Foʻia le faafitauli i se amataga umi o le komepiuta


O le faafitauli i se taimi umi i luga o le komepiuta e taatele ma e eseese ona uiga. O lenei mea e mafai ona taula i luga o le tulaga o le faʻaalia o le logo o le gaosi oloa a le tinaboard, ma le tele o taimi ua tolopoina i le amataga o le faiga lava ia - o se lanu uliuli, o se faagasologa uumi i luga o le seevae ma isi faafitauli faapena. I lenei tusiga o le a tatou malamalama ai i mafuaʻaga mo lenei amio a le PC ma mafaufau pe faʻafefea ona faʻaumatia.

PC e liliu mo se taimi umi

O mafuaʻaga uma mo le faʻatuai tele i le amataina o le komepiuta e mafai ona vaevaeina i latou e mafua mai i mea sese a le komipiuta poʻo feeseeseaiga ma i latou na mafua mai i le le saʻo o le faʻaogaina o masini faʻapitoa. I le tele o tulaga, o le polokalama lea e "tuuaia" - avetaavale, talosaga i luga o uta, faʻafouga, faʻapea foi ma le firmware BIOS. O le tele lava o taimi, e tulaʻi mai faafitauli ona o le le lelei poʻo le faʻaogaina o masini - masini, e aofia ai masini fafo, masini puʻe, ma pusa telefoni.

E le gata i lea, o le a tatou talanoa auʻiliʻili e uiga i mafuaʻaga autu, o le a tatou tuʻuina atu auala faʻavaomalo mo le faʻamaʻiina. O auala o le a tuʻuina atu e tusa ai ma le faasologa o laasaga autu o le taʻavale PC.

Mafuaʻaga 1: BIOS

O le "taofi" i lenei laasaga e faailoa mai ai le palota umi o le BIOS ma amataina masini e fesoʻotaʻi i le komepiuta, e masani lava ona faʻamalosi. E tupu lenei mea ona o le leai o se lagolago mo masini i totonu o le numera poo le le saʻo.

Faataitaiga 1:

Ua e faʻapipiʻi se puʻe fou i totonu o le polokalama, ma ua maeʻa ona amata le pisa tele o le PC, ma i le POST faʻavae pe a maeʻa ona faʻaalia le logo o le motherboard. O lona uiga e le mafai e le BIOS ona fuafua le faatulagaga ole masini. O le a sau le download, ae pe a uma le taimi e manaʻomia mo le suʻega.

Na o le pau lava le auala o le faafouina o le firmware BIOS.

Faitau atili: Faʻafouina le BIOS i luga o le komepiuta

Faataitaiga 2:

Ua e faʻatauina se motherboard faʻaaoga. I lenei tulaga, atonu ei ai se faʻafitauli i tulaga o le BIOS. Afai na suia e le tagata faaaoga muamua laina mo lona faiga, mo se faʻataʻitaʻiga, na ia faʻapipiʻiina le pulou i totonu o se laina RAID, ona amata loa lea o le ai ai ni tuai tetele mo le mafuaʻaga lava e tasi - o se palota umi ma taumafai e saili mo masini ua misi.

O le fofo o le aumaia lea o le BIOS i le "falegaosi" setete.

Faitau atili: Faʻafefea ona toe faʻavaeina le BIOS settings

Mafuaaga 2: Avetaavale

O le isi laasaga o le "lapoa" e sosoo ai o le faʻalauiloaina o avetaavale masini. Afai latou te le o toe i ai, ona mafai ai lea ona vave tolopo. E faapitoa lava lenei mea i le polokalama faʻapipiʻi mo ni mea taua, mo se faʻataʻitaʻiga, o se kaseti. O le fofo o le a faʻaleleia uma avetaavale i luga o le komepiuta. O le auala sili ona talafeagai o le faʻaaogaina lea o se polokalama faʻapitoa, e pei o le DriverPack Solution, ae e mafai foi ona e faia i meafaigaluega.

Faitau atili: Faʻafefea ona faʻaleleia avetaavale

Mafuaaga 3: Talosaga amata

O se tasi o mea e aʻafia ai le saoasaoa o le faʻalauiloaina o le polokalama o polokalame ia e faʻatulagaina e toe faʻaleleia pe a amata le OS. O latou fuainumera ma uiga e aʻafia ai le taimi e manaʻomia e alu ai mai le lau loka ile laulau. O nei polokalame e aofia ai avetaavale masini tautaua e pei o masini, fetuutuunai, ma isi na faʻapipiʻiina e polokalame emulator, mo se faʻataʻitaʻiga, Daemon Tools Lite.

Ina ia faatelevaveina le amataina o le polokalama i lenei laasaga, e tatau ona e siaki po o fea talosaga ma tautua ua resitaraina i luga o le taʻavale, ma aveese pe faʻasaʻo mea le talafeagai. E i ai isi vaega e taua le taulaʻi i ai.

Faʻamatalaga: Faʻafefea ona faʻavave le utaina o le Windows 10, Windows 7

Mo faʻamatalaga malulu ma faʻasolosolo, e tatau ona tuʻu na o na mea e masani ona e faʻaaogāina pe aofia ai naʻo pe a manaʻomia.

Faitau atili: Faʻapefea ona faʻaaoga meafaigaluega a le DAEMON

Tolopoina le uta

I le tautalagia o le faʻatulagaina o le faʻatauina, o lona uiga o se faʻalapotopotoga lea o poloketi e faʻalagolago i le faʻatagaina, mai le manatu o le tagata faʻapitoa, amataga amata, amata i sina taimi mulimuli ane nai lo le faiga lava ia. I le le mafai, Windows e faʻagasolo uma talosaga i le taimi e tasi, o ona gaogao o loʻo i totonu o le Faʻamatalaga amata poʻo o latou ki o loʻo faamau i totonu o se faila faapitoa. O lenei mea e maua ai se faʻalauteleina o punaoa faʻaleaoaoga ma e oʻo atu ai i se taimi umi.

E tasi le togafiti e mafai ai e oe muamua ona faʻapipiʻiina le tino, ma na o le taimi lava e faʻatautaia le polokalama faʻapitoa. Faʻaaogaina o tatou fuafuaga o le a fesoasoani ia i tatou "Faʻatulagaga o Task"fausiaina i faamalama.

  1. Aʻo leʻi faʻatūina se faʻafesoʻotaʻiga e leʻi tuʻuina atu mo soʻo se polokalama, e tatau ona muamua aveeseina mai le taʻavale (tagaʻi i tusiga i luga o le faʻatauina o le saoasaoa i luga ole siata o loʻo i luga).
  2. Matou te amataina le lisi e ala i le taina o le poloaiga ile laina Taumafai (Manumalo + R).

    taskschd.msc

    E mafai foi ona maua i le vaega "Pulega" "Lisi Pulea".

  3. Ina ia mafai ona vave maua avanoa i galuega o le a tatou faia nei, e sili atu le tuʻuina i totonu o se isi pusa. Ina ia faia lenei mea, kiliki i le vaega "Faletusi o Task Scheduler" ma i le taumatau filifili le mea "Fausia le Foliga".

    Matou te tuuina atu le igoa, mo se faataitaiga, "AutoStart" ma tulei Ok.

  4. Kiliki i le pusa fou ma fai se galuega faigofie.

  5. Matou te tuʻuina atu le igoa o le galuega ma, pe a manaʻomia, ia faia se faʻamatalaga. Matou te fetaomi atu "Lisi".

  6. I le isi faʻamalama, liliu i le parakalafa "Pe a e ulufale i Windows".

  7. O iinei tatou te tuua ai le tau le aoga.

  8. Toto "Iloiloga" ma maua le faila faila o le polokalama e manaʻomia. A maeʻa le kiliki "Lisi".

  9. I le faamalama mulimuli, siaki laina ma kiliki "Fai".

  10. Faalua ona kiliki i le galuega i le lisi.

  11. I le faamalama o meatotino ua tatala, alu i le lisi "Faʻateleina" ma, i le itu, kiliki-lua e tatala ai le faatonu.

  12. Siaki le pusa i autafa o le mea "Faataatia ese" ma filifili le vaitaimi i le lisi pa'ū. O le filifiliga e laʻititi, ae o loʻo i ai se auala e suia ai le taua ia oe lava e ala i le faʻatonutonu saʻo o le faila faila, lea o le a matou talanoa i ai mulimuli ane.

  13. 14. Pātini Ok tapuni uma faamalama.

Ina ia mafai ona e faʻatagaina le faila faila, e tatau ona e faʻasua muamua mai le faʻasologa.

  1. Filifili se galuega i le lisi ma kiliki le ki "Fafo atu".

  2. E le mafai ona suia le igoa o le faila, e tatau ona e filifilia le nofoaga i luga ole disk ma kiliki "Faasaoina".

  3. Tatala le pepa na maua i totonu o le faatonu Notepad ++ (e le o se pusa masani masani, e taua lenei) ma maua le laina i le code

    PT15M

    O fea 15M - o le tatou filifiliga tolopo le vaeluaga i minute. O lenei e mafai ona e setiina se numera tele.

  4. O le isi itu taua, o le le mafai, o polokalama na faʻalauiloaina i lenei auala ua tuʻuina atu i ai le maualalo o le faamuamua mo le avanoa i punaoa gaosiga. I le anotusi o lenei pepa, o le parakalafa e mafai ona aoga mai 0 agai i luga 10fea 0 - faʻamuamua taimi, o lona uiga, maualuga, ma 10 - sili ona maualalo. "Faʻatonu" faatonuina le tau 7. Lisi laina:

    7

    Afai e amata le polokalame e le o se mea e sili ona faigata i punaoa faʻalapotopotoga, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻaaogaina o mea aoga, paneli ma faʻamalosi mo le puleaina o faʻasologa o isi tusi talosaga, faʻaliliu ma isi polokalama faʻapipiʻi i tua, e mafai ona e alu ese mai le tau aoga. Afai o se masini komepiuta po o se isi polokalama mamana o loʻo galue malosi i le vaʻa vaʻaia, e manaʻomia ai le avanoa tele i le RAM ma le tele o le taimi ole CPU, ona tatau ai lea ona faʻateleina lona tulaga faamuamua 6 agai i luga 4. Luga e le aoga, aua e ono i ai ni toilalo i le faiga faʻaogaina.

  5. Faasaoina le pepa i se auala puupuu FMTL + S ma tapuni le faatonu.
  6. Aveese le galuega mai "Faʻatonu".

  7. O lenei kiliki i luga o le mea "Galuega Faʻatusa"maua la matou faila ma kiliki "Tatala".

  8. O le faamalama o meatotino o le a otometi lava ona tatalaina, lea e mafai ona e siakiina pe ua faʻaolaina le vaitaimi ua matou seti ai. E mafai ona faia lenei mea i luga o le faʻamau lava lea. "Faʻateleina" (vaai luga).

Mafuaaga 4: Faʻafouina

O le tele o taimi, talu ai ona o le palasi o le natura po o le leai o se taimi, matou te le amanaia fautuaga a polokalama ma le OS e toe amataina pe a maeʻa ona toe faʻafouina pe faʻaaogaina soʻo se gaioiga. A toe toe faʻafouina le faiga, faila, faila o le resitala ma faʻamaufaʻailogaina e solo. Afai ei ai le tele o ia gaioiga i le laasaga, o lona uiga, ua tatou mumusu e toe faʻaleleia le tele o taimi, ona oʻo lea i le isi taimi e faʻaaogaina ai le komepiuta, e mafai e Windows ona "mafaufau faalua" mo se taimi umi. I nisi tulaga, e oʻo lava mo ni nai minute. Afai e te le onosai ma faʻamalosi le polokalama e toe amata, o le a amata loa lenei faagasologa.

O le fofo i lenei mea e tasi: faatalitali ma le onosai mo luga o le laulau. Ina ia siaki, e tatau ona e toe faia se toe faʻafou ma, pe afai e toe fai le mea, e tatau ona e alu e suʻe ma faʻaaoga isi mafuaaga.

Mafuaaga 5: Uʻamea

O le leai o se masini komepiuta o le komepiuta e mafai foi ona afaina ai le taimi o lona aofia ai. Muamua lava, o le aofaʻiga lenei o le RAM lea e alu ai faʻamaumauga talafeagai i totonu o le pusa. Afai e le lava le avanoa, ona i ai lea o se fegalegaleaiga malosi ma le faila malo. O le mea mulimuli, e pei o le pusa o le PC lemu, faʻagesegese le faʻaogaina atili o le polokalama.

Tuʻua - faʻaopoopo nisi faʻaopoopoga faʻaoga.

Tagai foi:
Auala e filifili ai RAM
O mafuaʻaga mo le paʻu i le PC ma le aveesea

Ae mo le disiki malo, o faʻamaumauga patino o loʻo tusia ma le tusitusi i totonu o laupepa le tumau. Afai e le lava le avanoa avanoa, o le ai ai ni tolopo ma ni toilalo. Siaki ia iloa pe ua tumu lau pu. E tatau ona le itiiti ifo ma le 10, ma e sili atu i le 15% o le avanoa mama.

Faʻamaʻa le disk mai faʻamatalaga le talafeagai e fesoasoani i le polokalama CCleaner, i totonu o le faʻamaumauga o loʻo i ai meafaigaluega mo le aveeseina o faila faila ma ki le resitala, ma o loʻo i ai foi le avanoa e aveese ai polokalama le faʻaaogaina ma le amataina o le amataga.

Faitau atili: Faʻapefea ona faʻaaoga le CCleaner

O le tele o le saoasaoa o le download o le a fesoasoani e sui le HDD i luga o se taʻavale malo-malo.

Faʻamatalaga auiliili:
O le a le eseesega i le SSD ma le HDD?
O le fea SSD e alu e filifili mo se komepiuta
Faʻafefea ona tuʻuina atu le masini mai le komipiuta i SSD

O se tulaga faʻapitoa i le komepiuta

O le mafuaʻaga o le faʻatupuina o le faʻaaogaina o nisi komipiuta o loʻo i luga o le lua ata kata ua fausia mai le Intel ma e manino mai le ULPS tekonolosi (Ultra-Low Power State). Faatasi ai ma lana fesoasoani, o le alatele ma le aofaʻiga o le faʻaaogaina o le vitio vitio e le o faʻaaogaina ua faʻaitiitia. E pei lava o taimi uma, o faʻaleleiga e eseese i la latou manatu e le o taimi uma e foliga mai ai. I la matou mataupu, o lenei filifiliga, pe afai e mafai (o le mea lea e le mafai ona tupu), e mafai ona taʻitaʻia i le lanu uliuli pe a amata le komepiuta. A maeʻa sina taimi, e tupu pea le download, ae e leʻo le masani.

E faigofie le fofo - faʻafaigofie ULPS. E faia lea mea i le suʻetusi resitala.

  1. Amata le faatonu i le poloaiga na tusia i le laina Taumafai (Manumalo + R).

    faʻatonutonu

  2. Alu i le lisi Faʻamata - Saili.

  3. O iinei tatou te ulufale ai i le taua i le fanua:

    EnableULPS

    Tuu se siaki i luma "Igoa Igoa" ma tulei "Suʻe le isi".

  4. Faalua faalua i luga o le autu na maua ma i le fanua "Taua" nai lo "1" tusi "0" e aunoa ma ni upusii. Matou te fetaomi atu Ok.

  5. O loʻo matou sailia isi vaega ma le ki F3 ma taʻitasi le toe faia o laasaga e suia ai le tau. A maeʻa le sailiga suʻesuʻe ona faʻaalia se savali "Suʻeina Suʻe Resitara", e mafai ona toe faʻafouina le komepiuta. O le faafitauli e le tatau ona toe aliali mai, seivagana ua mafua mai i nisi mafuaaga.

Faamolemole ia matau o le amataga o le sailiga o se faamaufaailoga e faamamafaina. "Komipiuta"a leai, e le mafai e le faatonu ona maua ia ki o loʻo i vaega i le pito i luga o le lisi.

Faaiuga

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le autu o le faʻagasolo le suia o PC e matua lautele lava. E i ai ni nai mafuaaga mo lenei amio o le tino, ae e faigofie lava ona aveesea. Tasi le fautuaga: ae e te leʻi amataina se faʻafitauli, fuafua pe moni. I le tele lava o tulaga, tatou te fuafuaina le saoasaoa o le siiina, taialaina e o latou lava lagona taua. Aua neʻi vave alu atu i le taua - atonu o se mea le tumau lea (mafuaʻaga numera 4). O le fofoina o le faafitauli i se amataga vave o le komepiuta e tatau ona tatau pe afai o le taimi faatalitali atonu o taʻu mai ia i tatou nisi o faafitauli. Ina ia aloese mai na faʻafitauli, e mafai ona faʻafouina pea oe avetaavale, faʻapea foʻi ma mea o loʻo i ai i le faasologa o le amataina ma le masini komepiuta.