Faʻamaoni i le Microsoft Excel

Faatasi ai ma le tele o faʻamatalaga eseese e faʻaaoga pe a galulue ma Microsoft Excel, e tatau ona e filifilia galuega talafeagai. E faʻaaogaina e faʻaalia ai le faʻataunuʻuina o tulaga eseese i fua faʻatatau. E le gata i lea, a faʻapea e iai le eseesega o tuutuuga, ona oʻo lea i le taunuuga o galuega faʻatonu e mafai ona na o le lua tulaga faatauaina: e faamalieina le tulaga (Faamaoni) ma le tulaga e le ausia (SESE). Seʻio tatou tilotilo totoa i mea o loʻo iai i totonu o Excel.

Aufaigaluega autu

E i ai le tele o faʻatautaia o galuega faʻatonu. Faatasi ai ma mea autu e tatau ona nofo toatasi

  • TULAFONO;
  • FESA;
  • IF;
  • ERROR;
  • OR;
  • Ma;
  • Leai;
  • ERROR;
  • SAUNIA.

E leai se faʻatatauga o galuega talafeagai.

O tagata taʻitasi taʻitasi, sei vagana ai le toʻalua muamua, ei ai finauga. O finauga e mafai ona i ai ni numera patino poʻo ni tusitusiga, poʻo ni faʻamatalaga e faʻaalia ai le tuatusi o le telefoni faʻamatalaga.

Galuega tauave Faamaoni ma SESE

Pule Faamaoni talia na o se tau faʻatatau tonu. O lenei galuega e leai ni finauga, ma, i le avea ai o se tulafono, ua toetoe lava o taimi uma o se vaega o faʻamatalaga sili atu ona faigata.

Pule SESEi se isi itu, na te talia soʻo se tau e le moni. E faʻapea foʻi, o lenei galuega e leai ni finauga ma e aofia i faʻamatalaga sili ona faigata.

Galuega tauave Ma ma Pe

Faʻamasinoga Ma o se sootaga i le va o ni tuutuuga. Seiloga o tuutuuga uma e fusifusia ai lenei galuega, e toe foi mai Faamaoni. Afai e le itiiti ifo ma le tasi le finauga e lipoti mai ai le tau SESEona fai lea o le tagata fai mea Ma masani ona toe foi mai le tau tutusa. Vaaiga lautele i lenei galuega:= Ma (log_value1; log_value2; ...). O le galuega e mafai ona aofia ai le 1 i le 255 finauga.

Faʻamasinoga Pe, i se isi itu, e toe faafoi le tau TRUE, e tusa lava pe na o se tasi o finauga e fetaui ma tuutuuga, ma isi uma e sese. O lona faʻataʻitaʻiga e faapenei:= Ma (log_value1; log_value2; ...). E pei o le galuega muamua, o le tagata faʻapipiʻi Pe e mafai ona aofia ai le 1 i le 255 tuutuuga.

Faʻamasinoga Leai

E le pei o faʻamatalaga muamua e lua, o le galuega Leai E tasi lava le finauga. E suia le uiga o le faʻamatalaga ma Faamaoni i luga SESE i le va o le finauga ua faamaotiina. O le faʻasologa masani o le faʻaopoopoga e faapenei:= NO (log_value).

Galuega tauave IF ma ERROR

Mo faʻalavelave faʻalavelave, faʻaaoga le galuega IF. O lenei faʻamatalaga o loʻo taʻu mai ai tonu le taua o le Faamaonima fea SESE. O lona mamanu masani e faapenei:= AFI (faʻamalamalamaga_expression; value_if_es_from_value; value_if-false). O le mea lea, afai ua ausia le tulaga, o le faʻamaumauga ua faʻamatalaina muamua ua faʻatumu i totonu o le cell o loʻo aofia ai lenei galuega. Afai e le o iai le tulaga, e faatumuina le cell i isi faʻamatalaga faʻamaonia i le finauga lona tolu o le galuega.

Pule ERROR, pe afai o le finauga e moni, e toe faafoi lona lava taua ile cell. Ae, afai e le aoga le finauga, ona toe faafoi mai lea o le tau ua toe faʻafoʻiina e le tagata faʻaaoga i le cell. O le faʻaopoopoga o lenei galuega, lea e na o le lua ni finauga, e aofia ai:= ERROR (value; value_if_fault).

Lesona: IF function in Excel

Galuega tauave ERROR ma TUSI

Faʻamasinoga ERROR siaki pe o se puʻupuʻu patino poʻo se tele o siaki ei ai mea taua. I lalo o tulaga sese o tulaga nei:

  • # N / A;
  • #VALUE;
  • #NUM!;;
  • # DEL / 0!;
  • # LINK!;
  • # NAME?;
  • # NULL!

Faʻalagolago pe o se finauga le lelei pe leai foi, e lipoti mai e le tagata faʻapitoa le tau Faamaoni poʻo SESE. O le tuufaatasiga o lenei galuega e faapenei:= ERROR (taua). O le finauga e na o se faasinomaga i se sela po o se vaega o sela.

Pule TUSI faia se siaki siaki pe ua leai se aoga poo ua i ai ni mea taua. Afai e leai se vailaʻau, o le galuega e lipotia le tau Faamaonipe afai o iai i totonu o le masini faamaumauga - SESE. O le syntax mo lenei faʻamatalaga e:= CORRECT (taugata). E pei ona i ai i le mataupu muamua, o le finauga o se faasinomaga i se sela po o se faatulagaga.

Faataitaiga Faataitaiga

O lea, seʻi o tatou mafaufau i le faʻaaogaina o nisi o galuega tauave i luga ma se faʻataʻitaʻiga faʻapitoa.

E iai a matou lisi o tagata faigaluega ma o latou totogi. Ae, i se faaopoopoga, o tagata faigaluega uma na mauaina se ponesi. O le masani masani o le 700 rubles. Ae o penisina ma fafine e agavaa i se totogi maualuga o le 1000 rubles. O le tuusaunoaga o tagata faigaluega oe, mo mafuaaga eseese, ua galulue i lalo ifo o le 18 aso i totonu o le masina. I soo se tulaga, e na o latou aia tatau i le masani masani o le 700 rupu.

Sei o tatou taumafai e fai se fua faʻatatau. O le mea lea, e lua o matou tulaga, o le faʻatinoga na faʻataunuʻuina ai le sao o le 1000 rubles - o le a oʻo atu i le tausaga litaea poʻo le auai i le tagata faigaluega i le fafine. I le taimi lava e tasi, o le a matou tofia uma i latou na fananau i luma o le 1957 i penisione. I la tatou tulaga, mo le laina muamua o le laulau, o le a foliga foliga lenei:= IF (OR (C4 <1957; D4 = "fafine"); "1000"; "700"). Ae aua neʻi galo o se mea e manaʻomia muamua mo le mauaina o se tupe maua maualuga ua galue i le 18 aso pe sili atu foi. Ina ia tuʻuina lenei tulaga i la tatou faʻatulagaga, faʻaaoga le faʻatinoga Leai:= IF (OR (C4 <1957; D4 = "fafine") * (NO (E4 <18)); 1000 ";" 700 ").

Ina ia mafai ona kopiina lenei galuega i totonu o laina o le koluma o le laulau, pe a faʻamaonia le tau o le tau, e avea i tatou ma taula i le tulimanu taumatau pito i lalo o le cell lea o loʻo i ai se faʻatulagaga. O se faʻailoga tumu e aliali mai. Tau lava toso i lalo seia oʻo i le pito o le laulau.

O lea, na matou mauaina se laulau ma faʻamatalaga e uiga i le aofaiga o le taui mo tagata faigaluega taitoatasi o le atinaʻe eseese.

Lesona: aoga aoga o le sili

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o galuega faʻatonu o se meafaigaluega sili ona talafeagai mo le faia o faʻatusatusaga i Microsoft Excel. I le faʻaaogaina o galuega faigata, e mafai ona e setiina ni tuutuuga i le taimi lava e tasi ma maua ai le taunuuga o le taunuʻuga e faalagolago i le faʻamalieina o nei aiaiga pe leai foi. O le faʻaaogaina o ia ituaiga taʻiala e mafai ai ona faʻanofoina le tele o faʻataʻitaʻiga, lea e teu ai le taimi e faʻaaoga ai.