Faʻatuina se faila malosi i le Windows 10, 8.1 ma le Windows 7

O le tele o mea e mafai ona faʻaaogaina i luga o le komepiuta ma faʻamautu i le faʻatulagaina o le polokalama faʻaoga. I mataupu o loʻo mulimuli mai, o le a ou faʻamatalaina auʻiliʻili le tele o filifiliga mo le faʻaaogaina.

O se faila mālosi o se faila i le faʻalauteleina o le VHD poʻo le VHDX, lea pe a faʻatūina i totonu o le polokalama (leai ni polokalame faʻapitoa e manaʻomia mo lenei mea) o loʻo vaaia i le tagata sailiili e fai ma faila faʻaopoopo masani. I nisi o auala, e foliga tutusa lenei ma faila faila ISO, ae faʻamalosi e faʻamaumauga ma isi faʻaoga mataupu: mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e faʻapipiʻi le encodption BitLocker i luga o se komepiuta malupuipuia, ma maua ai se faletusi faʻailoga. O le isi mea e ono fai, o le faʻapipiʻiina lea o Windows i luga o se komepiuta malulu ma taʻavale le komepiuta mai lenei pulou. Avanoa o loʻo avanoa le kōpene māmā e fai ma faila faila, e faigofie lava ona e faʻafeiloaʻi i se isi komepiuta ma faʻaaoga ai iina.

E faʻapefea ona fatuina se faila malosi

O le fatuina o se masini komepiuta mama e leai se eseesega i lomiga aupito lata mai o le OS, sei vagana ai i le Windows 10 ma le 8.1 e mafai ona e faapipiiina le VHD ma le VHDX i le faiga e ala lea i le faaluaina-i luga: o le a vave ona fesootai o se HDD ma o le a tuuina atu se tusi.

Ina ia fatuina se faila malosi, ia mulimulitaia nei laasaga faigofie.

  1. Taomi Win Win, ulufale diskmgmt.msc ma lolomi Ulufale. I le Windows 10 ma le 8.1, e mafai foi ona e kiliki-i luga o le Amata amata ma filifili le "Disk Management" mea.
  2. I le faʻaaogaina o le disk, filifili "Gaoioiga" - "Fausia se faila malulu" i le lisi (i le ala, e iai foi le filifiliga "Faapipii se faila mama", e aoga i le Windows 7 pe afai e te manaʻomia le faʻafeiloaʻi o le VHD mai le tasi komepiuta i le isi ma faʻafesoʻotaʻi ).
  3. O le a amataina se faila vaʻaia o le faila mālosi, lea e te manaʻomia ai le filifilia o le nofoaga o le faila faila, le 'ie masini - VHD poʻo le VHDX, tele (a itiiti ifo ma le 3 MB), faʻapitoa foi ma se tasi o faʻatulagaga avanoa: malosi le mafai ona faʻaaogaina poʻo se fua faʻatapulaʻa.
  4. A maeʻa ona e faʻamalamalamaina ia tulaga ma kiliki "Ok", o le a aliali mai se kiliva fou, leai se amataina i le puleaina o le disk, ma afai e tatau ai, o le a faʻapipiʻi le avetaʻavale a le Microsoft Disk Bus Disk Adapter.
  5. O le isi laasaga, kiliki i luga o le puʻe fou (i luga o lona ulutala i le agavale) ma filifili "Faʻamuamua le disk".
  6. Pe a amataina se puʻupuʻu malulu fou, e tatau ona e faʻamaonia le faiga o le vavaega - MBR poʻo le GPT (GUID), o le MBR o le a talafeagai mo le tele o talosaga ma laʻititi laʻititi.
  7. Ma o le mea mulimuli e te manaʻomia o le fatuina lea o se vaeluaga poʻo se vaega ma faʻafesoʻotaʻi se faila malosi i Windows. Ina ia faia lenei mea, kiliki-i luga ma filifili ai "Fatu se voluma faigofie".
  8. E tatau ona e faʻamaonia le tele o le voluma (afai e te tuʻuina le laiga fautuaina, ona i ai lea o se vaega se tasi i luga o le virtual disk o loʻo nofo i ona avanoa uma), faatulaga ia filifiliga o le faatulagaga (FAT32 poʻo NTFS) ma faʻamaonia le tusi avega.

A maeʻa le taʻaloga, o le ae maua se puʻe fou o le a faʻaalia i le tagata sailiili ma e mafai ona e galue e pei lava o isi HDD. Ae ui i lea, ia manatua le mea tonu na teu ai le faila faila virtual VHD, talu ai o loʻo i ai uma faʻamaumauga i totonu.

I se taimi mulimuli ane, afai e te manaʻomia le faʻaaogaina o se puʻupuʻu virtualiki, ia kiliki i luga ma le kuki saʻo ma filifili le filifiliga "Eject".