Polokalama mo le fatuina o ata faʻasolo


O le faʻatauina o se komipiuta fou, e masani ona faʻafesoʻotaʻi e le tagata faʻafaigofie le faʻafitauli o le faʻapipiʻiina o se masini komepiuta i luga, download ma faʻapipiʻi polokalama talafeagai, faʻapea foʻi ma le faʻafeiloaʻi o faʻamatalaga patino. E mafai ona e lafoaʻia lenei laasaga pe afai e te faʻaaogaina le OS meafaigaluega e faʻafeiloaʻi atu i se isi komepiuta. O le isi, tatou te tilotilo i foliga o le vaʻaia o le Windows 10 i le isi masini.

Faʻafefea ona tuʻuina atu le Windows 10 i le isi PC

O se tasi o suiga fou o le "toeselau" o le faʻamaoniaina lea o le faiga faʻaogaina i se seti o vaega o meafaigaluega, o le mea lea e le lava ai le fatuina o se kopi kopi ma le faʻaaogaina i se isi faiga. O le faʻatulagaga e aofia ai ni vaega:

  • Faʻalauiloa faʻatalatalanoaga;
  • Faʻaseseina le faʻaoga mai le meafaigaluega;
  • Faʻatuina o se ata ma se faʻamaumauga;
  • Faʻaleleia o faʻamaumauga i se masini fou.

Tatou o le faasologa.

Laasaga 1: Fausiaina o le aufaasālalau faʻamalosi

O lenei laasaga o se tasi lea o mea pito i sili ona taua, talu ai o loʻo manaʻomia le aufaasālalau faʻapitoa e faʻapipiʻi le ata o le tino. E tele polokalame mo Windows e mafai ai e oe ona ausia lau sini. O le a tatou le mafaufau i ni fofo faʻapitoa mo le vaega o pisinisi, o la latou galuega e le mafaitaulia mo i tatou, ae o mea laiti e pei o le AOMEI Backupper Standard o le a tonu lena.

Faʻasaʻo le AOMEI Faʻapipiʻi Autu

  1. A maeʻa le tusi talosaga, alu i le vaega autu autu. "Meafaigaluega"lea kiliki i le vaega "Fatufatu faʻatalatalanoaga faʻasalalau".
  2. I le amataga o le foafoaga, siaki le pusa. "Windows PE" ma kiliki "Lisi".
  3. Lenei, o le filifiliga e faalagolago i le ituaiga BIOS ua faʻapipiʻiina i luga o le komipiuta i le mea e te fuafua ai e tuʻuina atu le polokalama. Afai e seti i le masani, filifili "Fausia fatuga faʻapipiʻi fatuga"i le tulaga o UEFI BIOS, filifili le filifiliga talafeagai. O le siaki mai le mea mulimuli i totonu o le Faʻasalalau tulaga e le mafai ona aveesea, ia faʻaaoga le ki "Lisi" ia faaauau.
  4. Lenei, filifili le aufaasālalau mo le Faʻaola Ola: faʻamatalaga vaʻaia, lelalauli flash flash poʻo se nofoaga patino ile HDD. Siaki le filifiliga e te manaʻo ai ma kiliki "Lisi" ia faaauau.
  5. Faatali seiloga e fatuina le faʻamaumauga (e faalagolago i le numera o talosaga faʻapipiʻi, atonu e umi se taimi) ma kiliki "Faauma" e faʻatumu ai le faʻatinoga.

Vaega 2: Faʻateleina le faʻaoga mai le meafaigaluega

O se laasaga taua e tasi o le aveesea lea o le OS mai masini, lea o le a mautinoa ai le faʻaaogaina masani o le faʻamaumauga (mo faʻamatalaga, vaʻai i le isi vaega o le tusiga). O lenei galuega o le a fesoasoani ia i matou e faʻatino le faʻaaogaina o Sysprep, o se tasi o mea faigaluega a le Windows. O le faʻatinoga mo le faʻaaogaina o lenei polokalama e foliga tutusa mo ituaiga uma o "faamalama", ma ua uma ona tatou toe iloiloina i se isi tusitusiga.

Faitau atili: Le faʻamalo le Windows mai masini e faʻaaoga ai le Sysprep aoga

Vaega 3: Fausia o se faʻamaumauga e le faʻapipiʻiina OS

I lenei laasaga, matou te toe manaʻomia le AOMEI Backupper. Ioe, e mafai ona e faʻaaogaina soʻo se isi lava talosaga mo le fatuina o kopi kopi - latou te galulue i luga o le mataupu faavae lava e tasi, e ese mai i le atinaʻe ma nisi avanoa avanoa.

  1. Sue le polokalama, alu i le lisi "Lagolago" ma kiliki i le filifiliga "Faiga Faʻavae".
  2. I le taimi nei, e tatau ona e filifilia le pu lea e faʻaoga ai le polokalama - e ala i le le mafai C: .
  3. Ma le isi i le faamalama lava e tasi, faʻamautinoa le nofoaga o le mea na faia. I le tulaga o le fesiitaiga o le polokalama faatasi ai ma le HDD, e mafai ona e filifilia soʻo se masini komepiuta. Afai ua fuafuaina le fesiitaiga mo se taavale ma se tietiega fou, e lelei le faʻaaogaina o se volumetric flash drive poʻo se taʻavale USB fafo. Faia o le mea sao, kiliki "Lisi".

Faatali mo le faʻatulagaga o le faʻatulagaina (ia toe faʻatulagaina le taimi e faʻalagolago i le aofaʻi o faʻamatalaga faʻamatalaga), ma alu i le isi laasaga.

Vaega 4: Faʻatupeina le Backup

O le vaega mulimuli o le taualumaga e le faigata foi. Naʻo le faʻamaumauga laveaʻi - e manaʻomia le faʻafesoʻotaʻi o se komepiuta komepiuta i se masini e le mafai ona faʻalavelaveina, ma se komepiuta i se tau, talu ai o le malosiaga i le taimi o le faʻapipiʻiina o se faʻamaumauga e mafai ona oʻo atu ai i le toilalo.

  1. I luga o le komepiuta PC poo le komepiuta, seti le taaʻaleʻa mai se CD poʻo le flash flash drive, ona faʻafesoʻotaʻi lea o le aufaasālalau puʻeina na matou fatuina i le Laasaga 1. Liliu le komepiuta - o le AOMEI Backupper e tatau ona utaina. Faʻafesoʻotaʻi faʻasalalauga faʻamaumauga i le masini.
  2. I le talosaga, alu i le vaega. "Toe faʻafoʻisia". Faaaoga le faamau "Ala"ia faʻamaoti le nofoaga o le faʻamaumauga.

    I le isi savali na o le kiliki "Ioe".
  3. I le faamalama "Toe faʻafoʻisia" O le tulaga o le a tulaʻi mai ma le faʻamaumauga e faʻatupeina i le polokalama. Filifili, ona siaki lea o le pusa "Toe faʻafoisia polokalama i isi nofoaga" ma lolomiina "Lisi".
  4. O le isi, siaki suiga i le faailoga lea o le a aumaia ai le toe faʻaleleia mai le ata, ma kiliki "Amata Toe Faʻafoʻisia" e amata ai le faʻatinoina o le faʻatonuga.

    Atonu e te manaʻomia le suia o le lapisi o le vaeluaina - o se laasaga talafeagai lea i le mataupu pe a oʻo le tele o le faʻasologa e sili atu nai lo le vaega o le vaega. Afai o se taʻavale malo-setete ua tuʻu ese i luga o se komipiuta fou, ua fautuaina e faʻagaoioia le filifiliga "Faʻatonu vaega e faʻamautinoa mo SSD".
  5. Faatali mo le talosaga e toe faʻaleleia le polokalama mai le ata filifilia. I le faaiuga o le taotoga, o le a toe faʻafouina le komepiuta, ma o le ae mauaina lau polokalama ma ia lava talosaga ma faʻamaumauga.

Faaiuga

O le faʻagasologa o le fesiitaiina o le Windows 10 i le isi komepiuta e le manaʻomia ai ni tomai patino, e oʻo lava i se tagata e le o malamalama i ai e taulimaina.