E faʻafefea ona susunuina se ola CD e moli ai le uila

O le CD CD o se meafaigaluega lelei mo le faʻapipiʻiina o faafitauli komepiuta, togafitiga o faʻamaʻi, suʻesuʻeina o mea leaga (e aofia ai meafaigaluega), faʻapea foi ma se tasi o auala e taumafai ai le faʻaogaina o le polokalama e aunoa ma le tuʻuina i luga o se PC. I le avea ai o se tulafono, o tufatufaina CD e tufatufaina o se ata ISO mo le susunuina i se disc, ae e faigofie lava ona e susunuina se ata CD Live i se komepiuta flash USB, ma maua mai ai se Live USB.

E ui i le mea moni e faapea o se faiga e faigofie tele, e mafai lava ona faʻalauteleina fesili i le va o tagata faʻaoga, talu ai o masani masani o le fatuina o se masini komepiuta USB puʻe ma Windows e masani lava e le talafeagai iinei. I totonu o lenei tusi lesona - tele auala e susunuina ai se CD ola i USB, faʻapea foi pe faʻapefea ona tuʻuina ata i luga o le taʻavale e tasi i le taimi e tasi.

Fausiaina o le USB Uila ma WinSetupFromUSB

WinSetupFromUSB o se tasi o mea e sili ona ou fiafia i ai: o mea uma lava e ono manaʻomia e te faia ai se masini komepiuta pulou USB ma toetoe lava o mea uma.

Faatasi ai ma lana fesoasoani, e mafai ona e susunuina se ata ISO o se CD ola i se USB (po o ni ata foi, faatasi ai ma se lisi o filifiliga i le va oi latou pe a tulaʻi), ae o le ae manaomia le malamalama ma le malamalama i nisi o nuances, lea o le a ou taʻuina atu ia te oe.

O le eseesega pito sili ona taua pe a faamauina se Windows tufatufaina masani ma le CD ola i le eseesega i le va o uta o loʻo faʻaaogaina. Masalo, o le a ou le alu i auiliiliga, ae ia na o le matauina o le tele o ata taave mo le sailia, siakiina ma faasaʻo faafitauli tau komipiuta ua fausia e faaaoga ai le bootloader GRUB4DOS, ae peitai o loo i ai isi filifiliga, mo se faataitaiga, mo ata o le Windows PE (Windows Live CD ).

I se faapuupuuga, faʻaaogaina le WInSetupFromUSB polokalama e tusia ai se CD ola i se kilipa flash USB e pei o lenei:

  1. E te filifilia lau kiliaina USB i le lisi ma siaki "Faʻapipiʻi le ata i le FBinst" (pe a oe tusia ni ata i lenei puʻe e faʻaaoga lenei polokalame mo le taimi muamua).
  2. Siaki le ituaiga o ata e faaopoopo ma taʻu le ala i le ata. E faʻapefea ona iloa le ituaiga o ata? Afai i totonu o le anotusi, i le aʻa, oe vaai i le boot.ini faila poo bootmgr - e foliga mai o le Windows PE (poʻo le tufatufaina o Windows), e te vaʻai i faila i igoa syslinux - filifili mea e fetaui pe a iai menu.lst ma grldr - GRUB4DOS. Afai e leai se filifiliga e talafeagai, taumafai GRUB4DOS (mo se faʻataʻitaʻiga, mo Kaspersky Rescue Disk 10).
  3. Faasolo le "Go" button ma faatalitali mo faila e tusi i le ave.

E iai foʻi aʻu faʻamatalaga auiliili i luga o WinSetupFromUSB (e aofia ai le vitio), o loʻo manino lava le faʻaalia o lenei polokalama.

Faaaogaina o le UltraISO

Mai toetoe o soʻo se ata ISO mai le CD Live, e mafai ona e faia se pulou pulou flash flash e faʻaaoga ai le UltraISO polokalama.

O le faʻamaumauga e faigofie lava - ia na o le tatalaina o lenei ata i le polokalama ma filifili le filifiliga "Ata vaivai le ata" i le "Amata", ona filifili lea o le kilipa USB mo le pueina. E sili atu i lenei mea: O le UltraISO bootable USB flash drive (e ui lava o loʻo tuʻuina atu faatonuga mo le Windows 8.1, o le faʻataʻitaʻiga e tutusa lelei lava).

Fufulu Live CD i le USB i isi auala.

Toeitiiti lava o "CD aloaia" CD ola i luga o le upega tafaʻilagi a le tagata faufautua sa i ai ona lava faʻatonuga mo le tusiaina i se masini komepiuta USB, faʻapea foʻi ona lava mea aoga mo lenei mea, mo se faʻataʻitaʻiga, mo Kaspersky - o Kaspersky Rescue Disk Maker. O nisi taimi e sili atu le faʻaaogaina (mo se faʻataʻitaʻiga, pe a tusia e ala i WinSetupFromUSB, o le ata ua faʻamaonia e le masani ona galue lelei).

E tutusa foi, mo CD CD i le tagata lava ia, i nofoaga e te siiina ai i latou, e toetoe lava o taimi uma o faʻamatalaga auiliili e mafai ai e oe vave ona maua le ata manaʻomia i le USB. I le tele o tulaga, ia fetaui lelei polokalame eseese e fatuina ai se taavavale lele.

Ma le mea mulimuli, o nisi o nei ISO ua amata ona maua le lagolago mo EFI download, ma i se taimi lata mai, ou te manatu o le toatele oi latou o le a lagolagoina, ma mo lea tulaga, e masani lava ona na o le na ona faaliliu atu o mea o le ata i se komepiuta USB faatasi ai ma le polokalama FAT32 e amata mai .