Aisea e vevela ai le komepiuta?

O le vevelaina ma le faʻamalosi o le komepiuta poʻo le komepiuta o se mea masani. A oʻo mai se faʻafitauli i le taumafanafana, e faigofie ona faʻamatalaina i le maualuga o le vevela i le potu. Ae o le tele lava o faafitauli i le vevela e le faalagolago i le vaitau, ona tatau ai lea ona iloa pe aisea ua matua vevela ai le komepiuta.

O le anotusi

  • Faʻafefe o le pefu
  • Totoina o le paʻu vevela
  • Mea vaivai pe le lelei le faʻaleleia
  • E tele faʻamatalaga tatala ma tusi faʻatino

Faʻafefe o le pefu

O le aveeseina o le pefu mai le vaega autu o le gaioiga o le vaega autu lea e mafua ai le solia o le amio mama ma le faateleina o le vevela o se kata vitio po o se disiti malo. O le komepiuta e amata ona "tautau", ei ai le tuai i le leo, o le suiga i se isi nofoaga e umi se umi.

Folau komepiuta e fetaui ma soo se: o le fausiaina ma le ata

Mo le faamamaina lautele o le masini, e te manaʻomia se fufulu mama ma se pusa vaiti ma se pulumu vaivai. A uma ona motusia le masini mai le eletise eletise, e tatau ona aveese le ufiufi o le vaega o le iunite, ma le faaeteete masini vai.

O laʻau o le tagata e faʻaleleia le tino, o le masini suauu ma laupapa uma o loʻo faʻapipiʻiina ma le faʻamamaina lelei i se pulumu. E leai se mea e mafai ai ona faʻaaoga vai vai ma vai faʻamama.

Toe fai le sauniga faʻamamaina ia le itiiti ifo ile ono masina.

Totoina o le paʻu vevela

Ina ia faʻaleleia le maualuga o le vevela i totonu o se komepiuta, e faʻaaogaina se vailaʻau vailaʻau - gaʻo faʻavave, lea e faʻaaogaina i le pito i luga o le laupapa telefoni. I le aluga o taimi, e paʻu ese ma leiloloa le mafai ona puipuia vaega faakomepiuta mai le vevela.

E faʻaaogaina ma le faʻaeteete le faʻaaogaina o le suauu ina ia aua neʻi faʻafefeteina isi vaega faakomepiuta.

Ina ia suia le paʻu faʻafefe, o le tino o le iunite o le a le faʻaaogaina - aveese le puipui, vavae ese le tagata. I le ogatotonu o le masini o loʻo i ai se paʻu uʻamea, lea e mafai ona e maua ai toega o le paʻu vevela. Ina ia aveeseina, o le ae manaʻomia se sipuni laʻititi sina susu i le ava malosi.

O le faʻatinoga mo le faʻaaogaina o se vaega fou e faapenei:

  1. Mai se pusa i luga o le mama mama o le gaioiga ma le kata vitio, toso ese le paʻu - pe o foliga o se matāua, poʻo se mea manifinifi i le ogatotonu o le pu. Aua nei faatagaina le tele o le vevela vevela e sili atu le mamafa.
  2. E mafai ona e faʻapipiʻi le paʻu i luga o le luga ma se pepa palasitika.
  3. A maeʻa le faʻatinoga, faʻapipiʻi uma vaega i le nofoaga.

Mea vaivai pe le lelei le faʻaleleia

A filifilia se tagata e faʻaleleia le komepiuta, muamua lava e tatau ona e suʻesuʻe ma le totoa uiga uma o lau lava PC.

O le masini faʻapipiʻi ua faʻapipiʻiina ma se fale malulu - tagata faʻaola. Afai e le manuia le komepiuta, o le faʻaogaina o le komepiuta e ono aʻafia - faʻafefe tumau e mafai ona oʻo atu ai i le ogaoga. Afai e faʻapipiʻi le faʻaleleia o le manava i totonu o le komepiuta, ona lelei lea ona suia i se ata faʻaonapo nei. O le faʻailoga muamua o le tagata e le o faigaluega o le le lava lea o le leo o le leo mai le fesuiaʻiga o le taua.

Mo le toe faʻafouina o le tino malulu, e tatau ona aveese le tagata mai le iunite. O le tele o taimi, e faʻapipiʻiina i le radiator ma faʻapipiʻi faapitoa ma aveese lelei. O se vaega fou e tatau ona faʻapipiʻi i le nofoaga tuai ma faʻapipiʻi le tapuni. I le tulaga o le le lava o le fesuiaiga o fua, e le o le sui, ae o le lubrication o tagata paʻi e mafai ona fesoasoani. E masani lava o lenei faʻatinoga e faʻatinoina i le taimi e tasi ma le faʻamamaina o le iunite.

E tele faʻamatalaga tatala ma tusi faʻatino

Pe a faʻafeololo ma faʻaaogaina le komepiuta, e tatau ona e mautinoa o le masini e le mamafa tele i polokalama tele. Vitio, tusitala ata, taaloga i le initaneti, Scype - afai o nei mea uma e tatala i le taimi e tasi, e le mafai e le komepiuta poʻo le komepiuta ona tatalia le avega ma vavae ese.

E mafai e le tagata faʻaoga ona faigofie ona iloa le auala e amata ai ona galue lemu le komepiuta i le amataina o le komepiuta.

Ina ia toe faʻaleleia le faʻaogaina masani masani, e te manaʻomia:

  • ia mautinoa pe afai e te liliuina le komepiuta e le amataina polokalame faaopoopo, tuu le polokalama - masini antivirus, avetaavale ma faila e manaʻomia mo le galuega;
  • faaaoga le sili atu i le lua poʻo le tolu laupepa galuega i le tasi masini komepiuta;
  • aua le maimoa i le sili atu ma le tasi vitio;
  • pe afai e le talafeagai, tapunia e leʻo faʻaaogaina "mamafa" polokalama.

Aʻo le i fuafuaina le mafuaʻaga e faʻaauau ai pea ona faʻaogaina le gaosi, e tatau ona siaki le lelei o le komepiuta. E le tatau ona sopo i luga o mea e faʻaaogaina ai le faʻaaogaina o ni mea puipui.

O le faʻaaogāina o se komepiuta faʻapipiʻi i luga o se moega poʻo le sofa e mautinoa lava e faigofie, ae o le eleele malulu e taofia ai le vevela o le vevela vevela, ma e masini le masini.

Afai e faigata i le tagata faʻaaoga ona fuafua le mafuaaga tonu mo le faʻaaogaina o komepiuta, e fautuaina e faʻafesoʻotaʻi se matai atamai. O le a fesoasoani le enisinia o auaunaga e faʻavae le "suʻesuʻega", pe a manaʻomia, e sui ai vaega talafeagai.