Faʻafefea ona faʻapipiʻi fonuka Windows

E ui i le mea moni o le faʻapipiʻiina o fonuka fou i le Windows 10, 8.1 ma le Windows 7 o se faiga faigofie lava lea e le manaʻomia ai tomai faʻapitoa, o le fesili pe faapefea ona faʻapipiʻi fonts e masani lava ona faʻalogoina.

O lenei faʻamatalaga faʻamatalaga pe faʻapefea ona faaopoopo faʻaupu i fesuiaiga lata mai o Windows, o le a le mea e lagolagoina e le polokalama ma le mea e fai pe afai e le faʻapipiʻiina le mamanu na e siiina, faʻapea foʻi isi faʻaaliga o le faʻapipiʻiina o fonuka.

Faʻamauina o laupepa i le Windows 10

O metotia uma mo le faʻatonutonuina o le faʻaaogaina o fonuka, o loʻo faʻamatalaina i le isi vaega o lenei tusi lesona, e galue mo le Windows 10 ma i le asō e sili ona lelei.

Ae ui i lea, amata i le itulau 1803, o se auala fou, auala faaopoopo e sii mai ai ma faapipii fonuka mai le faleoloa na faaali mai i le pito i luga, e amata mai ia i tatou.

  1. Alu i le Amata - Filifiliga - Taʻitoʻatasi - Faʻamau.
  2. O le lisi o fonuka ua faʻaogaina i luga o lau komepiuta o le a tatalaina i le avanoa e muaʻi vaʻaia ai i latou pe, pe a tatau ai, faʻaumatia latou (kiliki i luga o le vai papatisoga, ona faʻamatala ai lea i le faʻamalo).
  3. Afai i le pito i luga o le faamalama o Fonts, kiliki "Maua isi fonuka i le Faleoloa a Microsoft," o le a tatalaina le faleoloa Windows 10 i ni laupepa e maua mo le download e aunoa ma se totogi, ma le tele o totogi (i le taimi nei e le lelei le lisi).
  4. A uma ona filifili se vai papatiso, kiliki "Maua" e otometi ona download ma faʻapipiʻi le mamanu i le Windows 10.

A uma ona sii mai, o le a faʻapipiʻi le vai ma maua i au polokalama mo le faʻaaogaina.

Auala e faʻapipiʻi fonuka mo ituaiga uma o Windows

Totogiina o faila o faila masani (e mafai ona latou i totonu o le archi zip, i lenei tulaga e le tatau ona lauina muamua muamua). Windows 10, 8.1 ma le 7 lagolago Faʻamaumauga Moni ma OpenType, o faila o nei fonuka latou te momoli atu i luga o le laina .ttf ma .otf. Afai o lau falesa o loʻo i ai i se isi faatulagaga, ona i ai lea o faʻamatalaga e uiga i auala e mafai ai ona e faʻaopopoina.

O mea uma e te manaʻomia e faʻapipiʻi ai le faʻailoga ua i ai i le Windows: afai e iloa e le faiga o le faila o loʻo e galue ai o se faila faila, o le faʻailoga o le faila (o loʻo valaʻauina i le 'aumatau matau) o le a aofia ai le mea "Install" i le kiliki lea (e manaʻomia ai pule), o le a faʻapipiʻi le vai papatiso i le faiga.

I lenei tulaga, e mafai ona e faʻaopoopoina faʻaupu e le tasi i le taimi, ae tele i le taimi e tasi - filifili nisi faila, ona kilikiina saʻo lea ma filifili le mea autu e faʻapipiʻi.

O faʻapipiʻi faʻapipiʻi o le a faʻaalia i Windows, faʻapea foi i polokalame uma e maua ai faʻatautaia avanoa mai le polokalama - Word, Photoshop ma isi (polokalama e ono manaʻomia ona toe faʻafouina mo fonuka e aliali mai i le lisi). I le auala, i Photoshop e mafai foi ona e faʻaaogaina fonuka Typekit.com e faʻaaoga ai le Creative Cloud application (Resources tab - Fonts).

O le auala lona lua e faʻapipiʻi ai fonuka o le na o le kopi (toso ma togi) faila faatasi ma i latou i totonu o le faila. C: Windows FontsO le iʻuga, o le a faʻapipiʻiina i latou i le auala lava lea e pei o le lomiga muamua.

Faamolemole ia maitauina afai e te ulu atu i lenei pusa, o le a tatalaina se faamalama e pulea ai fomu komipiuta a Windows, lea e mafai ai ona e tape pe matamata i fonuka. E le gata i lea, e mafai ona e "natia" fonuka - e le aveesea ai i latou mai le polokalama (atonu latou te manaomia le galue o OS), ae natia lisi i polokalama eseese (mo se faataitaiga, Upu), ioe. e mafai e se tasi ona fesoasoani ma faʻamalosi le galuega i polokalama, e mafai ai ona alu naʻo mea e manaʻomia.

Afai e le faʻapipiʻi le vai papatisoga

E tupu mai nei auala e le aoga, ma o mafuaʻaga ma metotia mo a latou tali atonu e eseese.

  • Afai e le faʻapipiʻiina le font i le Windows 7 poʻo le 8.1 faʻatasi ai ma se feau sese i le agaga o le "faila e le o se faila faila" - taumafai e sii mai le mamanu tutusa mai se isi punaoa. Afai e le i ai se pepa ttf poo le faila i le faila, ona mafai lea ona liua e faʻaaoga ai soʻo se fesoʻotaʻiga i le initaneti. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai ei ai sau faila faila i se vai papatiso, saili le tagata liliu mai i luga o le Initaneti mo le fesili "faʻailoa i le ttf" ma faia le liua.
  • Afai e le faʻapipiʻiina le vai papatisoga i le Windows 10 - i lenei tulaga, e faʻaaogaina ia faatonuga i luga, ae o loʻo i ai se faʻaopoopoga faaopoopo. O le tele o tagata e matauina e le mafai ona faapipiina ttf fonipi i le Windows 10 faatasi ai ma le faletusi o loo i ai le faaletonu ma le savali lava e tasi e le o le faila le faila faila. A e liliuina le paʻu "faʻalenuʻu" e toe faʻafouina mea uma. O se mea sese, ae e talafeagai le siakiina pe ae feagai ma se faafitauli.

I loʻu manatu, na ou tusia se taiala faʻalautele mo tagata fou o loʻo faʻaaogaina Windows, ae afai e te faʻafuaseʻi ona i ai ni fesili, lagona le saoloto e fesili atu ia i latou i faʻamatalaga.