 4-8 GB (faʻalagolago i le OS o loʻo e manaʻo e tusitusi i ai);
  • Rufus polokalama (o le 'upega tafaʻilagi) lea e mafai ai ona faigofie ma faʻauʻuina vave se ata i se masini komepiuta USB.

Le faʻagasologa o le fatuina o se taavale e mafai ona faʻataʻavaleina:

  • Muamua lele le Rufus aoga ma faʻaofi le kiliva USB flash i totonu o le taulaga USB;
  • ona fai lea i Rufus filifili le kilivale USB flash;
  • Faʻamatala le polokalame o le vaeluaga (i le tele o tulaga e fautuaina e seti le MBR mo komepiuta ma le BIOS poʻo le UEFI.) O le a le eseesega i le va o le MBR ma le GPT, e mafai ona e maua iinei:
  • filifili le faila faila (NTFS ua fautuaina);
  • O le isi itu tāua o le filifiliga o se ata ISO mai le OS (faʻamalamalama le ata e te manaʻo e mu);
  • i le mea moni, o le laasaga mulimuli o le amata lea o le faamaumauina, o le "Amata" button (silasila i le screenshot i lalo, o lisi uma o loʻo lisiina iina).

Filifiliga mo le fatuina o se pulou flash USB puʻeina i Rufus.

A maeʻa le 5-10 minute (pe a fai saʻo mea uma, o le moliuila o loʻo galue ma e leai se mea na tupu) o le a faʻapena le taavaʻale taavale. E mafai ona e alu i luga ...

2) Faʻafefea ona faʻapipiʻi le BIOS e tietie mai se taavale afi

Ina ia mafai e le komepiuta ona "vaʻaia" le kiliva flash USB ua tuʻuina i totonu o le taulaga USB ma faʻavae mai, e tatau ona e faʻapipiʻi saʻo le BIOS (BIOS poʻo le UEFI). E ui i le mea moni o mea uma i Bios o loʻo i le Igilisi, e le faigata tele ona faʻatutuina. Tatou o le faasologa.

1. Ia seti tulaga talafeagai i Bios - e le mafai ona e ulufale muamua. Faʻalagolago i le kamupanī o lau masini - o le 'upega tafailagi atonu e ese. O le tele o taimi, pe a uma ona faʻaogaina le komepiuta (komepiuta), e tatau ona e taomi le faamau i ni nai taimi TUA (po o le F2). I nisi o tulaga, o le faamau e tu saʻo i luga o le mata, faatasi ai ma le uluai uta o le laufanua. I lalo ifo, ou te sii maia se sootaga i se tusiga o le a fesoasoani e te ulufale atu ai i Bios.

Faʻafefea ona ulufale atu i Bios (faʻamau ma faatonuga mo faʻatautaia o masini eseese) -

2. Faʻalagolago i le version Bios, o tulaga e mafai ona matua eseese (ma e leai se fua masani lautele, e leaga, pe faʻapefea ona faʻatulagaina le Bios mo le osofaʻi mai se taavale afi).

Ae afai e te faia i se tulaga aoao, o tulaga mai atinaʻe eseese e tutusa lava. E tatau:

  • sue le vaega o le Boot (i nisi tulaga, Avanoa);
  • Muamua, tape le Safe Secure (pe afai na e fatuina se kilipalafi USB e pei ona faamatalaina i le laasaga muamua);
  • O le mea muamua e tatau ona e tuʻu ai le USB USB (e pei o se masini komepiuta USB, vaʻai i le faʻamalamalamaga i lalo ifo);
  • ona lolomiina lea o le faamau F10 e teu ai tulaga ma toe amata le komepiuta.

Faʻatulagaina o Bios e tietie mai se pulou USB flash (mo se faʻataʻitaʻiga, se komepiuta Dell).

Mo i latou o loʻo i ai Bios e ese si eseese, mai le faʻalauiloaina o loʻo i luga, ou te fautua atu le tusiga lenei:

  • BIOS setup mo le oso aʻe mai faʻamalosi afi:

3) Faʻafefea ona faʻapipiʻiina le kiliva Windows Installer

Afai ua e tusia saʻo le kiliva USB puʻe ma faʻapipiʻi le BIOS, a maeʻa le toe faʻafouina o le komipiuta, o le a faʻaalia mai le faamalama o le Windows faʻafeiloaʻi (lea e masani ona lalelei ae leʻi amataina le faʻapipiʻiina, e pei o le faʻamalama i lalo). A e vaʻai i lenei faamalama, kiliki le isi.

Amata ona faʻapipiʻi le Windows 7

A oʻo loa, pe a oʻo i le faamalama o le filifiliga o le setiina (silasila i lalo), filifili le filifiliga faʻapipiʻi atoa (o lona uiga, e ala i le faʻamalamalamaina o isi faʻasologa).

Ituaiga faʻapipiʻi o le Windows 7

Ma, i le mea moni, e mafai ona e faʻapipiʻi le pu. O le sikikipipiata o loʻo i lalo o loʻo faʻaalia ai se kenele e leʻi faʻavasegaina lea e le o iai se vaega tasi. E faigofie mea uma i ai: e tatau ona e kiliki i le "Foafoaga" le faamau ona faʻaauau lea o le faʻatulagaga.

Setup setup.

Afai e te manaʻo e faʻapipiʻi le puʻe: filifili na o le vaevaega talafeagai, ona kiliki lea o le "Format" button (Faʻalogo! O le taʻavale o le a faʻaumatia faʻamatalaga uma i luga o le puʻupuʻu.).

Manatua Afai ei ai sou puʻupuʻu tele, mo se faataitaiga 500 GB pe sili atu, e fautuaina e fatuina 2 (pe sili atu) vaega i luga. E tasi le vaega i lalo o Windows ma polokalama uma e te faʻapipiʻiina (fautuaina 50-150 GB), o le vaega o le avanoa avanoa mo se isi vaega (vaega) - mo faila ma pepa. O le mea lea, e sili atu ona faigofie le toe faʻafoʻisia o le faiga e galue ai pe a fai o, mo se faʻataʻitaʻiga, o le le mafai e le Windows ona faasee - e mafai ona toe faʻaeʻe le OS i luga o le masini komepiuta (ma faila ma pepa o le a tumau pea le leai, aua o le ai ai i isi vaega).

I le lautele, afai e faʻasalalau lau disk e ala i se faʻapipiʻi Windows, ona maeʻa lea o le galuega o le tusiga, ma lalo ifo o se metotia mo mea e fai pe afai e le mafai ona e faʻamatalaina le pu i lenei auala ...

4) Faʻapipiʻiina o se pu AOMEI Faiga Faʻavae Suʻega Faʻatonu

AOMEI Faiga Faʻavae Suʻega Faʻatonu

Upega tafaʻilagi: //www.disk-partition.com/free-partition-manager.html

Le polokalame mo le galulue faatasi ma masini i ID ID, SATA ma SCSI, USB. O se faʻataʻitaʻiga tutusa o polokalama lauiloa polokalama a le Partition Magic ma Acronis Disk Director. O le polokalame e faʻatagaina ai oe e fatufatu, tape, fusia (e aunoa ma se faʻamaumauga) ma faʻapipiʻi puʻupuʻu disk. I le faʻaopoopoga, e mafai e le polokalama ona fatuina se taʻavale faʻafuasei faʻafuasei (poʻo CD CD), e mafai ai ona e faia ni vaega ma vaʻaia le disk (o lona uiga, o le a fesoasoani tele i mataupu pe a le utaina le OS autu). O loʻo faʻatupeina uma polokalame faʻaogaina Windows: XP, Vista, 7, 8, 10.

Faʻasaina o se taavale faʻamalosi i le AOMEI Partition Assistant Standard Edition

O le faagasologa atoa e faigofie tele ma manino (aemaise lava le lagolagoina e le polokalama le gagana Rusia).

1. Muamua, faʻaofi le kiliva i le USB flash i totonu o le taulaga USB ma taʻavale le polokalama.

2. O le isi, tatala le lisi Faiaʻoga / Faia le faʻatautaia o le CD (silasila ataata i lalo).

Faʻamatalaga le faʻasaga

O le isi, faʻamaonia le tusi avega o le moli uila o le a tusia ai le ata. I le ala, faʻalogo i le mea moni o faʻamatalaga uma mai le taavale afi o le a faʻamutaina (fai muamua se kopi o le kopi)!

Ave le filifiliga

A maeʻa le 3-5 minute, ona maeʻa loa lea o le faʻataʻitaʻi ma e mafai ona e tuʻuina le kilipa USB i totonu o le PC lea e fuafua e faʻapipiʻi le disk ma toe faʻafouina (mafai).

Le faagasologa o le faia o se taʻavale afi

Manatua O le mataupu faavae o le galulue faatasi ma le polokalama, pe ae sau mai se taavale faʻafuasei faʻafuasei, lea na matou faia se laasaga maualuga, e tutusa. Ie O faʻatinoga uma e faia i le auala e tasi e pei o oe faʻapipiʻiina le polokalame i lau Windows OS ma filifili ai e faʻapipiʻi le pu. O le mea lea, ou te manatu, e leai se manatu i le faʻamatalaina o le faagasologa o le faʻasalalauga (faʻamalo saʻo le kuki i luga o le masini e manaʻomia ma filifili le mea e manaʻomia i totonu o le lisi o loʻo pa'ū ifo ...)? (faʻamalamalamaina i lalo) 🙂

Faʻasalalauga o se vaeluaga o le puʻupuʻu

I lenei faaiuga i aso nei. Lelei Lelei!