Faʻasalalau faila ma 'upega tafaʻilagi mo siama i luga o le initaneti faʻaaoga i VirusTotal

Afai e te leʻi faʻalogo i le VirusTotal, ona tatau lea ona aoga le faʻamatalaga ia te oe - o se tasi lea o na auaunaga e tatau ona e iloa ma manatua. Ua ou taʻua i le tusiga 9 auala e siaki ai se komepiuta mo le initaneti i luga o le initaneti, ae o lea o le a ou faaali atu ia oe i auiliiliga auiliili ma pe faapefea ona e siakiina siama i VirusTotal ma pe a talafeagai ona faaaoga lenei avanoa.

Muamua lava, VirusTotal o se auaunaga faapitoa i le initaneti mo le siakiina o siama ma isi faila leaga ma nofoaga. E aʻafia i Google, o mea uma lava e leai se totogi, i luga o le 'upega tafaʻilagi o le a e le vaʻaia ai se faʻasalalauga poʻo soo se isi mea e le fesoʻotaʻi ma le galuega autu. Vaʻai foi: E faʻapefea ona siaki se 'upega tafaʻilagi mo viruses.

O se faʻataʻitaʻiga o se faila i luga ole laiga e siakiina ai siama ma pe aisea e ono manaomia ai

O le mafuaaga taatele o siama i luga o se komepiuta o le siiina mai ma le faʻapipiʻi (pe na o le lafoaia) soʻo se polokalame mai le Initaneti. I le taimi lava e tasi, e tusa lava pe i ai sau antivirus, ma na e faia le download mai se punavai faatuatuaina, e le o lona uiga o mea uma ua saogalemu atoatoa.

Faataitaiga: talu ai nei, i le faamatalaga i aʻu faatonuga e uiga i le tufatufaina atu o le Wi-Fi mai se komepiuta, na le fiafia le au faitau, na lipotia mai o le polokalama i le sootaga na ou tuuina atu o mea uma ae le o le mea e manaomia. E ui lava o taimi uma ou te siaki ai mea ou te tuʻuina atu. E foliga mai i luga o le nofoaga aloaia, lea o loʻo faʻaogaina ai le polokalame "mamā", o lea ua le manino nei, ma o le nofoaga faʻapitoa na siitia. I le auala, o le isi filifiliga o le taimi e mafai ona aoga ai sea siaki - pe a fai e lipotia e lau antivirus o le faila o se taufaʻatau, ma e le malie i ai ma masalomia se mea sese.

Se tele o upu e uiga i soʻo se mea. Soo se faila i le 64 MB e mafai ona e siakiina atoa siama i luga ole initaneti ma VirusTotal ao leʻi e taʻavale. I le taimi lava e tasi, o le a faʻaaogaina le tele o le tele o antiviruses i le taimi e tasi, e aofia ai Kaspersky ma NOD32 ma BitDefender ma se vaega o isi e lauiloa ma e le iloa e oe (ma i lenei tulaga, e mafai ona talitonu Google, e le na o se faʻasalalauga).

Amata. Alu i le http://www.virustotal.com/ru/ - o le a tatalaina ai le gagana Rusia o VirusTotal, e pei o lenei:

Pau lava le mea e te manaʻomia o le siiina lea o le faila mai le komepiuta ma faʻatali mo le iuga o le siaki. Afai o le faila lava lea e tasi na siaki muamua (e pei ona fuafuaina e lona code code), ona vave maua lea o le iuga o siaki muamua, ae afai e te manaʻo ai, e mafai ona toe siaki.

Le iʻuga o se faila e suʻeina ai siama

A maeʻa lena, e mafai ona e vaʻai i le iuga. I le taimi lava e tasi, o feʻau e masalomia se faila (masalosalo) i se tasi pe lua vaʻaia e mafai ona taʻu mai e moni lava o le faila e le sili ona lamatia ma ua lisiina e masalosalo na o le mafuaʻaga e fai ai nisi o mea e le masani ai. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona faʻaaogaina e faʻamalosi ai le polokalama. Afai, i se isi itu, ua tumu le lipoti i lapataiga, ona lelei lea e aveese lenei faila mai le komepiuta ae le o le taʻavale.

E le gata i lea, afai e te manaʻo ai, e mafai ona e vaʻai i le taunuuga o le failaina o le faila i luga o le "Behavior" poʻo le faitau i iloiloga a isi tagata, pe afai ei ai, e uiga i lenei faila.

Iloilo le 'upega tafaʻilagi mo viruses e faʻaaoga ai VirusTotal

I se tulaga talitutusa, e mafai ona e siakiina tulafono laiti i luga o nofoaga. Ina ia faia lenei mea, i luga o le itulau autu o VirusTotal, i lalo o le "Check" button, kiliki "Siaki le sootaga" ma ulufale i le tuatusi tuatusi.

Le iʻuga o le siakiina o le 'upega tafaʻilagi mo siama

E sili ona aoga lenei mea pe afai e masani ona e asiasi i nofoaga o loʻo fautuaina pea oe e faʻafouina lau sailiga, sau puipui, pe logoina oe o le tele o siama na maua i luga o lau komepiuta - e masani lava, o siama e salalau i luga o ia nofoaga.

I le otootoina, o le auaunaga e aoga tele ma, i le mea e mafai ona ou iloa, faatuatuaina, e ui lava e aunoa ma se faaletonu. Ae ui i lea, faatasi ai ma le fesoasoani a VirusTotal, e mafai ona aloese le tagata faʻapitoa mai le tele o faafitauli e ono tutupu i le komepiuta. Ma le isi, faatasi ai ma le fesoasoani a VirusTotal, e mafai ona e siakiina le faila mo siama e aunoa ma le faʻaaogaina i lau komepiuta.