Polokalame Microsoft Excel: faʻapipiʻiina se laina i luga o se laupepa

A o galue i Excel ma se seti umi o faʻamaumauga ma se numera tele o laina, e le faigofie le aʻe i luga i le ulutala i taimi taʻitasi e vaʻai ai i tulaga taua o laina i totonu o sela. Ae, i Excel o loʻo i ai se avanoa e faʻapipiʻi ai le pito i luga. I lenei tulaga, e tusa lava po o le a le mamao e te taʻalo ai faʻamatalaga i lalo, o le laina pito i luga o le a tumau i luga o le lau. Sei o tatou mafaufau pe faʻafefea ona faaleleia le pito i luga i Microsoft Excel.

Faʻasologa pito i luga

E ui o lea, o le a tatou iloiloina pe faʻafefea ona faʻaoga se laina faʻamaumauga e faʻaaoga ai le faʻataʻitaʻiga a Microsoft Excel 2010, ae o le algorithm na faʻamatala mai e tatou e talafeagai mo le faia o lenei gaioiga i isi lomiga faʻaonapo nei o lenei talosaga.

Ina ia mafai ona faaleleia le laina pito i luga, alu i le "View" tab. I luga o le lipine i le "Matapiuta" meafaigaluega poloka, kiliki i le "Nofoaga Puipuia". Mai le lisi o loʻo faʻaalia, filifili le tulaga "Faʻamau le laina pito i luga."

A maeʻa lena, e tusa lava pe filifili e alu ifo i le pito i lalo o le faʻamaumauga faʻatasi ma se numera tele o laina, o le laina pito i luga ma le igoa o le faʻamatalaga o le ai ai pea i luma o ou mata.

Ae, afai o le ulutala e aofia ai le sili atu ma le tasi le laina, o lona uiga, i lenei tulaga, o le auala o loʻo faʻasaga i luga o le laina i luga o le a le aoga. E tatau ona tatou faia le taʻaloga e ala i le "Nofoaga Faʻasaʻo", lea ua uma ona talanoaina i luga, ae i le taimi lava e tasi, aua nei filifili le filifili o le "Faʻasaʻo le laina pito i luga", ae o le "Nofoaga Faʻamau," i le filifilia muamua o le pito i lalo i lalo o le taula.

Loto le laina pito i luga

E faigofie foʻi le faʻamaonia o le laina pito i luga. Toe fai, kiliki le ki "Nofoaga faʻamaonia", ma mai le lisi o loʻo aliali mai, filifili le tulaga "Aveʻese nofoaga e faʻamau ai".

A maeʻa lenei mea, o le laina pito i luga o le a taʻe, ma o faʻamaumauga o le laulau o le a faʻaaogaina masani.

Faʻamauina poʻo le faʻamauina o le pito i luga i le Microsoft Excel e faigofie. E sili atu ona faigata le faʻapipiʻiina o le ulutala faʻamaumauga, e aofia ai le tele o laina, ae le o se mea faʻapitoa.