Polokalama mo le mauaina o ata lua


AIDA64 o se polokalama multifunctional mo le fuafuaina o uiga o se komepiuta, faʻataʻitaʻiga o suʻega eseese e mafai ona faʻaalia ai le tumau o le tino o le, pe ono mafai ona ufiufi se gaosiga, ma isi. O se fofo sili ona lelei mo le tofotofoina o le mautu o polokalama e le fua mai.

Talia le lomiga lata mai o AIDA64

O le faʻatulagaina o le faʻaleleia o le tino e aofia ai mamafa i luga o ona elemene taitasi (PPU, RAM, disks, ma isi). Faʻatasi ai, e mafai ona e iloa le toilalo o se vaega ma le taimi e faʻaaoga ai fua.

Faiga faʻavae

Afai ei ai lau komepiuta vaivai, ona muamua lea o le suʻega pe a fai e suʻe le suʻega, pe a fai e gasolo le masini i le taimi masani. O le vevela masani mo pusa gaosi i le ave masani o le 40-45 tikeri. Afai e sili atu le vevela, ona fautuaina lea pe lafoaia le suʻega pe faʻapipiʻi ma le faʻaeteete.

O nei tapulaa e mafua mai i le mea moni e faapea, i le taimi o le suʻega, o le gaioiga o loʻo feagai ma faʻaopoopoga o le mamafa, o le mea lea (pe a faʻapea o le PPU e sili atu i luga o le masani) e mafai ona oʻo i le maualuga o le maualuga o le 90 pe sili atu tikeri, lea ua lamatia tele mo le amio saʻo , motherboard ma vaega lata ane.

Faʻataʻitaʻiina o mea

Ina ia amataina le siakiina o le saogalemu i le AIDA64, ile pito i luga, saili le mea "Auaunaga" (o loʻo i le itu tauagavale). Kiliki i luga ma i le lisi o le matāua o loʻo maua "Suʻega faʻamautuina o le tino".

O le a tatalaina se faamalama eseese, o fea o le ae maua ai ni kalafi se lua, o nisi o mea e filifili mai ma nisi o faapipii i le pito i lalo. Faʻalogo i mea o loʻo i luga. Manatunatu ia i latou taitasi i auiliiliga auiliili:

  • Faʻamalosi le PPU - afai e siaki lenei mekasini ao faagasolo le suʻega, o le a faʻapipiʻi mamafa le gaioiga tutotonu;
  • Faʻamalosi le va - afai e te makaina, o le avega o le a alu i le tagata e toʻafilemu;
  • Faʻamalosi le natia - suʻesuʻega faʻapitoa;
  • Manatuaina le mafaufau i le polokalama - afai e siaki lenei mekasini, ona faia lea o se suʻega RAM;
  • Faʻamalosi i le lotoifale - pe a siakiina lenei mekasini, e tofotofoina le diskasi;
  • Faʻamaumau le GPU - suʻega ata kata.

E mafai ona e siakiina uma, ae i lenei tulaga ei ai le tulaga lamatia o le lofituina o le tino pe afai e matua vaivai lava. O le soʻona faʻaaogaina e mafai ona taʻitaʻia ai se toe faʻalavelave faʻafuasei o le PC, ma o le mea sili lenei. Afai e siakiina le tele o mataitusi i luga o le kalafa, o le a faʻaalia i le taimi e tasi le tele o faʻataʻitaʻiga, lea e faigata ai ona galulue faatasi ma i latou, ona o le a faʻasalaina le faʻamatalaga i faʻamatalaga.

E fautuaina e muai filifilia muamua vaega muamua e tolu ma faia se suega i luga oi latou, ona sosoo ai lea ma le lua mulimuli. I lenei tulaga, o le a itiiti le mamafa i luga o le faiga ma ata o le a sili atu ona malamalama. Ae peitai, afai e te manaʻomia se suʻega atoatoa o le polokalama, e tatau ona e siaki uma mea.

Lalo o kalafi e lua. O le muamua o loʻo faʻaalia ai le vevela o le gaosiga. Faatasi ai ma le fesoasoani o mea faʻapitoa e mafai ona e vaʻai i le vevela o le vevela i le faagasologa o le gaioiga poʻo luga o se isi mea ese, e mafai foi ona e faʻaalia uma faʻamatalaga i luga o le kalafi. O le kalafa lona lua o loʻo faʻaalia ai le pasene o le uta o le CPU - Faʻaaogaina ole UPU. E i ai foi se mea faapena e pei Pipi Uila. I le taimi masani o le faiga, e le sili atu i le 0% faailoga o lenei mea. Afai ei ai se mea e sili atu, ona e manaʻomia lea ona taofi le suʻega ma suʻe se faafitauli i le faagasologa. Afai e oʻo atu i le 100% le aofaʻiga, o le polokalama o le a tapunia lava ia, ae atonu o le a toe amataina le komipiuta i lenei taimi.

I luga aʻe o kalafi o loʻo i ai se lisi faapitoa e mafai ai ona e matamata i isi kalafi, mo se faʻataʻitaʻiga, voltage ma taimi o le gaosiga. I le vaega Fuainumera Faamauina E mafai ona e iloa se otootoga otooto o mea taitasi.

Ina ia amataina le suʻega, maka mea e te manaʻo e suʻe i luga o le lau. Ona kiliki ai lea "Amata" i le itu tauagavale pito i lalo o le faamalama. E fautuaina e tuu pe a ma le 30 minute mo suʻega.

I le taimi o le suʻega, i le faamalama e faʻafeagai ma mea mo le filifilia o filifiliga, e mafai ona e vaʻaia mea sese na iloa ma le taimi o la latou sailiga. E ui o le ai ai se suʻega, vaʻai i ata. Faʻateleina le vevela ma / poʻo le faateleina o pasene Pipi Uila taofi le suʻega vave.

Kiliki le ki e faʻauma. "Taofi". E mafai ona e faʻasaoina iuga ma "Faasaoina". Afai e sili atu i le 5 ni mea sese ua iloa, ona le saʻo lea i le komepiuta ma e manaʻomia ona vave faatulaga. O mea sese taʻitasi ua maua, o le igoa lea o le suʻega i le taimi na iloa ai, mo se faʻataʻitaʻiga, Faʻamalosi le PPU.