Faʻafefea ona faʻaaoga AntispamSniper mo Le Bat!

O nisi tagata e fiafia i le fatufatuina o se fesootaiga faalilolilo i le va o komepiuta e lua. Tuuina atu le galuega i le fesoasoani a le VPN tekinolosi (Private Private Network). O le fesoʻotaʻiga o loʻo faʻaaogaina e ala i avanoa tatala ma tapunia ma tapuni. A maeʻa le faʻatulagaina ma le faʻatulagaga o vaega uma, o le taualumaga e mafai ona mafaufauina atoatoa, ma le fesoʻotaʻiga - malupuipuia. E le gata i lea, matou te fia talanoaina auiliili le faʻatinoina o tekinolosi ua faʻavasegaina e ala i le tagata faʻatautaia OpenVPN i le faiga faʻaogaina faʻavae e faavae i luga o le fatu o Linux.

Faʻamuta OpenVPN i luga o Linux

Talu ai o le tele o tagata faʻaoga e faʻaaoga faʻasalalauga e Ubuntu, o aso nei o le a faʻavaeina ia faʻatulagaga. I isi tulaga, o le eseesega taua i le faʻapipiʻiina ma le faʻasalalauga o OpenVPN o le ae le matauina, vagana ai e tatau ona e mulimuli i le tuufaatasiga o le tufatufaga, lea e mafai ona e faitau e uiga i tusitala aloaia o lau polokalama. Matou te ofoina atu ia e faamasani i le faagasologa atoa o le laasaga i lea laasaga ina ia mafai ai ona e malamalama auiliili i mea taitasi.

Ia mautinoa e te manatua o le faagaoioiga o OpenVPN e tupu mai i ni lua (komipiuta po o se masini), o lona uiga o le faʻatulagaina ma le faʻaogaina e faʻaaoga i tagata uma e auai i le fesoʻotaʻiga. O le isi taʻaloga o le a taulaʻi atu i le galue ma ni punaoa se lua.

Laasaga 1: Faʻasaʻo le OpenVPN

Ioe, e tatau ona e amata i le faaopoopoina o faletusi talafeagai i komepiuta. Saunia e faʻamautinoa o le a faʻaaogaina le galuega i totonu ole OS. "Terminal".

  1. Tatala le lisi ma faʻalauiloa le faʻamafanafanaga. E mafai foi ona e faia lenei mea e ala i le kilikiina o le autu autu Ctrl + Alt + T.
  2. Resitala le ausudo apt install openvpn easy-rsae faʻapipiʻi fale uma e tatau ai. A uma ona e ulufale mai i luga, kiliki Ulufale.
  3. Faʻamatala mai le upu faʻamaonia mo le super super account. Tagata o loʻo i luga o le telefoni e le o iai i totonu o le pusa.
  4. Faʻamaonia le faʻaopoopoga o faila fou e ala i le filifilia o le filifiliga talafeagai.

Alu i le isi laasaga naʻo le taimi e faʻapipiʻi ai i masini e lua.

Laasaga 2: Fausia ma le Faʻatulagaina o se Tusi Faamaonia Tusi Faamaonia

O le nofoaga autu mo le faʻamaoniaina o tagata lautele ma tuʻuina atu faʻamatalaga malosi. Ua faia i luga o le masini lea e fesoʻotaʻi mulimuli ane ai isi tagata faʻapipiʻi, ma tatala le faʻamafanafanaga i le PC manaʻomia ma mulimuli i laasaga nei:

  1. O se faletupe mo le teuina o ki uma lava e faia muamua. E mafai ona e tuʻuina i soo se mea, ae sili atu le maua o se nofoaga saogalemu. Faaaoga mo lenei poloaigasudo mkdir / etc / openvpn / easy-rsafea / etc / openvpn / easy-rsa - Se nofoaga e fatu ai se lisi.
  2. E le gata i lenei laupepa, e manaʻomia le tuʻuina atu o faʻamaumauga faaopoopo-faigofie, ma e faia lea measudo cp -R / usr / share / easy-rsa / etc / openvpn /.
  3. O se nofoaga tutotonu o tusi faamaonia ua faia i le lisi sauni. Muamua alu i lenei faila.cd / etc / openvpn / easy-rsa /.
  4. Ona faapipii lea o le poloaiga lenei i totonu o le fanua:

    sudo -i
    # source ./vars
    # ./clean-all
    # ./build-ca

E mafai ona tuua na o le komepiuta komepiuta ma agai atu i masini taʻavale.

Laasaga 3: Faʻasaʻo Tusi Faamaonia Client

O le faʻatonuga, lea o le ae masani i lalo, o le a manaʻomia ona faʻatautaia i luga o komepiuta o tagata taofiofi ina ia mafai ai ona faʻamautuina se fesootaiga saogalemu lelei.

  1. Tatala se faamafanafanaga ma tusi se poloaiga iina.sudo cp -R / usr / share / easy-rsa / etc / openvpn /e kopi uma mea manaʻomia.
  2. I le taimi muamua, sa i ai se isi faila tusi faila na faia i luga o le PC server. O lenei e tatau ona kopiina ma tuu i totonu o le pusa ma isi vaega. O le auala pito sili ona faigofie e faia ai lenei mea e ala i le poloaiga.sudo scp username @ host: /etc/openvpn/easy-rsa/keys/ca.crt / etc / openvpn / easy-rsa / keysfea username@ host - le tuatusi o meafaigaluega e faʻaaogaina.
  3. E totoe na o le fatuina o se ki faalilolilo a le tagata lava ia ina ia mafai ai ona fesoʻotaʻi atu i le lumanai. Fai lenei mea e ala i le alu i le faila o teu faamaumauga.cd / etc / openvpn / easy-rsa /.
  4. Ina ia fatuina se faila, faaaoga le poloaiga:

    sudo -i
    # source ./vars
    # build-req Lumpics

    Lumpics i lenei tulaga, le igoa faila o le faila. O le mea na gaosia e tatau ona i ai i le tusi lava e tasi faatasi ma isi ki.

  5. E totoe na o le auina atu o se avanoa avanoa i le masini masini e faʻamaonia ai le moni o lona fesoʻotaʻiga. E faia lenei mea i le fesoasoani o le poloaiga lava e tasi lea na faia ai le download. E tatau ona e ulufalescp /etc/openvpn/easy-rsa/keys/Lumpics.csr username @ host: ~ /fea username@ host - le igoa o le komepiuta e lafo, ma Lumpics.csr - le igoa o le faila ma le ki.
  6. I le PC server, faʻamaonia le ki e ala i./sign-req ~ / Lumpicsfea Lumpics - igoa faila. A maeʻa, ia toe faʻafoʻi le pepasudo scp username @ host: /home/Lumpics.crt / etc / openvpn / easy-rsa / keys.

O le iuga lenei o galuega muamua, o mea uma o totoe o le aumaia lea o OpenVPN lava ia i se tulaga masani ma e mafai ona e amata faʻaaogaina se fesoʻotaʻiga faalilolilo faʻatasi ma se tasi pe sili atu tagata.

Laasaga 4: Faʻatonu OpenVPN

O le taʻiala mulimuli o le a faʻaaoga i le kalani ma le faʻaumau. Matou te fevaevaeaʻi mea uma e tusa ai ma taga ma lapatai e uiga i suiga o masini, o lea e tatau lava ona e mulimuli i faatonuga.

  1. Muamua, faia se faila faila i le PC server e faʻaaoga ai le poloaigazcat /usr/share/doc/openvpn/examples/sample-config-files/server.conf.gz | sudo tee /etc/openvpn/server.conf. Pe a faʻapipiʻi le masini kesi, e tatau foi ona fatuina ese lenei faila.
  2. Faitau tulaga faatauaina. E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le taulaga ma le maliega e tutusa lava ma tulaga masani, ae leai ni isi mea faaopoopo.
  3. Faʻasalalau le faila faʻasolosolo gaosia i le faatonusudo nano /etc/openvpn/server.conf.
  4. O le a tatou le alu i auiliiliga o le suia o tulaga faatauaina uma, talu ai o nisi tulaga o latou taitoatasi, ae o laina laugatasi i le faila e tatau ona i ai, ae o se ata talitutusa e pei o lenei:

    taulaga 1194
    protoudp
    comp-lzo
    mafaufauga
    ca /etc/openvpn/easy-rsa/2.0/keys/ca.crt
    cert /etc/openvpn/easy-rsa/2.0/keys/ca.crt
    dh /etc/openvpn/easy-rsa/2.0/keys/dh2048.pem
    topology subnet
    server 10.8.0.0 255.255.255.0
    peʻafaiff-pool-persist ipp.txt

    A maeʻa suiga uma, faʻasaʻo tulaga ma tapunia le faila.

  5. E faʻamaeʻa le galue ma le 'auʻaunaga. Tuʻu OpenVPN e ala i le faila faʻasolosoloopenvpn /etc/openvpn/server.conf.
  6. O lenei o le a matou amataina masini kiliva. E pei ona uma ona faʻamatalaina, o le faila faila o loʻo i ai iinei, ae o le taimi lenei e le o le afifiina, o lea o le poloaiga o loʻo i lalo:sudo cp /usr/share/doc/openvpn/examples/sample-config-files/client.conf /etc/openvpn/client.conf.
  7. Faʻatoʻa le faila i le auala lava lea e pei ona faʻaalia i luga ma tuʻu laina nei i:

    tagata faʻatau
    mafaufauga
    protoudp
    mamao 194.67.215.125 1194
    fofo-toe maua e le iu
    Nobind
    faʻaauau-ki
    tausisia tun
    ca /etc/openvpn/easy-rsa/keys/ca.crt
    cert /etc/openvpn/easy-rsa/keys/Sergiy.crt
    autu /etc/openvpn/easy-rsa/keys/Sergiy.key
    tls-auth ta.key 1
    comp-lzo
    veape 3
    .

    A maeʻa le faʻasologa, amata OpenVPN:tatalavpn /etc/openvpn/client.conf.

  8. Resitala le aupeʻafaiia mautinoa o loʻo galue le faiga. Faʻatasi ai ma faʻalauiloa ua faʻaalia, e tatau ona i ai se atinaʻe tun0.

Ina ia toe faʻasalalau fefaʻatauaiga ma avanoa avanoa i luga ole Initaneti mo tagata uma o loʻo i luga o le PC server, o le ae manaomia le faʻagaoioia o tulafono o loʻo lisi atu i lalo taʻitoʻatasi.

sysctl -w net.ipv4.ip_forward = 1
iptables-INPUT -p udp --dport 1194 -i TATAU
iptables -O LE FAAOPOOPO -i tun0 -o eth0 -i TATAU
iptables -O LE FAʻAALIGA -i eth0 -o tun0 -i TATAU
iptables -o le nat-POSTROUTING -o le tagata -j MASQUERADE

I le tusiga o lenei aso, na faʻafeiloai oe i le faʻapipiʻiina ma le faʻasalalauga o OpenVPN i luga o le 'auʻaunaga ma le tagata o tausia. Matou te fautuaina oe e faʻalogo i faʻamatalaga o loʻo faʻaalia i "Terminal" ma suʻesuʻe tulafono sese, pe a fai ei ai. O gaioiga faapena o le a fesoasoani e aloese mai nisi faʻafitauli i le fesoʻotaʻiga, aua o le faʻafoega o le faafitauli e puipuia ai le faʻaalia o isi faafitauli e ono tupu.