Iloiloina o le fuataga o fesuiaiga i totonu o Microsoft Excel

O se tasi o faʻamaumauga faʻamau fuainumera o le faasologa o fuainumera o le tuufaatasiga o fesuiaiga. Ina ia maua, o le a faia ni faʻatonuga faigata. O meafaigaluega a Microsoft Excel e faigofie tele mo le tagata faʻaaoga.

Iloiloina le fesuiaiga o le feeseeseaiga

O lenei faailo o le fua faatatau o le fesuiaiga masani i le numera o lona uiga. O le taunuʻuga ua faʻaalia o se pasene.

I totonu o Excel, e leai se isi galuega mo le faʻatulagaina o lenei faʻaaliga, ae o loʻo i ai auala mo le faʻatulagaina o le faʻasologa masani ma le uiga o le numera o se fuainumera o fuainumera, o lona uiga, ua faʻaaogaina e suʻe ai le aofaʻiga o fesuiaiga.

Laasaga 1: Faʻataʻoti Fua Faʻatonu

O le fesuiaiga masani, poʻo, pe a faʻapitoa ona taʻua, o le faʻasologa masani, o le aʻa faʻamau o le feteenaiga. O le faʻatinoga e faʻaaogaina e faʻatusatusa ai le fesuiaiga masani. STANDOWCLONE. Amata i le lomiga o le Excel 2010, ua vaevaeina, e faalagolago i le, pe a tusa ai ma le faitau aofaʻi o tagata, o le faʻatusatusaga po o le faʻataʻitaʻiga e faia i ni filifiliga se lua: STANDOCLON.G ma STANDOWCLON.V.

O le tuufaatasiga o nei galuega tauave e pei ona taua i lalo:


= STDEV (Numera1; Numera 2; ...)
= STDEV.G (Numera1; Number2; ...)
= STDEV.V (Number1; Number2; ...)

  1. Ina ia mafai ona faʻatusatusa le vaʻavaʻaʻiga, filifili soʻo se telefoni feaveaʻi i luga o le pepa, lea e faigofie mo oe e faʻaalia ai i totonu iuga o faʻatusatusaga. Kiliki le ki "Insert function". O loʻo i ai le faʻaalia o se atigipusa ma o loʻo i le itu agavale o le faʻailoga pa.
  2. Faatoagaina mai i luma Pule sililea e tafe o se faamalama e ese mai ai ma se lisi o finauga. Alu i le vaega "Fuainumera faamauina" poʻo "Lisi faasologa o le faasologa o tusi". Filifili se igoa "STANDOTKLON.G" poʻo "STANDOTKLON.V", faʻalagolago pe tatau ona fuafua le faitau aofaʻi poʻo le faʻataʻitaʻiga. Matou te taomi le faamau "Lelei".
  3. O le faʻamalama o faʻamatalaga o le galuega e amataina. E mafai ona maua mai i le 1 i le 255 avanoa, lea e mafai ona aofia ai numera patino ma faʻasino i sela po o laina. Tuu le fetai i le fanua "Numera 1". E filifili e le kio i luga o le laupepa le tele o tulaga taua e manaʻomia ona faʻatautaia. Afai ei ai nisi o vaega ma e le o vavalalata le tasi ma le isi, ona faʻaalia lea o le faʻasalalauga o le isi o loʻo i le fanua "Numera2" ma isi A oʻo mai uma faʻamaumauga tatau, kiliki i luga le ki "Lelei"
  4. O le potu na muai filifilia na faailoa mai ai le taunuuga o le faʻatulagaina o le ituaiga filifilia o tulaga eseese.

Lesona: Excel Standard Deviation Formula

Laasaga 2: Faʻatulaga Fua Faatatau

O le numera o le numera o le fua faatatau lea o le aofaiga atoa o tau uma o se numera numera i la latou numera. Ina ia fuafuaina lenei faailoga, o loʻo i ai foi se isi galuega - Faʻafiafia. Tatou te faʻatatauina lona taua i se faʻataʻitaʻiga faʻapitoa.

  1. Filifili le sela i luga o le pepa e faʻaalia ai le iuga. Matou te oomi i luga o le faamau ua matou masani ai. "Insert function".
  2. I le fuainumera fuainumera o galuega sili pule matou te vaavaai mo le igoa. "SRZNACH". A uma ona e filifilia, kiliki le ki. "Lelei".
  3. Faʻamataina o le faʻamalama. Faʻafiafia. O finauga e matua tutusa lava ma i latou o loʻo galulue i vaega. STANDOWCLONE. O lona uiga, o tulaga taʻitasi taʻitasi ma faʻamatalaga e mafai ona galue e pei oi latou. Seti le fetuu i le fanua "Numera 1". E pei lava o le mataupu talu ai, tatou te filifilia i le pepa le seti o sela tatou te manaʻomia. A maeʻa ona tuʻuina atu a latou faʻasalalauga i totonu o le fanua o le faitioga o le finauga, kiliki le ki "Lelei".
  4. O le taunuuga o le fuafuaina o le numera o le numera o loʻo faʻaalia i totonu o le cell lea na filifilia ao lei amata Pule sili.

Lesona: Faʻafefea ona faʻatusatusa le tau aofaʻi i Excel

Laasaga 3: mauaina o le tuufaatasiga o fesuiaiga

O lenei ua i ai uma faʻamatalaga talafeagai e faʻatatau saʻo ai le aofaʻiga o suiga o ia lava.

  1. Filifili le sela lea o le a faʻaalia ai le iuga. Muamua lava, e tatau ona e mafaufau o le fuataga o fesuiaiga o le pasene o le pasene. I lenei tulaga, e tatau ona e suiina le telefoni i le mea talafeagai. E mafai ona faia lenei mea pe a uma ona filifilia, i totonu ole tab "Aiga". Kiliki i luga o le faʻailoga i luga o le lipine i totonu o le atigipusa "Numera". Mai le lisi o filifiliga, filifili "Tului". A maeʻa nei gaioiga, o le a faʻaaoga le faatulagaga o le elemene.
  2. Alu i le cell e faʻaalia le iuga. Faʻatoagaina e ala i le faaluaina o le kiliki i le kulutū o le komi faʻatatau Matou te tuuina i totonu lana faailoga "=". Filifili le elemene o loʻo i ai le taunuuga o le faʻatusatusaina o le faʻasologa masani. Kiliki i le "vavae" button (/) luga o le komepiuta. Ma le isi, filifili le televise lea o loʻo i ai le numera o le numera o le numera faʻamaufaʻailogaina. Ina ia fuafua ma faʻaalia le tau, kiliki le ki Ulufale luga o le komepiuta.
  3. E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le taunuuga o le faʻatusatusaga o loʻo faʻaalia i luga o le lau.

O le mea lea, na matou fuaina le tele o feeseeseaiga, e faasino atu i sosoʻo ua uma ona faʻatulagaina ai le faʻasologa masani ma le faitau aofaʻi. Ae e mafai ona e faia sina eseesega, e aunoa ma le faitauina o nei tulaga faatauaina eseese.

  1. Filifili le suauʻu na faʻatulagaina mo le pasene faʻatulagaga lea o le a faʻaalia ai le iuga. Matou te faʻatonuina i totonu se fua faʻatatau i le ituaiga:

    = STDEV.V (laina o mea taua) / AVERAGE (laina o mea taua)

    Nai lo le igoa "Tau Aofaʻiga" faʻaofi le faʻamaopoopo moni o le vaega o loʻo i ai le numera numera. E mafai ona faia lenei mea i le na o le faʻapipiʻiina o lenei tulaga. Nai lo le faʻapipiʻi STANDOWCLON.Vafai e manatu le tagata e talafeagai, e mafai ona e faʻaaogaina le galuega STANDOCLON.G.

  2. A maeʻa lena mea, ia fuafua le tau ma faʻaalia le iuga i luga o le mata mata, kiliki le ki Ulufale.

E i ai se tulaga faʻavae. E talitonuina afai e itiiti ifo i le 33% le aofaʻi o fesuiaiga, o lona uiga o le aofaiga atoa o fuainumera e tutusa. I le faʻafeagai, o se aga masani le faʻamaonia o se mea e ese ai.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le polokalama Excel e mafai ai e oe ona faʻafaigofie atili le faʻatusatusaina o se fuainumera taua faʻafuainumera e pei o le sailiga mo le tele o feeseeseaiga. O le mea e leaga ai, o le talosaga e leʻi i ai se galuega e fuafua ai lenei faailo i se tasi o taga, ae faʻatasi ai ma le fesoasoani a le au faipisinisi STANDOWCLONE ma Faʻafiafia O lenei galuega e faigofie lava. O le mea lea, i Excel e mafai ona faia e se tagata e leai sona maualuga maualuga o le malamalama e faatatau i mamanu fuainumera.