E fia siaki i totonu o se komepiuta, komepiuta?

Talofa

O sea fesili e foliga mai e le taua "ma pe fia tupe i le komepiuta?"O le mea lea, na amata ona tulaʻi mai lenei fesili talu ai nei. A o faʻatau se komepiuta i le 10 tausaga talu ai, na gauai atu tagata i le gaosiga mai le itu o le numera o megahertz (ona o le gaioiga e tasi-matua).

O lenei ua suia le tulaga: e masani ona gaosia e le au gaosi komipiuta ma pona feaveai i le lua, ma le fa (processor processors) (latou te tuuina atu le sili atu ona lelei ma e taugofie mo le toatele o tagata faatau).

Ina ia iloa le aofai o pene o loʻo i luga o lau komepiuta, e mafai ona e faʻaaoga faʻapitoa faʻapitoa (sili atu e uiga ia latou i lalo), pe mafai foi ona e faʻaaogaina meafaigaluega a le Windows. Mafaufau i auala uma i le faasologa ...

1. Metotia numera 1 - Faʻatonu Task

Ina ia valaau i le pule o le galuega: taofi lalo o le "CNTRL + ALT + DEL" poʻo le "CNTRL + SHIFT + ESC" (galue i le Windows XP, 7, 8, 10).

O le mea e sosoo ai e tatau ona e alu i le '' faatinoga 'ma o le a e vaʻaia le numera o pusa i luga o le komepiuta. I le auala, o lenei metotia o le faigofie, sili ona vave ma o se tasi o le sili ona faatuatuaina.

Mo se faʻataʻitaʻiga, i laʻu komepiuta komepiuta ma le Windows 10, o le pule o le galuega e foliga i le fig. 1 (laʻititi laʻititi i le tusitusiga (2 i luga o le komepiuta)).

Fig. 1. Faʻatonu Task i le Windows 10 (faʻaalia le aofaʻi o pusa). I le ala, ia gauai atu i le mea moni o loo i ai ni faʻatonu se 4 (o le toʻatele o tagata e faʻafefeteina i latou i ni pusa, ae e le o lea). E uiga i lenei mea auiliiliga auiliili i le pito i lalo o lenei tusiga.

I le auala, i le Windows 7, o le fuafuaina o le aofaʻi o leʻo e tutusa. E foliga mai atonu e sili atu ona manino, talu ai o mea taʻitasi taʻitasi e faʻaalia ai lona lava "tafaoga faʻatasi" ma le faʻatauina. Ata 2 i lalo mai le Windows 7 (English version).

Fig. 2. Windows 7: o le aofaʻiga o le nusipepa e 2 (i le auala, o lenei auala e le faʻalagolago i taimi uma, ona o le numera o faʻataʻitaʻiga faʻaogaina o loʻo faʻaalia iinei, e le o taimi uma e fetaui lelei ma le numera moni o pusa.

2. Fua numera 2 - e ala i le Pule o Meafaigaluega

E tatau ona e tatalaina le pule o masini ma alu ile tab "auala"I le auala, e mafai ona e tatalaina le Pule Faʻatonu e ala i le faʻaogaina o le komipiuta Windows e ala i le tusia o se fesili i le pusa saili."avefeʻau ... ". Tagai Ata 3.

Fig. 3. Lisi Pulea - Saili mo se pule masini.

I le isi itu i le pule o masini, tatala le afaina manaomia, e mafai ona tatou faitauina le aofai o tupe i totonu o le faagasologa.

Fig. 3. Pule Faʻatonu (faʻapipiʻi taʻavale). I luga o lenei komepiuta, lua masini komepiuta.

3. Metotia numera 3 - HWiNFO aoga

O se tusiga i le blog e uiga ia te ia:

Le aoga tele e fuafua ai uiga masani o le komepiuta. E le gata i lea, ei ai se feaveaʻi feaveaʻi e le manaʻomia ona faʻapipiʻi! O mea uma e manaʻomia mai ia te oe o le faʻalauiloaina o le polokalama ma tuʻuina atu i le 10 sekone e aoina ai faʻamatalaga e uiga i lau PC.

Fig. 4. O le ata o loʻo faʻaalia ai: pe fia siaki i le komepiuta Acer Aspire 5552G.

4th filifiliga - Aida aoga

Aida 64

Upega tafaʻilagi: //www.aida64.com/

Le aoga silisili i itu uma (faʻaitiitia - vagana ai le totogi ...)! E mafai ai ona e iloa le maualuga o faamatalaga mai lau komepiuta (komepiuta). E faigofie tele ma vave ona maua faʻamatalaga e uiga i le gaosiga (ma le numera o ana meaola). A maeʻa ona faʻaaoga le aoga, alu i le vaega: Tina Papa / PPU / Telefoni Telefoni.

Fig. 5. AIDA64 - faʻamatalaga faʻamatalaga e uiga i le gaioiga.

I le ala, iinei e tatau ona e faia se tasi faamatalaga: e ui lava o le mea moni e 4 laina o loʻo faʻaalia (i le Ata 5) - le aofaʻi o le nusipepa 2 (e mafai ona faʻatuatuaina lenei mea pe a e tilotilo atu i le lisi "otootoga faʻamatalaga"). I lenei itu, na ou tosina faapitoa mai ai, e pei ona fenumiai ai le numera o maunu ma mea e gaosia (ma, o nisi taimi, e faaaoga ai e le aufaimea faamaoni lenei mea, faatau atu se lua-core processor, e avea o se faila e fa-tele ...).

O le aofaʻiga o le siʻosiʻu e 2, o le aofaʻiga o faʻataʻitaʻiga faʻatonuga e 4. E faʻapefea ona fai lenei mea?

I le faagasologa fou o Intel, o le faʻaogaina o fesoʻotaʻiga e 2 taimi e sili atu ona faʻaleagaina ona o le tekonolosi HyperThreading. O le isi auga e lua ni filo i le taimi e tasi. E leai se manatu i le tulituliloaina o le numera o le "ituaiga o mea leaga" (i loʻu manatu ...). O le maua mai lenei tekonolosi fou e faalagolago i le talosaga na faʻalauiloaina ma le faʻapolokikiina o ia mea.

O nisi taʻaloga e le mafai ona maua ni gaioiga o gaioiga, o isi o le a faʻaopopo atili. O se faʻaopoopoga taua e mafai ona maua, mo se faʻataʻitaʻiga, pe a fesuiai se vitio.

O le mea lautele, o le mea autu iinei o mea nei: o le numera o faʻailoga o le aofaʻiga o siaki ma e le tatau ona e faʻafememeaʻi ai i le numera o faʻataʻitaʻiga faʻatonuina ...
PS

O a isi mea faʻaaogaina e mafai ona faʻaaogaina e fuafua ai le numera o pusa komipiuta:

  1. Evarest;
  2. Wizard PC;
  3. Speccy;
  4. CPU-Z ma isi

Ma i luga o lenei mea ou te liliu ese, ou te faamoemoe o le a aoga le faamatalaga. Mo faʻaopoopoga, pei o taimi uma, faafetai i mea uma.

O mea sili uma 🙂