Faʻafefea ona aveese le pisa i Sony Vegas?

I aso nei, soʻo se faiga faʻagaoioiga e le o mafaufauina ua uma ona sosola, pe afai e le i ai se faʻaoga tele-faʻaaogaina. E faapena foi Linux. I le amataga o le OS sa na o le tolu ni fuʻa iloga o loʻo pulea ai aia tatau a tagata taʻitoʻatasi taʻitasi, o le faitau, tusitusi ma le faʻatonuina saʻo. Ae ui i lea, ina ua mavae sina taimi, na iloa ai e le au atinaʻe e le lava lea mea ma faia vaega faapitoa o tagata faʻaogaina lenei OS. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, o le tele o tagata e mafai ona maua le avanoa e faʻaaoga ai le punaoa tutusa.

Auala e faʻaopoopo ai tagata faʻaoga i vaega

O le mea moni, e mafai e se tagata faʻaaoga ona filifili se vaega muamua, o le a avea ma vaega autu, ma vaega o vaega, lea e mafai ai ona auai i le loto. E taua le faamalamalamaina o nei manatu e lua:

  • O le vaega muamua (primary) o loʻo fausia i le maeʻa ai ona resitalaina i le OS. E tupu fua lenei mea. O le tagata faʻaaoga e agavaa e na o le tasi le vaega muamua, o le igoa e masani ona tofia e tusa ai ma le igoa o le tagata na tusia.
  • O itu e lua e filifili ma atonu e suia i le taimi o galuega komepiuta. Ae ui i lea, e le tatau i le tasi ona galo o le numera o vaega pito i tua e matua faatapulaa ma e le mafai ona sili atu i le 32.

O le taimi nei o le a tatou vaʻavaʻai i le auala e mafai ai ona tatou fegalegaleai ma vaega faʻapitoa i Linux tufatufaga.

Metotia 1: Polokalame faʻatasi ai ma se faʻamatalaga kalafi

O le mea e leaga ai, e leai se polokalama sili ona maualuga o loʻo i ai le galuega o le faʻaopoopoina o tagata fou faʻaoga i Linux tufatufaga. I le silasila atu i lenei mea, o le a faʻaaogaina se isi polokalame i kolisi taʻitasi.

KUser mo KDE

Ina ia faʻaopoopo tagata fou i le vaega i tufatufa atu i Linux ma le KDE desktop GUI, faʻaaoga le polokalama Kuser, lea e mafai ona faʻapipiʻi i luga o le komepiuta e ala i le tusi i "Terminal" poloaiga:

sudo apt-maua faʻapipiʻi kuser

ma oomiina le ki Ulufale.

O lenei talosaga ei ai se atinaʻe masani e faigofie ona galulue ai. Ina ia faʻaopoopo se tagata faʻaoga i se kulupu, e tatau ona e faʻalua-kiliki i lona igoa, ona, i le faamalama e aliali mai, alu i le tab "Vaega" ma tuʻu ese mea na e te manaʻo e faʻaopopo i ai le tagata ua filifilia.

"Pule Sili" mo Gnome 3

Ae mo Gnome, o le puleaina o vaega e toetoe lava tutusa. E na ona e manaʻomia le faʻapipiʻiina o le polokalama talafeagai, lea e tutusa ma le muamua. Seʻio tatou mafaufau i le faʻataʻitaʻiga o le Centos distribution.

Le faʻapipiʻi "Pule Sili", e tatau ona e momoe i le poloaiga:

sudo yum faʻapipiʻi tagata faʻapipiʻi telefoni

Tatalaina o le faamalama o polokalama, o le ae vaai:

Mo nisi galuega, e tatau ona e faalua-kiliki i luga o le igoa o le igoa ma faʻafesoʻotaʻi le igoa o loʻo taʻua "Vaega"tatala i se faamalama fou. I lenei vaega, e mafai ona e filifilia vaega e te fiafia i ai. Ina ia faia lenei mea, ia na o le vaʻai i latou e te fiafia i ai. E le gata i lea, e mafai ona e filifili pe sui le vaega autu:

"Tagata faaaoga ma Vaega" mo le Lotogatasi

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le faʻaogaina o polokalame o loʻo i luga e leai se eseesega. Ae ui i lea, mo le Unite GUI, lea o loʻo faʻaaogaina i le tufatufaina atu o Ubuntu ma o le atinaʻeina foi o atinaʻe, o le pulega o vaega faʻapitoa e ese si ese. Ae o mea uma lava.

Uluai amataina le polokalama talafeagai. E faia lea mea i le otometi, i le maea ai o le faʻatonuina o le tulafono lea "Terminal":

Faʻapipiʻi faʻapipiʻi gnome-system-tools

I le tulaga e te manaʻo e faʻaopoopo pe faʻaumatia se tasi o vaega o loʻo i ai poʻo le tagata faʻaaoga, alu i le lisi autu ma kiliki le ki "Pulega o vaega" (1). A uma ona e faia lenei, o le a faʻaalia se faamalama. "Filifiliga Vaega"lea e mafai ai ona e vaʻai i se lisi o vaega uma o loʻo maua i totonu o le polokalama:

Faaaogaina o le ki "Meatotino" (2) E mafai ona e filifilia lau vaega e sili ona e fiafia i ai ma faʻaopopo i ai tagata faʻaoga i ai, faigofie lava i le tiaʻiina.

Metotia 2: Terminal

E fautuaina e le au atinaʻe le faʻaaogaina o se faʻailoga e faʻaopopo ai tagata fou i luga o faiga faʻavae Linux, talu ai ona o lenei auala e maua ai nisi filifiliga. Mo lenei mafuaʻaga, e faʻaaoga le poloaiga.usermod- o le a mafai ai e oe ona sui suiga i lou lava tofo. Faatasi ai ma isi mea, o le tulaga le aoga o le galulue faatasi "Terminal" o lona pito sili ona maualuga - o le faʻatonuga e taatele mo tufatufaga uma.

Faʻailoga

O le faʻasologa o poloaiga e le faigata ma aofia ai vaega e tolu:

faʻaaogaina le faʻapipiʻiina o faʻaipoipolo

Filifiliga

O le taimi nei o le a tatou iloiloina naʻo vaega faavae o le au.usermodlea e mafai ai e oe faʻaopoopo tagata fou i vaega. O le lisi lenei o latou:

  • -g - e mafai ai ona e setiina se vaega muamua mo le tagata e faaaogaina, ae ui i lea, e tatau ona i ai se vaega faapena, ma o faila uma i totonu o le lisi o le a otometi lava ona siitia atu i lenei vaega.
  • -G - vaega faʻapitoa faapitoa;
  • -a - e mafai ai ona e filifilia se tagata faʻaaoga mai le kulupu filifiliga -G ma faaopoopo atu i isi vaega filifilia e aunoa ma le suia o le tau o iai nei;

Ioe, o le numera atoa o filifiliga e sili atu, ae na o na mea atonu e manaʻomia e faʻatumu ai le galuega.

Faataitaiga

Tatou liliu nei e faataitai ma fai se faʻataʻitaʻiga e faʻaaoga ai le poloaigausermod. Mo se faʻataʻitaʻiga, e tatau ona e faʻaopoopo tagata fou i le vaega. suo linuxlea o le a lava lea e faʻatino ai le poloaiga lenei "Terminal":

sudo usermod -a -G wheel user

E taua tele le maitau le mea moni afai e te vavae ese le filifiliga mai le syntax -a ma tuʻu ai -G, o lona uiga o le a faʻaaogaina e le aoga mea na uma na e faia muamua, ma o lenei mea e ono oʻo atu ai i taunuuga e le mafaafitia.

Mafaufau i se faataitaiga faigofie. Ua e tapeina lau vaega o iai uilifaʻaopoopo le faʻaoga i le kulupu vaʻapeitaʻi, a maeʻa lena, e tatau ona e toe faʻafaʻotoina le upega tafailautusi, ma o le a le toe mafai ona e faʻaaogaina aia tatau na tuʻu atu ia te oe muamua.

Ina ia siaki le faʻamatalaga o le tagata e faaaogaina, e mafai ona e faʻaaogaina le poloaiga lenei:

faʻaaoga

I le uma o mea uma na e faia, o le a mafai ona e iloa ua faaopoopoina le vaega faaopoopo, ma ua tumau uma lava vaega o loʻo i ai nei. I le tulaga e te fuafua e faʻaopopo nisi vaega i le taimi lava e tasi, na o oe e manaʻomia le vavaeeseina i latou i se paʻu.

sudo usermod -a -G disks, tagata faaaoga vboxusers

I le taimi muamua, pe a fatuina, o le vaega autu a le tagata o loʻo faʻaaogaina lona igoa, ae afai e te manaʻo ai, e mafai ona e suia i soʻo se tasi e te fiafia ai, mo se faʻataʻitaʻiga, tagata faʻaoga:

sudo usermod -g tagata faʻaoga tagata

O lea ua e iloa ua suia le igoa o le vaega autu. O isi filifiliga e mafai ona faʻaaoga i le tulaga o le faʻaopoopoina o tagata fou i le vaega suo linuxfaʻaaogaina o se poloaiga faigofie useradd.

Faaiuga

Mai i luga, e mafai ona faamamafa atu e tele filifiliga mo auala e faʻaopopo ai se tagata faʻaaoga i le kulupu Linux, ma taʻitasi lelei i lana lava ala. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai o oe o se tagata e leai se poto masani poʻo e manaʻo e faʻavave ma faigofie ona maeʻa le galuega, o le filifiliga pito sili ona lelei o le faʻaaogaina lea o polokalama ma faʻamatalaga faʻataʻitaʻi. Afai na e filifili e fai suiga tetele i vaega, ona tatau lea ona e faʻaaogaina nei faamoemoega "Terminal" faatasi ai ma le auusermod.